Lenovo Vibe Shot: Ξεχωρίζει… λόγω κάμερας!

Ένα καινούριο camera phone “μεσαίας κατηγορίας” από τη Lenovo, που προσφέρει εξαιρετικά φωτογραφικά χαρακτηριστικά, όσο και μοντέρνο, “δυνατό” hardware.
Lenovo Vibe Shot: Ξεχωρίζει… λόγω κάμερας!
του Χρήστου Τζώρτζη

Αν και το design του Lenovo Vibe Shot είναι ιδιαίτερα μοντέρνο και καλαίσθητο, η πραγματική καινοτομία όσον αφορά το σχεδιασμό του, παρατηρείται στο πίσω μέρος του, εκεί όπου η κατασκευάστρια εταιρία έχει προσπαθήσει να προσδώσει μία αίσθηση “point-and-shoot”, θυμίζοντας αρκετά τη σειρά Cyber-shot της Sony.

Παράλληλα, η οπίσθια όψη είναι κατασκευασμένη από γυαλί, που δεν γρατσουνίζεται τόσο εύκολα όσο κάποιων άλλων τηλέφωνων με γυαλιστερό πάνελ που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν. Το logo, ο φακός της κάμερας και το τρίχρωμο flash είναι όλα ευθυγραμμισμένα σε οριζόντια διάταξη, δίνοντας με τον τρόπο αυτό έμφαση στο γεγονός ότι το Lenovo Vibe είναι ένα camera phone. Υπάρχει επίσης εξειδικευμένο πλήκτρο για το κλείστρο της κάμερας, καθώς και ένα μικρό ρυθμιστικό πλήκτρο για την εναλλαγή μεταξύ αυτόματης και Pro λειτουργίας της κάμερας (περισσότερα για αυτό σε λίγο), η οποία μας θύμισε – και πάλι - ορισμένα Sony Cyber-shot smartphones.

Περιττό να επισημάνουμε ότι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του τηλεφώνου είναι η οπίσθια κάμερα ανάλυσης 16-megapixel. Το σύστημα ενσωματώνει – όπως έχει αναφερθεί - τρίχρωμο φλας που επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού περιβάλλοντος. Υπάρχει επίσης οπτικός σταθεροποιητής εικόνας (OIS) καθώς και σύστημα αυτόματης εστίασης με βάση τις υπέρυθρες ακτίνες (IR).

Το τηλέφωνο διαθέτει δύο λειτουργίες - Pro και Auto - καθιστώντας έτσι ευκολότερη για τους χρήστες την εναλλαγή ανάμεσα στο “αυτόματο” και το “manual”. Η λειτουργία Pro απευθύνεται σε “λάτρεις της φωτογραφίας”, προσφέροντας πρόσθετες ρυθμίσεις και προχωρημένα χαρακτηριστικά για να “πειράξετε” και να πετύχετε το βέλτιστο φωτογραφικό αποτέλεσμα (επίπεδο ελέγχου ISO, ισορροπία λευκού, εστίαση και ταχύτητα κλείστρου κ.α.). Αντίστοιχα, η λειτουργία Auto απευθύνεται περισσότερο σε όσους ενδιαφέρονται απλώς να τραβήξουν στα γρήγορα μια φωτογραφία, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθούν με πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Η ποιότητα της φωτογράφισης του Vibe Shot είναι εξαιρετική σε εξωτερικούς χώρους, όσο και εσωτερικούς χώρους με άπλετο φωτισμό, προσφέροντας εντυπωσιακές λεπτομέρειες στις φωτογραφίες, ακρίβεια χρωμάτων και υψηλή ευκρίνεια. Ωστόσο, στις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το τηλέφωνο θα μπορούσε σίγουρα να τα πάει καλύτερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλοτε μπορεί να καταλήξετε με μια υπερβολικά φωτισμένη φωτογραφία, ενώ άλλες φορές, η ισορροπία των χρωμάτων δεν αποτυπώνεται με μεγάλη ακρίβεια.



Όσον αφορά τα υπόλοιπα hardware χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, το Lenovo Vibe Shot περιλαμβάνει 3GB of RAM και 64-bit Qualcomm Snapdragon 615 octa-core επεξεργαστή (quad-core 1.7GHz ARM Cortex A53 και quad-core 1.0GHz ARM Cortex A53 CPUs). Για ένα smartphone της μεσαίας κατηγορίας, ο συνδυασμός του παραπάνω hardware κρίνεται απολύτως ικανοποιητικός, κάτι στο οποίο θα συμφωνήσει πιθανότατα και η πλειοψηφία των χρηστών που θα εμπιστευτεί τελικά το τηλέφωνο. Παράλληλα η οθόνη του έχει μέγεθος 5.0’’ με ανάλυση 1080 x 1920 pixels, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι 32GB.

Η μπαταρία, τέλος, της συσκευής κρίνεται ικανοποιητική, αλλά όχι κορυφαία. Με βαριά χρήση, η οποία περιλαμβάνει 3-4 ώρες video streaming στο Youtube, μία ώρα gaming και εκτεταμένο browsing, e-mailing και χρήση εφαρμογών social media (Facebook, Twitter κτλπ), η αυτονομία της συσκευής είναι λιγότερη από μία ημέρα.

Τιμή: €349
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v