Τέλεια ταξίδια με φθηνά αεροπορικά για την άνοιξη

Στην Κύπρο, τη Σικελία, τη Μπολόνια και τη Βουδαπέστη, ο Μάιος θα είναι χάρμα οφθαλμών, και τα αεροπορικά κάτω από 88€ πήγαινε-έλα.

Τέλεια ταξίδια με φθηνά αεροπορικά για την άνοιξη

Λίγο προτού οι φωτογραφίες του Αιγαίου αρχίσουν να κατακλύζουν τα social μας, βάζοντάς μας να σκεφτόμαστε μόνο ΣΚ σε ελληνικές παραλίες για το επόμενο τρίμηνο, ο Μάιος είναι ιδανικός μήνας για ένα σύντομο ταξιδάκι στο εξωτερικό… ειδικά με τις τιμές των αεροπορικών που σου βρήκαμε.

Στην Μπολόνια…

…Η Ryanair σε πετάει με 64€ πήγαινε-έλα, για ένα long weekend όπως τα λέμε και στο χωριό, Πέμπτη 16 με Κυριακή 19 Μαΐου.

Με τα μεσαιωνικά της δρομάκια, τις πλατείες με τα αναγεννησιακά παλάτια, τις ολοζώντανες φοιτητικές γειτονιές, και φυσικά τη φοβερή της κουζίνα, η Μπολόνια είναι η πατρίδα της αγαπημένης μακαρονάδας μπολονέζ, αλλά και το ιδανικό ανοιξιάτικο ταξίδι στον ιταλικό βορρά. Εδώ θα εξερευνήσεις την Piazza Maggiore με τα αρχιτεκτονικά της αριστουργήματα, θα βολτάρεις στην μονίμως κεφάτη φοιτητική γειτονιά της Via Zamboni, θα δεις την βενετσιάνικη πλευρά της πόλης από το γεφυράκι της Piella, θα σκαρφαλώσεις στους Πύργους της Μπολόνια για την μοναδική θέα της πόλης από ψηλά, και θα επισκεφτείς σούπερ ενδιαφέροντα μουσεία όπως η Εθνική Πινακοθήκη και το… MAMBo (Museo d’ Arte Moderna di Bologna).

Διαβάστε περισσότερα - Στην Μπολόνια θα ζήσεις την ντόλτσε βίτα 

Στην Πάφο…

…Μόλις 42€ θα χρειαστείς για να πας και να γυρίσεις με τη Ryanair, Πέμπτη 16 με Κυριακή 19 Μαΐου.

Στην Κύπρο τον Μάιο θα είναι ήδη καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πως θα κάνεις τις πρώτες σου βουτιές για φέτος στη Μεσόγειο, αλλά δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος να φτιάξεις βαλίτσες. Στην Πάφο, εκτός από τις ωραίες παραθαλάσσιες βόλτες που θα κάνεις, θα δοκιμάσεις και συναρπαστικό φαγητό και θα δεις ιστορικά αξιοθέατα που περιλαμβάνουν τα περίφημα ψηφιδωτά δάπεδα στις ρωμαϊκές της επαύλεις, και τους λαξευμένους στον βράχο και διακοσμημένους με δωρικές κολώνες τάφους των βασιλέων. Δεν είναι τυχαίο ότι η Κάτω Πάφος αποτελεί ολόκληρη Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, σύμφωνα με την UNESCO. Το μεσαιωνικό κάστρο, τα φημισμένα Λουτρά της Αφροδίτης και το πανέμορφο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Ακάμα συμπληρώνουν το παζλ των SOS πραγμάτων που έχεις να κάνεις εδώ.

Διαβάστε περισσότερα - 10 καλοί λόγοι να πας τώρα στην Κύπρο 

Στο Παλέρμο…

…Η Volotea σε πάει και σε φέρνει με 64€, αν φύγεις από την Αθήνα Παρασκευή 10 Μαΐου και επιστρέψεις Τρίτη 14/5.

Η θρυλική πρωτεύουσα της Σικελίας είναι η ζωντανή απεικόνιση του τι συμβαίνει όταν σε μια πόλη συναντιούνται πολιτισμοί τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όσο οι Φοίνικες και οι Ρωμαίοι, το Βυζάντιο και οι Μαυριτανοί, η αυτοκρατορία των Ισπανών και ο αραβικός πολιτισμός. Αγορές που θυμίζουν ανατολίτικα παζάρια πλάι σε μπαρόκ εκκλησίες, ανάμεσα σε αφρικανικούς φοίνικες, απέναντι από αναγεννησιακά παλάτια, φτιάχνουν σήμερα μια πόλη εξακοσίων χιλιάδων κατοίκων, βουτηγμένη στην Ιστορία αλλά και ολοζώντανα σύγχρονη, γεμάτη ιδιαίτερα εστιατόρια δίπλα σε σημαντικά αξιοθέατα και μπαράκια που ξενυχτάνε πλάι σε αγορές που θυμίζουν ανατολίτικο παζάρι. Φυσικά όλο αυτό το χαρμάνι περιόδων και πολιτισμών αποτυπώνεται και σε μια από τις καλύτερες κουζίνες του πλανήτη –αλλά αυτό το ξέρεις ήδη.

Διαβάστε περισσότερα - 10 μαγικές εικόνες που θα σε πείσουν να πας Σικελία 

Στη Βουδαπέστη…

…Η Wizzair σε πετά με 88€ πήγαινε-έλα, αν φύγεις από την Αθήνα Σάββατο 25/5 και επιστρέψεις Τρίτη 28/5.

Περιττεύει μάλλον να αναφέρουμε ότι η ουγγρική πρωτεύουσα είναι την άνοιξη ένα χάρμα οφθαλμών. Θα το διαπιστώσεις, άλλωστε, στις ατελείωτες βόλτες σου σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταχύρρυθμο σεμινάριο ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, ανάμεσα σε πολλά –μα πολλά– μπαρόκ, νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, αρ νουβό και νέο-ρομανέσκ διαμαντάκια και άλλα τόσα αξιοθέατα, στα οποία περιλαμβάνεται μια από τις ωραιότερες γέφυρες της Ευρώπης, αυτή που στεφανώνει τον Δούναβη ενώνοντας τη Βούδα με την Πέστη. Βάλε και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες της Ευρώπης, και την απολαυστική, δυτική εκδοχή του χαμάμ που λέγεται banya και το μόνο βέβαιο είναι ότι εδώ αποκλείεται να βαρεθείς.

Διαβάστε περισσότερα - Η Βουδαπέστη είναι το τέλειο low budget ταξίδι 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v