Τέλεια ευρωπαϊκά ταξίδια… με αφορμή την τέχνη

Στη Φλωρεντία, το Μάντσεστερ και τη Μαδρίτη, σχεδιάζουμε τρία καταπληκτικά ταξίδια βουτηγμένα στην τέχνη.

Τέλεια ευρωπαϊκά ταξίδια… με αφορμή την τέχνη

Θέατρο ή ζωγραφική; Πικάσο και Νταλί ή Ντα Βίντσι και Μικελάντζελο; Ό,τι τέχνη και αν λαχταρά η ψυχούλα σου, σου έχουμε τρία χορταστικά ταξίδια στην Ευρώπη που θα σε πλουτίσουν σε εμπειρίες αντί να σε φτωχύνουν με ακριβά αεροπορικά.

Στη Μαδρίτη για δύο από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της Ευρώπης

Το Prado και το Reina Sofia συγκεντρώνουν συνολικά μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ζωγραφικής της Γηραιάς μας Ηπείρου: Από Ιερώνυμο Μπος, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Ραφαέλ και El Greco στο πρώτο, μέχρι Πικάσο, Νταλί, Μιρό, Μπρακ και Χουάν Γκρις στο δεύτερο. Τέλεια αφορμή για τους λάτρεις των εικαστικών να ανακαλύψουν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ισπανίας, που μπορεί να μην είναι εξωπραγματικά όμορφη όπως ας πούμε η Βαρκελώνη ή οι πόλεις του ισπανικού νότου, είναι όμως το «τώρα» της Ισπανίας, εκεί που συμβαίνουν τα πράγματα. Στα αδιαμφισβήτητα χαϊλάητ της, το ξακουστό κυριακάτικο παζάρι του El Rastro, τα πλήθη της Gran Via που είναι γνωστή ως «ο δρόμος που ποτέ δεν κοιμάται», και τα tapas bar που σερβίρουν μικρά γαστρονομικά αριστουργήματα σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα - Η Μαδρίτη είναι ένα γοητευτικό χάος 

Πώς θα πας εκεί: Με απευθείας πτήση της Aegean, από 196€ πήγαινε-έλα.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια των μουσείων: 15€ το Prado, και 12€ το Reina Sofia.

Στο Μάντσεστερ για θέατρο

Ο χιλιοβραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας Robert Icke (γνωστός και από τις παραστάσεις του που ανεβαίνουν συχνά στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων το πρόσφατο The Doctor σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου) σκηνοθετεί τον Ian McKellen στον εμβληματικό ρόλο του Falstaff, στη νέα του παράσταση που λέγεται Player Kings, ανεβαίνει από τις 14 ως τις 23 Μαρτίου, και βασίζεται στον Ερρίκο Δ’ του Σαίξπηρ. Και αν αυτή δεν είναι η τέλεια αφορμή για θέατρο στο εξωτερικό, δεν ξέρουμε ποια είναι. Να προσθέσουμε και την πάντα ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή του Μάντσεστερ, την μακραίωνη μουσική και πολιτισμική παράδοση που θα δεις να ζωντανεύει σε κάθε γωνιά του, και το εκπληκτικό The Lowry που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του L.S. Lowry, του Γαΐτη της Βρετανίας (το ξέρουμε, ακουγόμαστε ιερόσυλοι, ρίξε μια ματιά στα έργα του και θα καταλάβεις).

Πώς θα πας εκεί: Με απευθείας πτήση της easyjet, από 200€ το πήγαινε-έλα.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια για την παράσταση: Ξεκινούν από 50 λίρες (περίπου 58€) και φτάνουν τα 142€, αναλόγως την θέση που θα επιλέξεις.

Στη Φλωρεντία για την Γκαλερί Ουφίτσι

Αν όταν μιλάμε για ευρωπαϊκή ζωγραφική το πρώτο που σκέφτεσαι είναι η ιταλική αναγέννηση, δεν το συζητάμε, αυτός είναι ο προορισμός σου. Όλοι οι περίφημοι Ιταλοί ζωγράφοι είναι συγκεντρωμένοι εδώ –όχι μόνο τα ηχηρά ονόματα της Αναγέννησης, αλλά και εκπρόσωποι του Μεσαίωνα, του ιταλικού μπαρόκ και του Μανιερισμού. Στα SOS συγκαταλέγονται, προφανώς, η Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, Η Προσκύνηση των Μάγων του Ντα Βίντσι, και το έργο με το ίδιο όνομα του Ντίρερ, το Doni Tondo του Μιχαήλ Άγγελου, η Αφροδίτη του Ουρμπίνο του Τιτζιάνο, ο Βάκχος, η Μέδουσα και η Θυσία του Ισαάκ του Καραβάτζιο και η Madonna del cardellino του Ραφαήλ. Και έξω από τους τοίχους του μουσείου, η Φλωρεντία είναι μια πόλη τόσο μαγική που έδωσε το όνομά της σε ένα ολόκληρο σύνδρομο, αυτό της ομορφιάς της τόσο αβάσταχτης που λιγάκι σε μελαγχολεί. Μην ανησυχείς όμως, θα πνίξεις τον πόνο σου σε μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας όλης, και θα σου περάσει.

Διαβάστε περισσότερα - Στη Φλωρεντία ζωντανεύουν τα παραμύθια 

Πώς θα πας εκεί: Με πτήση της Swiss, και ενδιάμεσο σταθμό τη Ζυρίχη, από 139€ πήγαινε-έλα.

Πόσο κάνουν τα εισιτήρια για το Ουφίτσι: 25€ το ημερήσιο, 38€ το 5ήμερο για να δεις όλες τις συλλογές στο μεγαλείο τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v