Αυτά είναι τα gadgets του αύριο!

Εννέα απίστευτα gadgets που ξεχωρίσαμε στην φετινή IFA, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας στην Ευρώπη
Αυτά είναι τα gadgets του αύριο!
του Χρήστου Τζώρτζη

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος που θα κληθεί να καταγράψει τα καλύτερα προϊόντα από μία έκθεση IFA, είναι αναμφισβήτητα… ο χώρος. Πώς άραγε να χωρέσουν τόσα και τόσο ενδιαφέροντα προϊόντα σε λίγες γραμμές κειμένου και τι να πρωτογράψεις για αυτά; Καταφέραμε παρ’ όλα αυτά να επιλέξουμε κάποια προϊόντα που άφησαν ιδιαίτερες εντυπώσεις στην πρόσφατη έκθεση IFA, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Βερολίνο.

Lenovo Yoga Book

Για να ξεχωρίσει σήμερα ένα notebook, πρέπει να προσφέρει κάτι περισσότερο από σύγχρονο hardware και πολύ καλές επιδόσεις. Το Lenovo Yoga Book αναμφισβήτητα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, καθώς διαθέτει μία τεράστια επιφάνεια αφής στη θέση του πληκτρολογίου, η οποία όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί… και ως πληκτρολόγιο. Παράλληλα, στη συγκεκριμένη επιφάνεια αφής μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε τόσο το δάχτυλό σας, όσο και το ειδικό stylus για να κρατάτε εύκολα σημειώσεις. Το Lenovo Yoga Book είναι επίσης πολύ λεπτό και ελαφρύ, ενώ περιλαμβάνει οθόνη με ανάλυση 1920x1200 pixels. Για να το αποκτήσετε, δεν χρειάζεται μάλιστα να ξοδέψετε μια περιουσία, αφού η έκδοση με Android κοστίζει 500 δολάρια και η έκδοση με Windows 10, 550 δολάρια.

Lenovo Yoga 910

Η σειρά Yoga δεν είναι ιδιαίτερα καινούρια, αφού μοντέλα που ανήκουν σε αυτήν έχουμε δει να παρουσιάζονται από τη Lenovo, εδώ και περίπου 4 χρόνια. Το μοντέλο Yoga 910 παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να συγκεντρώσει την αιχμή της τεχνολογίας σε ένα πλήρες “πακέτο”. Αναλυτικότερα, περιλαμβάνει επεξεργαστή Intel έβδομης γενιάς, οθόνη με λεπτό bezel, ανάλυση 4Κ, PCI Express solid state drive, αλλά και υποδοχή USB-Type C. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε μια συσκευή με πάχος λιγότερο από 15 χιλιοστά, ενώ η τιμή του ανέρχεται στα 1300 δολάρια.

Yuneec Breeze

Τα drones είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις μέρες μας, καθώς αποτελούν πρωτότυπα tech gadgets που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Στην IFA υπήρξαν αρκετά μοντέλα προς παρουσίαση, αλλά ένα από αυτά που ξεχώρισαν,  ήταν το Yuneec Breeze. Τα βασικά χαρακτηριστικά του που το τοποθετούν μπροστά από τον ανταγωνισμό είναι η κάμερα που διαθέτει ανάλυση 4K, αλλά και η προσιτή – για αυτά που προσφέρει – τιμή του που είναι κάτω από τα 500 δολάρια. Επιπλέον, προσφέρει μια σειρά από αυτόματα flight modes (follow me, orbit, selfie κ.α) που συναντάμε συνήθως σε πιο ακριβά μοντέλα.

Botscan

Ένας 3D scanner που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με την εταιρία κατασκευής του να ισχυρίζεται ότι αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα μοντέλα στον κόσμο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεγάλο κυλινδρικό δωμάτιο με τοίχους από φως και μια σειρά από υψηλής ανάλυσης DSLR κάμερες. Με αυτό το hardware αλλά και μια τεχνική που ονομάζεται photogrammetry, το Botscan είναι ικανό να “σαρώσει” πρακτικά οτιδήποτε, από ανθρώπους, προϊόντα, ακόμα και ολόκληρα αυτοκίνητα. Οι συγκεκριμένες σαρώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πλειάδα εφαρμογών, όπως είναι για παράδειγμα το 3D modeling, η δημιουργία προσθετικών μελών, ακόμα και στην αρχιτεκτονική.

LG InstaView Signature Fridge

Τα έξυπνα ψυγεία τραβούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της IFA - όσον αφορά πάντα τον οικιακό εξοπλισμό – τα τελευταία χρόνια. Είχαμε δει για παράδειγμα ένα παλαιότερο μοντέλο της LG όπου με ένα απλό χτύπημα στην πόρτα του ψυγείου, αυτή γινόταν διαφανής για να βλέπετε στο εσωτερικό του, χωρίς να χρειαστεί να το ανοίξετε. Το νεότερο μοντέλο της σειράς ψυγείων Signature της εταιρίας, προχωράει ακόμα περισσότερο, καθώς ενσωματώνει έναν πλήρη υπολογιστή στην πόρτα του. Οι δυνατότητες που προσφέρει αυτή η καινοτομία είναι τεράστιες, από το να παρακολουθείτε την ημερομηνία λήξης των προϊόντων, μέχρι να αφήνετε απλά μηνύματα τύπου post-it στην πόρτα του ψυγείου. Η LG μάλιστα σχεδιάζει να “μοιράσει” από τώρα την πλατφόρμα ανάπτυξης των εφαρμογών και σε τρίτους developers, ώστε να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ποικιλία των εφαρμογών που θα υποστηρίζει το ψυγείο όταν κυκλοφορήσει στην αγορά.

ZTE Axon 7 Mini

Όταν η ZTE κυκλοφόρησε το Axon 7 νωρίτερα στο 2016, εντυπωσίασε με το καλαίσθητο μεταλλικό καμπυλόγραμμο σώμα του, αλλά και την πολύ λογική – για αυτά που προσφέρει – τιμή του. Το ZTE Axon 7 Mini, είναι, όπως δηλώνει και το όνομά του η “μικρότερη” έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, που διαθέτει την ίδια όμορφη εμφάνιση αλλά και άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις. Η 5.2’’ οθόνη του ανάλυσης 1080p διαθέτει εξαιρετική απεικόνιση, ενώ συμπεριλαμβάνονται επίσης οκταπύρηνος Snapdragon επεξεργαστής, αλλά και 3GB RAM. Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει παρ’ όλα αυτά, είναι η ποιότητα του ήχου που προσφέρει. Τα δύο μπροστινά ηχεία παράγουν ιδιαιτέρως δυνατό ήχο, ενώ η ηχητική ποιότητα παραμένει κορυφαία και με τη χρήστη ακουστικών, όπου, τόσο οι χαμηλές όσο και οι υψηλές συχνότητες αναπαράγονται πολύ καθαρά.

HP Elite Slice PC

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό modular compact PC, με δυνατότητα χρήσης διαφορετικών modules ανάλογα τις ανάγκες του χρήστη. Το HP Elite Slice PC μπορεί να δεχθεί είτε πρόσθετο ηχείο της Bang & Olufsen, καθιστώντας το έτσι ιδανικό για media χρήση, είτε οπτικό drive. Παράλληλα διαθέτει ενσωματωμένες conference λειτουργίες για τηλέ-συνδιασκέψεις στο γραφείο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως wireless charging station για να φορτίζετε ασύρματα το smartphone ή το tablet σας! Διαθέτει ιδιαίτερα όμορφη εμφάνιση, συμπαγές μέγεθος, ενώ θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του Σεπτέμβρη με τιμή που ξεκινάει από τα 699 δολάρια.

Philips 901F 4K UHD OLED TV

Η LG είναι κυρίως η εταιρία που μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα σε παρουσιάσεις καινούριων μοντέλων τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED στις εκθέσεις IFA. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό λοιπόν το γεγονός ότι μπαίνουν στο “παιχνίδι” και άλλες εταιρίες, με την Philips να παρουσιάζει φέτος το μοντέλο 901F 4K UHD. Η τηλεόραση διαθέτει μέγεθος 55’’, high dynamic range (HDR), ηχητικό σύστημα με ηχεία 6.1 συμβατό με Dolby, αλλά και ενσωματωμένη την πλατφόρμα Android TV που υποστηρίζεται από τετραπύρηνο επεξεργαστή. Τα επίπεδα του μαύρου στην οθόνη της 901F είναι ακριβώς ότι θα περιμένατε από μια OLED TV, ενώ τα χρώματα παρουσιάζονται ζωντανά και με σωστή αντίθεση. Το χαρακτηριστικό παρόλα αυτά που κάνει την τηλεόραση να ξεχωρίζει, είναι το Philips Ambilight, ένας διακριτικός φωτισμός που φωτίζει τον τοίχο πίσω από την οθόνη και ο οποίος προσαρμόζει το χρωματισμό του στο τηλεοπτικό περιεχόμενο που αναπαράγεται κάθε στιγμή! Η τιμή της τηλεόρασης ανέρχεται στα 4500 δολάρια.

Samsung Gear S3 Frontier

Η Samsung μας έδωσε πέρυσι το εντυπωσιακό Gear S2, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη όσον αφορά το weartech. Στη φετινή IFA παρουσίασε το νεότερο μοντέλο της σειράς, Gear S3 Frontier, το οποίο προσφέρει μάλιστα σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά τον “πρόγονό” του. Η κορεάτικη εταιρία συμβουλεύθηκε ελβετούς ωρολογοποιούς για να δημιουργήσει μία σχεδίαση που παραπέμπει σε κλασικό ρολόι χειρός. Στην πραγματικότητα, η εμφάνιση του S3 όντως θυμίζει ένα παραδοσιακό ρολόι, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα από τα πιο μοντέρνα και “δυνατά” smartwatches της αγοράς. Όλες οι βασικές λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του S2 “πέρασαν” και στο μεγαλύτερο μοντέλο, συμπεριλαμβανομένων και των κινούμενων bezel και Tizen interface, ενώ επιπροσθέτως θα συναντήσουμε υποστήριξη για το σύστημα αγορών της Samsung, Pay, περισσότερες εφαρμογές, μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά και συνδεσιμότητα σε LTE δίκτυα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v