MLS Magic 10,1": Convertible… για κάθε χρήση

Το νέο convertible της MLS είναι ένα… «λογικό» laptop-tablet που μας βγάζει από το δίλημμα «Android ή Windows».
MLS Magic 10,1: Convertible… για κάθε χρήση
του Χρήστου Τζώρτζη

Τα λεγόμενα convertible laptop είναι μια κατηγορία laptop με οθόνη αφής, στα οποία η οθόνη αποσπάται ή περιστρέφεται και με αυτό τον τρόπο ο κάτοχος της συσκευής έχει ένα πλήρες laptop με το πληκτρολόγιό του ή ένα λειτουργικό tablet. Η συντριπτική πλειοψηφία των convertible laptop βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Windows.

Ωστόσο, η εδώ και χρόνια ασχολία πολλών χρηστών με το λειτουργικό σύστημα Android έχει δημιουργήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι μέσω αυτού του λειτουργικού κάνουν πιο εύκολα κάποιες εργασίες.

Αν για παράδειγμα θέλετε μια συσκευή για Word, Excel, Power Point, λογιστικές εφαρμογές, εμπορικές εφαρμογές κλπ, τότε η λύση των Windows είναι σχεδόν μονόδρομος. Αν η χρήση της συσκευής αφορά το Messenger, το Facebook, τις εφαρμογές υγείας ή ένα σύντομο email, τότε το Android είναι μια εξαιρετική λύση καθώς η εξοικείωση – λόγω smartphone – σας κάνει πιο αποτελεσματικούς.

Το δίλημμα, συσκευή με Android ή Windows "ακυρώνεται" από το MLS Magic 10,1".

Πρόκειται για ένα laptop, με δυνατότητα επιλογής εκκίνησης, σε Windows ή σε Android. H αποσπώμενη και αναδιπλούμενη οθόνη αφής του MLS Magic 10,1" είναι – όπως μαρτυρά και το όνομα της συσκευής – διάστασης 10,1 ιντσών, έχει πάνελ ΙPS, οπότε αποδίδει ζωντανά χρώματα ακόμα και σε μεγάλες γωνίες θέασης και η ανάλυσή της φτάνει τα 800x1280 pixels.



Στην οθόνη είναι τοποθετημένες και οι δυο κάμερες (μπρός και πίσω) οι οποίες είναι ανάλυσης 2 MP, με την πίσω κάμερα να έχει δυνατότητα καταγραφής HD video 720P στα 30fps.

Για την εκτέλεση των δυο λειτουργικών συστημάτων - Android Lollipop 5.1 ή Windows 10 - και των εφαρμογών τους, "αναλαμβάνει" δράση ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel Z8300 Cherry-Trail T3 64-bit, ο οποίος μπορεί να χρονιστεί έως (Burst Frequency) στα 1.84 GHz και έχει 2 MB cache. Η μνήμη RAM του MLS Magic 10,1" φτάνει τα 2GB και ο εσωτερικόw χώρος αποθήκευσης δεν ξεπερνά τα 32GB.

Εκκινώντας το MLS Magic 10,1" σε περιβάλλον Android τότε θα έχετε διαθέσιμες και τις εφαρμογές αναγνώρισης φωνής και φωνητικών εντολών της MLS, Τalk&Translate, Talk&Watch, MLSPedia, Talk&Email, Talk&Search και Talk&Post.

Η συσκευή διαθέτει 2 θύρες USB για σύνδεση εκτυπωτών ή εξωτερικών μέσων αποθήκευσης, ενώ δεν λείπει και η υποδοχή κάρτας MicroSD για ανάγνωση καρτών μνήμης.

Η δυνατότητα σύνδεσης στο Internet μπορεί να γίνει μέσω Wi-Fi δικτύων, ενώ η συσκευή διαθέτει επίσης Bluetooth 4.0 και αισθητήρα επιτάχυνσης. Διαθέτει σφιχτή συναρμολόγηση και η ποιότητα των υλικών κάλυψης και του πληκτρολογίου είναι πολύ καλή. Το βάρος της μαζί με το πληκτρολόγιο φτάνει τα 655 γραμμάρια.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν πάνω απ' όλα μια χρήσιμη συσκευή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απλή ψυχαγωγία, επικοινωνία και status update, αλλά και για επαγγελματικές εργασίες, η οποία προσφέρεται στη λογική τιμή 299€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v