Όμορφες ιδέες για καφέ στην Θεσσαλονίκη

Έξι όμορφα και cozy café στην καρδιά της Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν για να πιούμε το πρώτο ζεστό, φθινοπωρινό μας καφεδάκι.
Όμορφες ιδέες για καφέ στην Θεσσαλονίκη
του Γιώργου Κόκουβα

Ένα μπιστρό μας μεταφέρει στο Παρίσι και ένα άλλο στο Λονδίνο. Ένα café μας μαθαίνει να ράβουμε, και ένα νεοκλασικό μας επιφυλάσσει bazaar δίσκων και βιβλίων. Τα café της Θεσσαλονίκης είναι γεμάτα εκπλήξεις, και εμείς συγκεντρώνουμε έξι γωνιές για να… εκπλαγούμε πίνοντας αχνιστά ροφήματα αυτό το φθινόπωρο.

Mon Frere  
Προξένου Κορομηλά και Κ. Ντηλ, τηλ: 2310240058

Το πιο παριζιάνικο μπιστρό της Θεσσαλονίκης είναι ζεν, κατάλευκο και μίνιμαλ, τόσο ώστε να καταφέρνει να μας χαλαρώσει από την στιγμή που μπαίνουμε μέσα. Πόσο μάλλον όταν δοκιμάζουμε τον ωραίο καφέ του αλλά και την μεγάλη ποικιλία από τσάι που διαθέτει. Δοκιμάστε τα ζεστά κρουασάν, τις μπαγκέτες, τα κέικ και τους φυσικούς χυμούς, ενώ για περισσότερη ησυχία και χαλάρωση, ανεβείτε στο όμορφο πατάρι, από όπου θα κάνετε χάζι στην πιάτσα της Προξένου Κορομηλά.

Tabya  
Μελενίκου 14Γ, τηλ:2311242522

Οι αίθουσες του πανέμορφου νεοκλασικού δίπλα από την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης κρύβουν ωραίες εκπλήξεις: Μία μικρή αίθουσα κατάλληλη για διάβασμα ή δουλειά με το laptop. Μία άλλη, όπου μπορείτε να αγοράσετε βινύλια και να βρείτε βιβλία. Στην επόμενη θα αράξετε τα μεσημέρια με την παρέα σας. Και στο πάνω επίπεδο, θα βρείτε εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες εκδηλώσεις – αυτή την περίοδο «τρέχει» η Nude on Black με θέμα το γυμνό από τον Φωτογραφικό Όμιλο του ΑΠΘ.

One Sweet Day
Ολύμπου 57, τηλ: 2310251010

Η πιο ζεστή σοκολατερί της Θεσσαλονίκης ανανεώθηκε και επέστρεψε αυτό το φθινόπωρο με ακόμη περισσότερη σοκολάτα: Υπέροχη «ανάμικτη» ζεστή σοκολάτα (με λευκή και μπίτερ), αχνιστή λιωμένη κουβερτούρα, ωραίες επιλογές από τσάι και σοκολατάκια με φρέσκο μάνγκο… μέχρι και οι τοίχοι είναι πλέον βαμμένοι στο χρώμα της σοκολάτας για το πιο cozy overdose γλύκας. Στα συν, τα vintage έπιπλα και το αρτιστίκ πατάρι, ό,τι πρέπει για ένα ρομαντικό ραντεβού ή για ένα ήσυχο μεσημεριανό διάλειμμα.

Μικρό Λονδίνο  
Φιλίππου 9, τηλ: 2311242934

Άρτι αφιχθέντες από το Λονδίνο, οι «εγκέφαλοι» πίσω από αυτό το ζεστό café φρόντισαν να μεταφέρουν όλο το πνεύμα της βρετανικής πρωτεύουσας εδώ: Από τους κόκκινους θαλάμους και τα σήματα του London Underground μέχρι τις ομπρέλες, τις φωτογραφίες του Big Ben και τη μουσική, όλα δημιουργούν λονδρέζικη ατμόσφαιρα. Θα βρείτε ωραίες ποικιλίες καφέ και τσαγιού για το απαραίτητο αγγλικό tea time, ενώ νωρίς το απόγευμα θα το ρίξετε στις μπύρες.

Κουμπί  
Πελοποννήσου 2, τηλ: 2316008219

Fair trade καφές, βιολογικό κρασί, χειροποίητα κεράσματα μαζί με ραπτομηχανές, κουβάρια και χρωματιστά χαρτιά: Αυτή είναι η συνταγή του Κουμπιού, του λιλιπούτειου ζεστού χώρου στα πέριξ της οδού Ολύμπου που έμαθε στους Θεσσαλονικείς να… ράβουν. Ολόκληρο το café λειτουργεί ως εργαστήριο χειροποίητων κατασκευών με εξοπλισμό για δημιουργία κοσμημάτων, τσαντών, σουπλά και άλλων αξεσουάρ, τα οποία θα μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας παρακολουθώντας τα συχνά εργαστήρια που πραγματοποιούνται. Ή μπορείτε απλώς να απολαύσετε αχνιστό καφεδάκι (2,50€ ο καπουτσίνο) ανάμεσα σε βιβλία και περιοδικά.

Misirlou
Αιγύπτου 20 και Τσιμισκή, τηλ: 2315508980

Ατμόσφαιρα παλιάς ευρωπαϊκής πόλης, blues και jazz κινηματογραφικές μελωδίες, αρωματικός ελληνικός και ιταλικός καφές, χτιστά καναπεδάκια και τραπέζια πολυτελούς καφενείου πάνω στα ξύλινα πατώματα του παταριού. Αυτό είναι το ιδιαίτερα ρομαντικό και πολυσυλλεκτικό σκηνικό της Misirlou που άνοιξε τις πόρτες της στα Λαδάδικα και λειτουργεί από το μεσημεράκι για καφέ, ενώ αργότερα προσφέρει πολύ καλή ποικιλία ντόπιων και εισαγόμενων ετικετών μπύρας και κρασιών μαζί με ποικιλίες τυριών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v