ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Ολονύχτια Συμμετοχική Ανάγνωση της Οδύσσειας

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής, στο πλαίσιο της δράσης των Atenistas “Art Night Athens”, φιλοξενούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου μια ολονύχτια ανάγνωση της Οδύσσειας.

Τι θα δούμε φέτος στο Θέατρο Πορεία;

Το ρεπερτόριο του δημοφιλούς θεάτρου της Βικτώριας ανακοινώθηκε μόλις, και υπόσχεται έναν πλούσιο και άκρως ενδιαφέροντα θεατρικό χειμώνα.

Περλιμπίν και Μπελίσα στο θέατρο Εκάτη

Από τις 24 Σεπτεμβρίου, το «Περιλιμπίν και Μπελίσα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα ανεβαίνει στο θέατρο Εκάτη.

Πάρτε μέρος σε μια σπουδαία ιστορική αναπαράσταση

Μάθετε για την βιωματική αναπαράσταση της εκτέλεσης 200 κομμουνιστών από τους ναζί την Πρωτομαγιά του 1944 και δείτε πώς μπορείτε να πάρετε μέρος κι εσείς στη δράση.

Το «Ημερολόγιο» στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης και Πολιτισμού επιστρέφει με το «Ημερολόγιο» για μία παράσταση στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης στις 24 Σεπτεμβρίου.

Αντιγόνη: Η αληθινή ιστορία στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Η Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί ένα σύγχρονο παραμύθι, ή αλλιώς ένα βράδυ όπου όλα μπορούν να συμβούν, τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Το Δέντρο του Οιδίποδα για δύο τελευταίες παραστάσεις

Το Δέντρο του Οιδίποδα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, πραγματοποιεί τους δύο τελευταίους σταθμούς της καλοκαιρινής του περιοδείας στην Ηλιούπολη και του Παπάγου.

Οι πέτρες μιλούν’: Θεατρικά δρώμενα με αρχαία διάθεση

Θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην αρχαία Ελληνική Γραμματεία ζωντανεύουν σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας

Μικρασία Χαίρε: Εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Σμύρνη

Η Εστία Νέας Σμύρνης διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης Μικράς Ασίας με τίτλο «Μικρασία Χαίρε!».

Ο Κύκλωπας του Ευριπίδη στο Ηρώδειο

Το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου παρουσιάζει για μία μοναδική παράσταση τον Κύκλωπα του Ευριπίδη, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

SPONSORED LINKS

"Για αυτόν που έχει πίστη, καμιά εξήγηση δεν είναι αναγκαία. Για αυτόν που δεν έχει πίστη, καμιά εξήγηση δεν είναι δυνατή."

Θωμάς Ακινάτης

  • 1909 - Γεννιέται ο Φερδινάνδος Πόρσε, ιδρυτής της ομώνυμης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
    1922 - Ο Κεμάλ γνωστοποιεί στη Γαλλία ότι θα σεβαστεί τη συμμαχική ουδέτερη ζώνη αν η Τουρκία πάρει την Ανατολική Θράκη.
    1940 - Ανακαλύπτεται ελληνική προϊστορική λιμναία πόλη, αναγόμενη σε εποχή παλιότερη του 2000 π.Χ. στη λίμνη της Καστοριάς.
    1970 - Κραυγάζοντας "Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα", ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα της Ιταλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

© 2002-2017 MEDIA2DAY