Galaxy S7 και S7 Edge: Οι ναυαρχίδες της Samsung

Τα specs, η τιμή και όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα Galaxy S7 και S7 Edge, τα νέα smartphones-ναυαρχίδες της Samsung.
Galaxy S7 και S7 Edge: Οι ναυαρχίδες της Samsung
του Χρήστου Τζώρτζη

Με το μερίδιο αγοράς που διαθέτει η Samsung στα smartphones, είναι μοιραίο το λανσάρισμα της ναυαρχίδας των συσκευών της να κάνει και τον ανάλογο ντόρο. Μπορεί το "sequel" Samsung Galaxy S να μην ευθύνεται εξ ολοκλήρου για αυτό το μερίδιο αγοράς στα smartphones αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι η high end συσκευή της εταιρείας και δεν μπορεί παρά η κάθε νέα έκδοση να "βγάζει μάτια".

Το "βγάζει μάτια" χρησιμοποιείται με μια δόση υπερβολής, γιατί μπορεί το S7 να είναι πιο εξελιγμένο από το S6 που παρουσιάστηκε πέρυσι, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποια τεχνολογική… επανάσταση από τη μια χρονιά στην άλλη. Ωστόσο, το S7 "κρατάει Θερμοπύλες" και διατηρεί την Samsung σε ηγετική θέση.

Καλό είναι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να δούμε αρχικά τις διαφορές μεταξύ Samsung Galaxy S7 και S7 Edge, πέρα από τα 100 ευρώ διαφορά στην τιμή τους - €729 το S7 και €829 το S7 Edge.



Το μεν S7 διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon 820 της Qualcomm και το S7 Edge τον Exynos 8890, ωστόσο και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν μνήμη 4GB. Όσον αφορά τις εξωτερικές διαστάσεις, το εξαιρετικού σχεδιασμού σώμα του S7 έχει 7,9 mm πάχος και βάρος 152γρ ενώ το S7 Edge φτάνει τα 7,7 mm πάχος και τα 157γρ βάρους.

Η οθόνη του S7 είναι διάστασης 5,1" στα 577 ppi, ενώ του S7 Edge φτάνει τις 5,5" και τα 534 ppi. Ωστόσο, η ανάλυση που "σηκώνει" η οθόνη Super AMOLED και στις δύο συσκευές είναι ίδια και αγγίζει τα 2560x1440 pixels. Για την προστασία από γρατζουνιές και τα μικρο-γδαρσίματα, το Corning Gorilla Glass 4 είναι πέρα για πέρα αποτελεσματικό.

Μικρές διαφορές έχουμε και στην μπαταρία καθώς το Samsung Galaxy S7 διαθέτει μπαταρία 3000 mAh, ενώ το Samsung Galaxy S7 Edge μπαταρία 3600 mAh. Και των δυο οι μπαταρίες υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση αλλά και γρήγορη φόρτιση - το S7 φορτίζει σε 90 λεπτά και το S7 Edge σε 100 λεπτά.

Τόσο στο Samsung Galaxy S7, όσο και στο S7 Edge, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας, ωστόσο η μπαταρία και των δυο είναι μεγάλης αυτονομίας και αυτό οφείλεται τόσο στους επεξεργαστές αλλά και στις ρουτίνες διαχείρισης της ενέργειας που διαθέτουν οι συσκευές.



Η κάμερα του νέου S7 παραμένει ένας από τους λόγους που η συσκευή θα σημειώσει εμπορική επιτυχία. Μπορεί τα Megapixels – σε σχέση με το S6 – να έχουν μειωθεί από τα 16 στα 12, ωστόσο ο φακός του S7 και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Dual Pixel Sensor έχουν βελτιώσει αισθητά την ταχύτητα εστίασης της κάμερας αλλά και γενικά την ποιότητα λήψης ακόμη και σε συνθήκες με προβληματικό φωτισμό. Το γεγονός είναι ένα: Σηκώνεις τη συσκευή, τραβάς και το αποτέλεσμα –τις περισσότερες φορές – είναι εξαιρετικό.

Στα «καλούδια» της πίσω κάμερας (12 MP, f/1.7) περιλαμβάνεται η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου, η αυτόματη εστίαση, το LED flash, το geo-tagging, η εγγραφή 4K video, το smile detection, το Auto HDR και η δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών. Η μπροστά κάμερα θα σας εξασφαλίσει ωραιότατες selfies με τα 5 Megapixel ανάλυσης και το auto HDR.

Το λειτουργικό σύστημα των συσκευών είναι το Android OS, v6.0 (Marshmallow) ενώ επιπλέον λειτουργικότητα δίνει το γραφικό περιβάλλον TouchWiz που αναπτύσσει η Samsung, χωρίς ωστόσο να "καπελώνει" το λειτουργικό.

Όσον αφορά τη χωρητικότητα οφείλουμε να επαινέσουμε τη λογική της Samsung για το νέο Galaxy S7 που πέρα από τα 32GB εσωτερικής μνήμης (προς το παρόν η έκδοση των 32GB κυκλοφορεί στη χώρας μας) δίνει τη δυνατότητα επέκτασης με τη βοήθεια καρτών μνήμης.

Στους αισθητήρες της συσκευής περιλαμβάνεται αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, αισθητήρας επιτάχυνσης, γυροσκόπιο, αισθητήρας εγγύτητας, πυξίδα, βαρόμετρο, heart rate (μετρητής καρδιακών παλμών) και SpO2 (οξύμετρο).



Τέλος, το Samsung Galaxy S7 είναι ανθεκτικό σε σκόνη και νερό. Μάλιστα η στεγανοποίηση του είναι υλοποιημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε οι θύρες USB και ακουστικών να μην χρειάζονται δύσχρηστα καπάκια ή καλύμματα.

Είτε προτιμήσετε το Galaxy S7, είτε το Samsung Galaxy S7 Edg,e μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των χρωμάτων μαύρο, χρυσό και λευκό, ενώ σε περίπτωση που είχατε μπει στη διαδικασία προ-παραγγελίας, τότε θα περνάτε δώρο το Gear VR, μια μάσκα εικονικής πραγματικότητας που σας δίνει την αίσθηση ότι είστε σε μπροστά με μια τεράστια οθόνη. Το Gear VR θα σας προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στην παρακολούθηση παιχνιδιών ή στο gaming.



Η τιμή του νέου Galaxy S7 είναι πάντα ένα θέμα – το ίδιο θέμα ήταν και για το S6 – ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η high end αίσθηση και η τεχνολογία αιχμής που διαθέτει η συσκευή την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Είναι πολύ πιθανό τη δουλειά σας να την κάνετε και με μια συσκευή των €300 ή των €400, ωστόσο για να ζήσετε την εμπειρία του Galaxy S7 και του Galaxy S7 Edge θα πρέπει να βάλετε το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη. Και εδώ που τα λέμε το ρεκόρ προ-παραγγελιών του Gallaxy S7 και στη χώρα μας, αποδεικνύει ότι ακόμη και σε καιρούς κρίσης υπάρχουν κάποιοι που, είτε επειδή έχουν χρήματα, είτε επειδή γουστάρουν, επενδύουν αδρά σε προϊόντα τεχνολογίας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v