Μήπως να κλείσουμε από τώρα καλοκαίρι στο εξωτερικό;

Τα βάλαμε κάτω με χαρτί και μολύβι, και ευπειθώς αναφέρουμε ότι δεν αποκλείεται φέτος να σου βγει φτηνότερο ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό από τις διακοπές στην Ελλάδα.

Μήπως να κλείσουμε από τώρα καλοκαίρι στο εξωτερικό;

Δεν είναι και ακριβώς νέο, το λέγαμε ήδη από πρόπερσι όταν οι τιμές των ακτοπλοϊκών τράβηξαν την ανηφόρα, πως σε πολλές περιπτώσεις συμφέρει να κλείσεις διακοπές στο εξωτερικό σε σχέση με το να μείνεις Ελλάδα. Ειδικά αν κάνεις τα κουμάντα σου νωρίς, προτού η αυξημένη ζήτηση του εισερχόμενου τουρισμού σπρώξει τις πτήσεις της επιστροφής προς τα πάνω, το πακέτο μπορεί να σου βγει και πολύ οικονομικό. Επειδή βέβαια άνθρωπος είσαι και δεν θέλεις να περάσεις το καλοκαίρι σου αποκλειστικά σε μουσεία και καθεδρικούς ναούς την ώρα που οι φίλοι σου θα λιάζονται στις θάλασσες, σου βρήκαμε προορισμούς του εξωτερικού που τα συνδυάζουν όλα.

Στη Σικελία

Παραλιάρες έχει, απίστευτη κουζίνα έχει, τόσα αξιοθέατα, παραμυθένιες πόλεις και σταματημένα στον χρόνο ψαροχώρια όσα δεν προλαβαίνεις να στριμώξεις σε δύο εβδομάδες διακοπών έχει, τι άλλο μπορεί να θέλεις; Σωστά, καλές τιμές. Κι από αυτές έχει.

Διαβάστε περισσότερα - 10 μαγικές εικόνες που θα σε πείσουν να πας Σικελία 

Τα αεροπορικά: Μόλις 70€ πήγαινε-έλα στις αρχές Ιουλίου, με τη Ryanair που πετά απευθείας από την Αθήνα στην Κατάνια, σε μία ώρα και 45 λεπτά.

Τα δωμάτια: Θα βρεις πολλά για κάθε διαφορετικό μπάτζετ. Ενδεικτικά δύο ωραιότατα και σούπερ οικονομικά, για να έχεις μια εικόνα, είναι το Casa Maravigna στην Κατάνια, στα 49€ το δίκλινο, και το Il Moretto στις Συρακούσες, στα 57€ το διαμέρισμα δύο ατόμων. Και οι δύο τιμές για Ιούλιο, τον Ιούνιο θα τις βρεις και χαμηλότερες.

Στην Κροατία

Έχει την φήμη του ακριβότερου προορισμού των Βαλκανίων, δεν είναι όμως ιδιαίτερα ακριβή σε σχέση με την Ελλάδα –είναι απλά που τα υπόλοιπα Βαλκάνια είναι συγκλονιστικά φτηνά. Το Ντουμπρόβνικ έχει τιμές Αθήνας και λίγο πάνω, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα κάνεις σημαντική οικονομία σε σχέση με τα ελληνικά νησιά, συν τις βουτιές σου σε φανταστικά νερά (αν είσαι φαν του βότσαλου, οι Δαλματικές Ακτές είναι ο παράδεισός σου) και τις βόλτες σου στα μαγικά φυσικά τοπία της ενδοχώρας, που είναι γεμάτη δάση και καταρράκτες.

Διαβάστε περισσότερα - 10 καλοί λόγοι να πας τώρα Κροατία | Στην Κροατία βρίσκεται ο παράδεισος επί Γης (κι έχει 99 καταρράκτες) 

Τα αεροπορικά: Στα 118€ πήγαινε-έλα με τη Volotea, που πετά απευθείας από την Αθήνα στο Σπλιτ σε μία ώρα και 45 λεπτά.

Τα δωμάτια: Έχει τα πάντα, από 5άστερα resort μέχρι οικονομικά αλλά αξιοπρεπέστατα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δες ας πούμε τα Studios Bilonic κοντά στο Σπλιτ, δυο βήματα από την θάλασσα, στα 78€ για δύο άτομα τον Ιούλιο, ή το Apartment Astoria ανάμεσα στο Σπλιτ και το υπέροχο Ομίς, στα 65€ το στούντιο δύο ατόμων.

Στη Μάλτα

Μικρή στο μάτι, μεγάλη σε παραλίες, καστροπολιτείες, αξιοθέατα και κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, η Μάλτα έχει εκτός όλων των άλλων και τα φθηνότερα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Ευρώπης –κυρίως επειδή οι τουρίστες της φοβούνται να οδηγήσουν στα αριστερά, και δε νοικιάζουν. Αν φοβάσαι κι εσύ, τα λεωφορεία είναι φτηνά και αξιόπιστα, και σε πηγαίνουν παντού όλη μέρα κι όλη (σχεδόν) τη νύχτα.

Διαβάστε περισσότερα - Μάλτα όλα δικά σου 

Τα αεροπορικά: Μόνο 77€ πήγαινε-έλα με τη Ryanair στις αρχές Ιουλίου, απευθείας από την Αθήνα σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες.

Τα δωμάτια: Είναι λίγο τσιμπημένα στην πρωτεύουσα, Βαλέτα, η οποία όμως έτσι κι αλλιώς δεν είναι η ιδανική βάση για καλοκαιρινές εξορμήσεις σε παραλίες. Σε άλλες πόλεις, οι τιμές είναι ωραιότατες: Δες ας πούμε το Lotus Guest House στην Γκζίρα, στα 51€ το δίκλινο ή το The Misraħ at Rabat στη Ραμπάτ, έξω από τα τείχη της παλιάς πρωτεύουσας που λέγεται Μντίνα κι είναι μια πόλη μαγική, στα 63€ το δίκλινο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v