5 ωραίες θεατρικές προτάσεις για το Σάββατο

Τι κάνετε το Σάββατο; Γιατί έχουμε πέντε καταπληκτικές θεατρικές παραστάσεις για κάθε γούστο να προτείνουμε.
5 ωραίες θεατρικές προτάσεις για το Σάββατο
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλετε έρωτα; Θέλετε αγωνία; Θέλετε δράμα; Θέλετε γέλιο; Όλα τα έχουν οι θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας. Κι εμείς διαλέγουμε, για ένα ακόμα Σάββατο, εκείνες που μας τράβηξαν την προσοχή τις τελευταίες μέρες, μήπως σας βοηθήσουμε λίγο να διαλέξετε πού θα (πρωτο)πάτε.

Άγριος Σπόρος στο Θέατρο Επί Κολωνώ
Ώρα έναρξης: 18.00
Εισιτήρια: 16€ (φοιτητικά και ανέργων 12€)



Ένας νεαρός Γερμανός εξαφανίζεται σε μια ελληνική παραλία, και οι υποψίες πέφτουν επάνω στον ιδιοκτήτη της αυτοσχέδιας καντίνας της. Η Ελένη Σκότη σκηνοθετεί την αριστουργηματική αλληγορία του Γιάννη Τσίρου για την Ευρώπη και τις προκαταλήψεις της. Ερμηνεύουν έξοχα οι Τάκης Σπυριδάκης, Ντάνη Γιαννακοπούλου και Ηλίας Βαλάσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Οικογένεια Τσέντσι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 10€



Βασισμένη στους «Τσέντσι» του Αρτώ, η νεαρή σκηνοθέτης Ιόλη Ανδρεάδη διασκευάζει, μαζί με τον Άρη Ασπρούλη, ένα συγκλονιστικό έργο, βγαλμένο από το σκοτάδι του Μεσαίωνα, για τον «πιο πλούσιο και πιο αδικαιολόγητο άνδρα σε ολόκληρη τη Ρώμη του 16ου αιώνα», και την κόρη του που τον θα εκδικηθεί για την ατίμωσή της. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική μας, εδώ.

Μιράντα στο Θέατρο Πορεία
Ώρα έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 17€ (φοιτητικά και ανέργων 12€)



Ο λιθουανός Όσκαρας Κορσουνόβας σκηνοθετεί τους Ιωάννα Παππά και Λαέρτη Μαλκότση σε μια παράσταση βασισμένη στην Τρικυμία του Σαίξπηρ, η οποία εκτυλίσσεται στην ελληνική δικτατορία. Μια υπέροχη παράσταση για την εξουσία και τις ατέρμονες, παράλογες μάχες για την κατάκτησή της, που σπάει ταμεία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μπιλ και Λου στο Θέατρο Skrow
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 12€



Η οκτάχρονη Λου από την Αυστραλία ανταλλάζει γράμματα με τον μεσήλικα, υπέρβαρο και αυτιστικό Μπιλ, που ζει στη Νέα Υόρκη. Μια από τις πιο τρυφερές και συγκινητικές αληθινές ιστορίες που διασκευάστηκαν ποτέ για το θέατρο και τον κινηματογράφο, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία. Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Μαυρογεωργίου, Στέλιος Ιακωβίδης και Λυδία Τζανουδάκη, και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μπογδάνος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο Ουρανός Πάνω από την Πόλη στον Τεχνοχώρο Cartel
Ώρα έναρξης: 21.00
Εισιτήρια: 12€ (φοιτητικό 8€, ανέργων 5€)



Εμπνευσμένη από το κινηματογραφικό αριστούργημα του Βιμ Βέντερς, η θεατρική ομάδα «Θα Δούμε» μεταφέρει τα Φτερά του Έρωτα στην Αθήνα του σήμερα. Δέκα πρόσωπα και οι ιστορίες τους γίνονται υλικό για τις σκηνές του έργου που εναλλάσσονται με τρόπο καταιγιστικό, σχεδόν κινηματογραφικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v