Τα 5 καλύτερα burgers της Θεσσαλονίκης

Συγκεντρώνουμε τις κλασικές αμερικανικές γωνιές και τις νέες αφίξεις που σερβίρουν τα πιο λαχταριστά burgers στην Θεσσαλονίκη.
Τα 5 καλύτερα burgers της Θεσσαλονίκης
του Γιώργου Κόκουβα

Η αλήθεια είναι πως η συμπρωτεύουσα δεν βρίθει ναών του burger. Μέχρι πρόσφατα, τα εστιατόρια όπου μπορούσε κανείς να δοκιμάσει ποιοτικό, ζουμερό burger μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δύο "ολόφρεσκες" αφίξεις που ειδικεύονται στο αμερικάνικο έδεσμα όμως, στην καρδιά της πόλης, μας άνοιξαν και πάλι την όρεξη και παίρνουμε τους –γευστικούς- δρόμους για να δοκιμάσουμε τα κορυφαία burgers της Θεσσαλονίκης. 

Pax Homemade Burgers 
Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, τηλ: 2310221970

Στην γωνία που μέχρι πέρυσι μας σέρβιρε το «Κρεοπωλείον», πλέον ο cozy χώρος έχει μεταμορφωθεί σε αμερικανικό στέκι, με άνετους καναπέδες, casual ατμόσφαιρα και mainstream μουσικές, αλλά κυρίως, με απολαυστικά πιάτα που έρχονται… από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Τα Pax ετοιμάζουν σπιτικά burgers σε γενναιόδωρες μερίδες, στην ανοιχτή κουζίνα, από τα οποία ξεχωρίζουν το Tower Burger με τραγανά onion rings και Cajun jam σε ψωμί μπριός, το cheese and bacon chili burger για τους φαν των καυτερών γεύσεων (το ταμπάσκο είναι πάντα διαθέσιμο στο τραπέζι για εξτρά πικάντικες προσθήκες), το Pax με την μυστική σος του καταστήματος, το breakfast burger, με μπέικον, αυγό, μαγιονέζα και μαρμελάδα ντομάτας και το Onion jam burger με την ομώνυμη σος. Σημειώστε ότι μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικά μεγέθη burger καθώς και αν θα συνοδεύεται ή όχι από τις λαχταριστές ελληνικές πατάτες (η απάντηση οφείλει να είναι πάντα καταφατική). Τα signature burgers κυμαίνονται στα 4,50-7€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 10-12€. 

Brothers In Law 
Παύλου Μελά 30, τηλ: 2310270707

Ίσως το καλύτερο burger house αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη, το Brothers in Law άνοιξε πρόσφατα στην Παύλου Μελά, σε έναν χώρο με βιομηχανική αισθητική, μεγάλους πάγκους και άνετα ξύλινα στρογγυλά τραπέζια, “street art” διάθεση στους τοίχους και φανερές νεοϋορκέζικες επιρροές. Από τα burgers, ξεχωρίσαμε το απλό αλλά λαχταριστό και οικονομικότατο cheeseburger (από 2,50€), και τα πιο ψαγμένα «Super Hero» με διπλό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και τσένταρ, το Vienna με σνίτσελ burger, το Steak Burger με κόντρα φιλέτο και μανιτάρια και το Blue Cheese που συνοδεύεται με σάλτσα σύκου. Σημειώστε ότι μπορείτε να ζητήσετε ψωμάκι ολικής αλέσεως. Μη χάσετε τις τηγανητές πατάτες με σος φέτας. Για ένα πλήρες μπεργκερο-γεύμα, υπολογίστε περί τα 12€ κατ’ άτομο. 

TGI Friday’s 
Πλατεία Αριστοτέλους 3, τηλ: 2310 242914

Η κλασική επιλογή για αμερικανικές "βόμβες" θερμίδων βρίσκεται σταθερά στην πλατεία Αριστοτέλους κοντά στην παραλία, και στο γνωστό, πληθωρικό, γεμάτο στα memorabilia pop κουλτούρας περιβάλλον του σερβίρει το ονομαστό Jack Daniel’s Burger, με την ομώνυμη σος, onion rings και λιωμένο τσένταρ, καθώς και τα «εναλλακτικά» buffalo burgers, με βουβαλίσιο κρέας από την Κερκίνη, hangover burgers με φέτες μπέικον, τηγανητό αβγό και λιωμένο ελβετικό τυρί ή τα guacamole chicken burgers για τους λάτρεις του κοτόπουλου – συνοδευμένα πάντα από τις καλοτηγανισμένες πατάτες Friday’s. Για ένα πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 15-18€. 

BabaQ 
Αγίου Δημητρίου 70

Ωραίος, φωτεινός χώρος, προσεγμένη διακόσμηση, ζουμερά burgers και wraps, και οικονομικότατες τιμές: Τα BabaQ τον τελευταίο χρόνο χορταίνουν την περιοχή του Διοικητηρίου στην Αγίου Δημητρίου με τα burgers τους, που ετοιμάζονται με χωριάτικο ψωμάκι – ξεχωρίζουμε το BabaQ burger με την ομώνυμη σος, το Deluxe με μπέικον, παρμεζάνα, μαρούλι, ντομάτα και babaQ σος, το Greek Burger με ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι και σος φέτας και το Missouri Chicken burger με το κοτομπουτάκι σχάρας και την σάλτσα γιαουρτιού. Τα burgers κυμαίνονται στα 2,60-3,70€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα με σαλάτες, ορεκτικά, μπύρα και γλυκό (οι επιλογές είναι brownies, ferrero και τούρτα chocolate lovers), δεν θα στοιχίσει πάνω από 10€. 

Kitchen Bar 
ΟΛΘ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, τηλ: 2310 502241

Ώρα για burger πλάι στη θάλασσα, με θέα ολόκληρη την περαντζάδα της λεωφόρου Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο. Το Kitchen Bar, σε πλεονεκτική θέση στο λιμάνι της πόλης, μπορεί να «τσιμπάει» τις τιμές, αλλά δεν μας απογοήτευσε με το Ranchero Burger του, από angus κιμά, που είναι ιδιαίτερα χορταστικό, αλλά και με το old fashioned burger, με αμερικανική συνταγή των ‘60s (με coleslaw, πίκλες και ντομάτα) ή το Twin Tower Burger για όσους πεινούν πολύ (διπλό burger με γκούντα και μαγιονέζα). Συνοδεύονται από φρέσκες τηγανητές πατάτες και κυμαίνονται στα 10-15€ ανά μερίδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v