Turbo-X FlexBook 360: Το φθηνό… convertible

Laptop ή tablet, ή μήπως και τα δύο σε μία συσκευή; Το νέο convertible laptop από το Πλαίσιο, έρχεται για να σας βγάλει από το δίλημμα.
Turbo-X FlexBook 360: Το φθηνό… convertible
του Χρήστου Τζώρτζη

Πριν από 7-8 χρόνια, ένα από τα πιο “hot προϊόντα” πληροφορικής υπήρξε αναμφισβήτητα το Netbook. Μικρά, ελαφριά και με αρκετά ικανοποιητικές (για την εποχή) επιδόσεις, τα Netbooks έγιναν αμέσως πολύ δημοφιλή, καθώς επέτρεψαν σε μεγάλη μερίδα χρηστών να βγάλει το Internet “στο δρόμο”. Η διάρκεια ζωής τους παρ’ όλα αυτά υπήρξε σύντομη, καθώς τα αμέσως επόμενα χρόνια ξεκίνησε η διάθεση των tablets στην αγορά, τα οποία συνεχίζουν μέχρι σήμερα να αποτελούν μαζί με τα smartphones, τον απλούστερο μάλλον τρόπο για να συνδεθεί κάποιος χρήστης στο Διαδίκτυο.

Τα netbooks μπορεί πρακτικά να μην υφίστανται σήμερα, αλλά ο άμεσος απόγονός τους είναι τα convertible laptops που αποτελούν ουσιαστικά έναν έξυπνο συνδυασμό laptop και tablet σε μία συσκευή. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το Turbo-X FlexBook 360° 14 Blue Laptop που παρουσιάζουμε σε αυτές τις γραμμές.

Στην πραγματικότητα είναι μια συσκευή η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα ως Windows 10 laptop, ενώ, αν “γυρίσετε” την οθόνη αφής και την “εφαρμόσετε” στην πλάτη, μετατρέπεται αυτόματα σε tablet. Η οθόνη έχει μέγεθος 14’’ με ανάλυση Full HD (1920x1080) και τεχνολογία IPS που προσφέρει ζωντανά χρώματα, υψηλή αντίθεση των χρωμάτων και πολύ καλές γωνίες θέασης για να βλέπετε τη δράση ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, υπό συνθήκες ηλιοφάνειας.

Στο εσωτερικό θα συναντήσετε τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Atom Z8300 με συχνότητα λειτουργίας στα 1.44GHz. Πρόκειται για την ίδια “σειρά” επεξεργαστών που χρησιμοποιήθηκαν και παλαιότερα στα Netbooks με βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα, την χαμηλή κατανάλωση. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρ’ όλα αυτά, είναι πλήρως εξελιγμένο προσφέροντας πολύ καλύτερες επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα. Σκεφτείτε μόνο ότι οι πρώτοι Atom που συναντήσαμε πριν από αρκετά χρόνια στα Netbooks, είχαν μόνο έναν πυρήνα.

Η διαθέσιμη μνήμη RAM του συστήματος είναι 2GB, που προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις στα Windows 10, αν και θα προτιμούσαμε να υπήρχαν συνολικά 4GB. Το υπό-σύστημα πάντως που κάνει τη διαφορά, είναι αναμφισβήτητα ο ενσωματωμένος δίσκος SSD με χωρητικότητα 32GB. Εκτός από τις βελτιωμένες επιδόσεις του, συγκριτικά πάντα με τους συμβατικούς μηχανικούς δίσκους, δε διαθέτει κινητά μέρη, προσφέροντας έτσι ασφάλεια στα δεδομένα σας κατά τις μετακινήσεις σας. Αν χρειαστείτε πάντως περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, υπάρχει και θύρα microSD που υποστηρίζει κάρτες μέχρι και 32GB, ενώ μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μέσω USB (ενσωματώνονται 1 θύρα USB 2.0 και 1 θύρα USB 3.0).

Περιλαμβάνεται ακόμα κάμερα ανάλυσης 2MP, θύρα HDMI για να συνδέετε το laptop στη μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού, ενώ η αυτονομία του laptop αγγίζει τις 6 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας, χάρη στη μεγάλη του μπαταρία με χωρητικότητα 10000 mAh.

Για να αποκτήσετε όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να διαθέσετε το ποσό των €299, τιμή που κρίνεται άκρως ικανοποιητική για όλα αυτά που προσφέρει η συσκευή.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v