Χριστούγεννα στην Αθήνα: 11 γιορτινές ιδέες

Πάρτι, συναυλίες, θέατρα, καφεδάκια, βόλτες, και χορός μέχρι τελικής πτώσης. Η Αθήνα ξέρει να κάνει Χριστούγεννα καλύτερα απ’ όλους.
Χριστούγεννα στην Αθήνα: 11 γιορτινές ιδέες
της Ηρώς Κουνάδη

Αχνιστά καφεδάκια το απόγευμα, πάρτι με χορό μέχρι πρωίας το βράδυ. Ξεναγήσεις στην πόλη και μουσικές στους δρόμους το πρωί, 80s νοσταλγία το απόγευμα. Λαχταριστά γιορτινά πρωινά και multi-culti live. Απ’ όλα έχει η χριστουγεννιάτικη Αθήνα, που υπόσχεται να μη μας αφήσει να κάτσουμε σπίτι στιγμή. Διαλέξαμε μόνο τα καλύτερα απ’ όσα καταπληκτικά θα γίνουν.

Χριστούγεννα χωρίς budget

Σας βρήκαν οι γιορτές χωρίς ευρώ στην τσέπη; Κανένα πρόβλημα! Οι δήμοι, τα μουσεία και άλλοι υπέροχοι άνθρωποι στην πόλη φροντίζουν να σας βάλουν σε πνεύμα γιορτινό, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε τίποτα. Συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, πάρτι, χορός και θέατρο έχουν την τιμητική τους σε κάθε δρόμο και πλατεία της πόλης. Αναλυτικά, όσα δωρεάν θα συμβούν αυτές τις μέρες στην Αθήνα τα έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Ο υπέροχος Γλάρος Ιωνάθαν με ελεύθερη είσοδο

Και για όσους δεν χόρτασαν δωρεάν γιορτές, έχουμε κι αυτό το καταπληκτικό νέο: Ο Πάρις Μέξης σκηνοθετεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα των παιδικών μας χρόνων στη Στέγη, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 18.00. Κρατήσεις πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 213 017 8002 και στο e-mail [email protected]. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρία σούπερ πάρτι για τους νοσταλγούς των 80s



Από τη μία, ο Κώστας Μπίγαλης και η Πωλίνα παίρνουν τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και ξεκινούν για Τρέλες στις Σεϋχέλλες από τη σκηνή του Κυττάρου (στις 25 και 26 Δεκεμβρίου, από τις 22.00 και μετά, με είσοδο 10€). Από την άλλη, ο Πασχάλης θυμάται τους Olympians, τα 70s και τα 80s στο Mike’s Irish Bar (στις 24 Δεκεμβρίου, 40€ το άτομο με εορταστικό δείπνο σε μπουφέ και ένα ποτήρι σαμπάνια). Και τέλος, ο ένας και μοναδικός Toni Sfinos περιμένει μάγκες και τσικάκια να φιληθούν κάτω από το γκι, στο Gazi Music Hall (στις 26 Δεκεμβρίου, 15€ είσοδος με ποτό).

Το πρωινό των Χριστουγέννων

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, το ξενοδοχείο Metropolitan στήνει στο εστιατόριό του, Le Trocadero έναν πλούσιο εορταστικό μπουφέ και περιμένει να μας κακομάθει (και πιθανότατα να μας χορτάσει για ολόκληρη τη μέρα) με γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Ο μπουφές στήνεται από τις 7.00 έως τις 11.00 και κοστίζει 32€ το άτομο.

Πάρτι εν Λευκώ στην Αθηναΐδα

Οι παραγωγοί του ραδιοφωνικού σταθμού Εν Λευκώ αναλαμβάνουν τα decks της Αθηναΐδας, και προσκαλούν τον Ιταλο-Βέλγο DJ Vito De Luca, a.k.a. Aeroplane, να τους συνοδεύσει. Οι Νίκος Δρογώσης, Kafka, Λατέρνατιβ, Γιώργος Μπακαλάκος, Εύα Μπουντούρη, Μανώλης Οικονόμου, Σπύρος Παγιατάκης και Σάκης Τσιτομενέας διαλέγουν μουσικές κι εμείς χορεύουμε σε ένα πάρτι μέχρι πρωίας, που θα ξεκινήσει στις 22.00. Η είσοδος κοστίζει 15€ με ποτό.

Χριστούγεννα στην Κάτω Ιταλία…



Με κιθάρες και βιολιά, με κύμβαλα κάθε λογής και χορούς εκστατικούς μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τους θρύλους και τις σπαρακτικές μελωδίες των Ελληνοφώνων της κάτω Ιταλίας, οι encardia μας δίνουν ένα σούπερ χριστουγεννιάτικο ραντεβού για χορό στο Άλικο (Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, τηλ.: 210 3253272). Το πάρτι ξεκινά στις 22.30 και η είσοδος κοστίζει 7€.

…Ή μήπως στην Ανδαλουσία;

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φέρνει απευθείας από την Σεβίλλη τον γνωστό τραγουδιστή Rafael de Utrera, τη χορωδία Abanicoro της Martha Moreleon, αλλά και σπουδαίους μουσικούς και χορευτές flamenco, για μια αυθεντικά ισπανική Zambomba fiesta, για καλό σκοπό. Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο στο Χαϊδάρι. Η μουσικοχορευτική παράσταση ξεκινά στις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου, και το εισιτήριο κοστίζει 12€. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ελληνικό post-punk στο Ρομάντσο

Οι Lost Bodies γιορτάζουν τρεις δεκαετίες στην ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, με ένα από τα σπάνια live τους στο Ρομάντσο, το Σάββατο 26/12 στις 20.00. Πριν το live θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Ιλισός -Όλα ήταν αλήθεια κι όλα ήταν ψέμα», με το Θάνο Κόη, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Μπέκα. Η είσοδος κοστίζει 6€.

Καφεδάκι σε χουχουλιαστά καφέ

Ντυμένα με το πιο γιορτινό τους φόρεμα, αγαπημένα καφέ εντός και εκτός Αθηνών μας προσκαλούν σε παραμυθένιους χώρους για αχνιστά ροφήματα, επιτραπέζια με την παρέα και ατμόσφαιρα πλάι σε αναμμένα τζάκια. Τα έχουμε συγκεντρώσει όλα εδώ για να διαλέξετε πού θα (πρωτο)πάτε.

Γιορτές με τα πιτσιρίκια

Θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, Άι-Βασίληδες, παγοδρομίες μέχρι τελικής πτώσης, γιορτινές συναυλίες, εργοστάσια σοκολάτας και παραμυθο-εργαστήρια στις γειτονιές της πόλης. Η Αθήνα είναι ένας μικρός οικογενειακός παράδεισος τις ημέρες των γιορτών – αρκεί να ξέρετε τα σωστά μέρη και τα κατάλληλα ραντεβού. Τα συγκεντρώσαμε όλα για εσάς, εδώ.

Χριστουγεννιάτικα πάρτι στο Six D.O.G.S.

Δύο grande πάρτι, ένα την Παραμονή και ένα ανήμερα τα Χριστούγεννα φιλοξενεί το Six D.O.G.S. της Αβραμιώτου: Το πρώτο είναι το Xmas Ball, με τους Mr. Statik, Runner και Lostra στα decks, ξεκινά στις 23.00 και υπόσχεται να μας βάλει να χορέψουμε μέχρι το πρωί. Το δεύτερο, στις 25/12, είναι το Xmas Xavales, με Λατέρνατιβ, BOCADA, DJ Aimilios Nellas, και Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά να αναλαμβάνουν τις μουσικές από τις 22.00 μέχρι να ξημερώσει. Η είσοδος και στα δύο πάρτι είναι ελεύθερη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v