Τα νέα μπαράκια της Θεσσαλονίκης

Μοντέρνα μπαράκια, φοβερά κοκτέιλ, all day χώροι, καλλιτεχνικά στέκια και aperitivo με live μουσικές, σε πέντε «φρέσκες» διευθύνσεις στην Θεσσαλονίκη.
Τα νέα μπαράκια της Θεσσαλονίκης
του Γιώργου Κόκουβα

Ένας Γορίλας στήνει την industrial φωλιά του στα Λαδάδικα. Ένας πολυχώρος μεταμορφώνει μια γοητευτική στοά του κέντρου. Ένας καλόγερος μας ζεσταίνει με ποτό μπροστά στο τζάκι του και ένα στέρεο μας σερβίρει κοκτέιλ μαζί με σούπερ ηλεκτρονικές μουσικές. Οι νέες αφίξεις της Θεσσαλονίκης… είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Στέρεο
Βαμβακά 3-5

Μοντέρνο και εναλλακτικό, το ολοκαίνουριο Στέρεο τραβά το βλέμμα χάρη στις καρέκλες-σαιζλόνγκ που απλώνει στην είσοδό του. Μέσα, το σκηνικό γίνεται βιομηχανικό, αξιοποιώντας την vintage εικόνα του παλιού αυτού χώρου – γυμνοί τοίχοι, σωληνώσεις, ξύλινα τραπέζια και σιδερένιες πόρτες είναι το σκηνικό, στο οποίο απολαμβάνουμε καφεδάκι από τις 10 το πρωί και ποτά όλο το βράδυ, συνοδεία ηλεκτρονικών και τζαζ μουσικών σε δυνατά sets που ξεκινούν από τις 10 το βράδυ.

Ίωνος 
Ίωνος Δραγούμη 3, τηλ: 2310514545

Το νέο bar resto της πόλης φέρνει αέρα κομψότητα στην οδό Ίωνος Δραγούμη. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι, συνεχίζει με δημιουργική ελληνική κουζίνα και το βράδυ ετοιμάζει καταπληκτικά κοκτέιλ. Το εκλεπτυσμένο περιβάλλον και οι γκουρμέ διάθεση δεν συνεπάγονται… άπιαστες τιμές (για γεύμα μαζί με κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 25€, ενώ για ένα σούπερ κυριακάτικο brunch με ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και καφέ θα πληρώσετε 14€ το άτομο). Σημειώστε ότι το «Ίωνος» αποτελεί μέρος ενός άκρως ενδιαφέροντος project, ενός πολυχώρου στη Στοά Δραγούμη που περιλαμβάνει ζαχαροπλαστείο, café bar, φούρνο και παντοπωλείο.

Γορίλας
Βέροιας 3, τηλ: 6977590306

Σε μια όμορφη γωνιά στα Άνω Λαδάδικα, ένας Γορίλας δημιούργησε τη φωλιά του και την έκανε άκρως industrial, minimal και funky. Φρόντισε δε να στολίσει τον χώρο με χειροποίητες λεπτομέρειες για να τον νιώθουμε ζεστό και ετοίμασε μια ενδιαφέρουσα λίστα με πάνω από 200 ετικέτες spirits, με signature cocktails αλλά και με twists κλασικών cocktails. Δοκιμάστε το Diosa Madre με τεκίλα, λικέρ βύσσινο, εκχύλισμα φιστικιού Αιγίνης, λάιμ, αγαύη και γκρέιπφρουτ ή το Gin Basil Smash με τζιν, λεμόνι και σιρόπι βασιλικού. Οι μουσικές είναι χορευτικές, ενώ τις Κυριακές του αρέσει να οργανώνει live βραδιές και aperitivo μπουφέδες από τις 6 το απόγευμα. Τα κοκτέιλ στοιχίζουν περί τα 8-9€.

Mob
Ίωνος Δραγούμη και Παπαδοπούλου 2, τηλ: 693 694 1464

Ένας νέος δημιουργικός χώρος όπου συνδυάζεται ή διασκέδαση με την δημιουργία, το Mob αποτελεί ένα νέο στέκι για καλό καφέ από το πρωί, σνακ το μεσημέρι, ποτά ή ένα ποτήρι καλό κρασί το βράδυ, επαγγελματικά meetings στον ειδικό χώρο εργασίας, σεμινάρια, workshops και «χάζι» στις ωραίες εκθέσεις τέχνης που γεμίζουν τους τοίχους.

Monk
Ν. Πλαστήρα 49, Χαριλάου, τηλ: 2310309105

Η σπιτική διάθεση ξεκινά από την είσοδο: Η αυλόπορτα οδηγεί στον κήπο, και από εκεί μέσα, στη σάλα με το τζάκι, ό,τι πρέπει για χειμωνιάτικο χουχούλιασμα με καφέ από νωρίς, ποτό ή κρασί το βράδυ, και νόστιμα ζεστά πιάτα να τα συνοδεύουν. Βρίσκουμε επίσης μεγάλη ποικιλία σε μπύρες, ενώ οι μουσικές κινούνται σε rock και blues μονοπάτια. Μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, πετυχαίνουμε και live βραδιές με ενδιαφέρουσες μπάντες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v