Η TP-LINK μπαίνει δυναμικά στη μάχη των smartphones

Αν και μας έχει συνηθίσει σε δικτυακά προϊόντα, η TP-Link  κάνει "είσοδο" στην κατηγορία των smartphones με τα μοντέλα Neffos C5 και C5 Max.
Η TP-LINK μπαίνει δυναμικά στη μάχη των smartphones
του Χρήστου Τζώρτζη

Οι περισσότεροι χρήστες που ασχολούνται με την τεχνολογία, έχουν αναμφισβήτητα συνδέσει το όνομα της TP-Link με routers, switches, Wi-Fi adapters και γενικότερα προϊόντα δικτύωσης και διαδικτύωσης. Η κινέζικη εταιρία που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να προσφέρει αξιόλογα προϊόντα σε ελκυστικές τιμές, αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο της και στο χώρο των smartphones, παρουσιάζοντας το μοντέλο Neffos C5, αλλά και τον μεγαλύτερο “αδερφό” του C5 Max. Η παρουσίαση που θα βρείτε στη συνέχεια αφορά το C5 Max, ενώ, όπου υφίστανται διαφορές σε σχέση με το μικρότερο μοντέλο, θα αναφέρονται κατά περίπτωση.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, το υλικό κατασκευής που χρησιμοποιείται για το τηλέφωνο είναι το μέταλλο και το πλαστικό, που του προσδίδουν στιβαρό χαρακτήρα και όμορφη εμφάνιση. Θα πρέπει παρ’ όλα αυτά να είστε προσεκτικοί όταν το έχετε στα χέρια σας, καθώς η λεία “πλάτη” του δεν προσφέρει πολύ καλά “κρατήματα”.



Το Neffos C5 Max διαθέτει μεγάλη οθόνη 5.5’’ και ανάλυση Full HD (1920x1080), ενώ το μικρότερο μοντέλο οθόνη 5’’ με ανάλυση HD (1280x720). H ποιότητα της οθόνης είναι εξαιρετική προσφέροντας υψηλά επίπεδα ευκρίνειας αλλά και αντίθεσης των χρωμάτων. Στο εσωτερικό θα συναντήσουμε οκταπύρηνο επεξεργαστή (τετραπύρηνο για το C5) με συχνότητα λειτουργίας στα 1300Mhz, ενώ η μνήμη RAM είναι και για τα δύο μοντέλα 2GB RAM. Παράλληλα, το υπό-σύστημα γραφικών είναι το Mali-T720 MP3, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος 16GB με δυνατότητα επέκτασης - μέσω κάρτας microSD – έως και επιπλέον 32GB.

Όσον αφορά τις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής, ενσωματώνεται οπίσθια κάμερα ανάλυσης 13MP (8MP για το μικρότερο μοντέλο), με Dual LED Flash και λειτουργία αυτόματης εστίασης. Αντίστοιχα, η selfie camera έχει ανάλυση 5MP, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η δυνατότητα λήψης βίντεο της συσκευής με ανάλυση 1080p στα 30 fps.

Οι υποστηριζόμενες λειτουργίες συνδεσιμότητας είναι εξίσου πλούσιες, καθώς υποστηρίζονται οι τεχνολογίες 4G LTE, DC-HSPA+, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, ενσωματώνεται δέκτης GPS, slots για διπλό SIM, ενώ υπάρχει και αναλογικός δέκτης για ραδιόφωνο (FM tuner). Μια ακόμα διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα σχετίζεται με την αυτονομία, με το Neffos C5 Max να ενσωματώνει μπαταρία χωρητικότητας 3045 mAh, ενώ το μικρότερο μοντέλο μπαταρία χωρητικότητας 2200 mAh. Τέλος, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται και στα δύο τηλέφωνα, είναι το Android Lollipop 5.1.

Ρίχνοντας μια ματιά στις τιμές των δύο smartphones, βλέπουμε ότι το C5 έχει κόστος γύρω στα €130, ενώ το C5 Max κόστος γύρω στα €160. Θεωρούμε λοιπόν, ότι, αν το budget σας δεν είναι αυστηρά προκαθορισμένο, το C5 max είναι πολύ καλύτερη επιλογή. Ουσιαστικά, για €30 παραπάνω παίρνετε μεγαλύτερη οθόνη, με μεγαλύτερη ανάλυση, μεγαλύτερη κάμερα και μπαταρία, αλλά και τέσσερις περισσότερους πυρήνες στον επεξεργαστή. Όποιο μοντέλο πάντως και αν επιλέξετε, το C5 αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο “value for money” smartphones για την κατηγορία του και θα πρέπει να το έχετε σοβαρά υπ’ όψιν σας, αν σκέφτεστε να αποκτήσετε τηλέφωνο αυτή την εποχή.

Τιμή: €130 (C5), €160 (C5 Max)


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v