Μια σούπερ μέρα στην Θεσσαλονίκη

Έχετε 24 ώρες; Έχουμε τις καλύτερες ιδέες για βόλτες, καφέδες, sightseeing, φαγητό και νυχτοπερπατήματα στην Θεσσαλονίκη.
Μια σούπερ μέρα στην Θεσσαλονίκη
Μια ημέρα στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι ποτέ αρκετή, να είμαστε εξηγημένοι. Για να τη χορτάσεις άλλωστε, πρέπει να κινηθείς στους δικούς της ρυθμούς – που ως γνωστόν είναι… χαλαροί. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αν έχετε 24 ώρες να γεμίσετε στην Θεσσαλονίκη, δεν θα προλάβετε να πάρετε μια γερή δόση από τη “dolce vita” της. Δώστε ένα 24ωρο σε μία από τις ωραιότερες ελληνικές πόλεις, κι αυτή θα σας ανταμείψει…



…με πρωινή μπουγάτσα στη σκιά του Λευκού Πύργου
Απαραιτήτως στάση στου κυρ Γιάννη, πίσω από το Λευκό Πύργο, για μπουγάτσα με τυρί ή κρέμα, κι ύστερα βόλτα στην παραλία, από τον Πύργο μέχρι τη Νέα Παραλία, για περπάτημα ανάμεσα στα όμορφα πάρκα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε περισσότερα – Πού να φάω πρωινό στην Θεσσαλονίκη 

…με καφεδάκι στο κέντρο
Μετά τη βόλτα, ο καφές επιβάλλεται: Στη Ζεύξιδος για χάζι στην εναλλακτική περαντζάδα, γύρω από την Αγία Σοφία για brunch, στη λεωφόρο Νίκης για θέα ή στην Ολύμπου για παρεΐστικες καταστάσεις.
Διαβάστε περισσότερα – Όμορφες ιδέες για καφέ στην Θεσσαλονίκη 

…με βόλτα στην Άνω Πόλη
Ανηφορίστε πάνω από τον Άγιο Δημήτριο, για να φτάσετε στο πιο όμορφο κομμάτι της Θεσσαλονίκης, την Άνω Πόλη της, με την ιδιαίτερη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, την ατμόσφαιρα χωριού και την πανέμορφη θέα. Θέα που γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική όσο πλησιάζετε ψηλά, στα Κάστρα της Πόλης και το πλάτωμα του Επταπυργίου.
Διαβάστε περισσότερα – Τριγυρνώντας στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης 



…με σεργιάνισμα στις παραδοσιακές αγορές του κέντρου
Οι αντίκες στην αγορά του Μπιτ Παζάρ, τα αρώματα στο Καπάνι, η γλυκιά φασαρία στην αγορά Μοδιάνο θα σας φέρουν μπροστά στο παρελθόν της πόλης, στην παράδοσή της και σε μερικές από τις πιο όμορφες στοές και κτίριά της.
Διαβάστε περισσότερα – Καφενέδες και ουζερί στις παραδοσιακές αγορές της πόλης 

…με τα μουσεία του λιμανιού
Η θέα από την προβλήτα του λιμανιού θα σας αιχμαλωτίσει για λίγο – ειδικά αν έχει ήλιο και βρείτε θέση στα παγκάκια… ξαπλώστρες. Αφού ξεκολλήσετε, θα επισκεφθείτε το ενδιαφέρον Μουσείο Φωτογραφίας εντός του λιμανιού, στο οποίο αυτή την περίοδο «τρέχει» η ομαδική έκθεση «Μια άλλη ζωή-Ανθρώπινες ροές/Άγνωστες Οδύσσειες» για τους πρόσφυγες (ώρες 11.00-19.00, είσοδος 2€). Περισσότερη μοντέρνα τέχνη θα βρείτε απέναντι, στον χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (ώρες 10.00-18.00) ενώ τα παιδιά θα αγαπήσουν και το Μουσείο Κινηματογράφου (9.00-15.00, είσοδος 2€).  
Διαβάστε περισσότερα – Τα τοπ αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης σε μία βόλτα 



…με το καλό φαγητό
Από τα αγαπημένα μας μέρη για φαγητό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στο λιμάνι και την πλατεία Αριστοτέλους, η Ακαδημία προσφέρεται για να ξεκουραστούμε από τις βόλτες και να δοκιμάσουμε νόστιμη, παραδοσιακή και δημιουργική ελληνική κουζίνα. Ωστόσο, σας έχουμε πολλές ακόμη προτάσεις: Εδώ τις κορυφαίες έθνικ επιλογές, εδώ τα αγαπημένα μας εστιατόρια με θέα θάλασσα, εδώ τα τοπ μέρη για brunch, εδώ τα καλύτερα burgers, εδώ τα καλύτερα μαγειρευτά, εδώ το πιο απολαυστικό street food και εδώ τα οικονομικότερα ταβερνάκια. 



…με το Thessaloniki by night
Από τα αγαπημένα μας μέρη το τελευταίο διάστημα, τα Λαδάδικα έχουν ξαναγίνει απόλυτο μέρος για νυχτοπερπατήματα και πολλά «φρέσκα» μπαράκια ανοίγουν τις πόρτες τους στην περιοχή. Εδώ σας έχουμε επιλογές για στιλάτα wine bar στην πόλη και εδώ τα μέρη με happy hour για να τα πιείτε οικονομικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v