Όσα θέλατε να μάθετε για το iPhone SE

Είναι το νέο μοντέλο της Apple, το iPhone του λαού; Όλες οι πληροφορίες για την πλέον πρόσφατη προσθήκη της σειράς των premium smartphones της αμερικάνικης εταιρίας.
Όσα θέλατε να μάθετε για το iPhone SE
του Χρήστου Τζώρτζη

Το πρώτο που προσέχει κάποιος, όσον αφορά το νέο iPhone, είναι σίγουρα η μικρού – συγκριτικά πάντα – μεγέθους 4’’ οθόνη του. Πώς είναι δυνατόν η Apple να κυκλοφορεί ένα νέο τηλέφωνο το οποίο θυμίζει πάρα πολύ εμφανισιακά το iPhone 5S που κυκλοφόρησε πριν από 3 χρόνια, αγνοώντας τις τάσεις της αγοράς η οποία απαιτεί όλο και μεγαλύτερη οθόνη για τα κορυφαία μοντέλα των smartphones;

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, η αμερικανική εταιρία θέλησε να δημιουργήσει ένα οικονομικό τηλέφωνο με σύγχρονο hardware, το οποίο θα βασιστεί στο “μοντέλο” του επιτυχημένου 5S. Μεταξύ άλλων, αυτό θα έχει και θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του καταναλωτή, ο οποίος θα είναι σε θέση να έχει στα χέρια του ένα τελευταίας τεχνολογίας μοντέλο iPhone, ξοδεύοντας όμως λιγότερα χρήματα.

Το νέο SE διαθέτει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του 6S, σε μικρότερο όμως… σασί. Οι διαφορές σε σχέση με το 6S είναι προφανώς η μικρότερη οθόνη (4’’), όπως και η μικρότερη ανάλυση αυτής (1136x640, 326 ppi), η μικρότερης ανάλυσης selfie cam, η έλλειψη μοντέλου με αποθηκευτικό χώρο 128GB (διατίθενται μοντέλα με 16-64GB), αλλά και η έλλειψη 3D Touch.

Αναλυτικότερα, χρησιμοποιείται και εδώ επεξεργαστής A9 με συχνότητα χρονισμού στα 1.85GHz, η μνήμη του ανέρχεται στα 2GB, ενώ όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ο αποθηκευτικός χώρος κυμαίνεται από 16-64GB ανάλογα το μοντέλο. Η βασική κάμερα έχει ανάλυση 12Megapixel, με δυνατότητα σύλληψης 4K βίντεο, ενώ η selfie cam, ανάλυση 1.2Megapixel με Retina Flash για καλύτερη φωτογραφική ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η μπαταρία σύμφωνα με την Apple είναι βελτιωμένη στο νέο τηλέφωνο σε σχέση με το iPhone 6S, κάτι μάλλον αναμενόμενο και που οφείλεται κατά βάση στη μικρότερη σε μέγεθος οθόνη του. Έτσι, ενδεικτικά, η αυτονομία του SE όσον αφορά το web browsing είναι 12-13 ώρες (έναντι 10-11 ωρών του 6S) και όσον αφορά την αναπαραγωγή βίντεο, 13 ώρες (έναντι 11 ωρών του 6S).

Θα συναντήσουμε και εδώ τα Touch ID και Apple Pay, το Always-on Siri, την ίδια στιγμή που ενσωματώνεται συνεπεξεργαστής M9 για fitness tracking, ενώ υποστηρίζονται και οι τεχνολογίες 802.11ac Wi-Fi, LTE, Voice over LTE και Wi-Fi calling. Τα χρώματα, τέλος, στα οποία και θα κυκλοφορήσει το νέο smartphone είναι τα space gray, silver, gold και rose gold.

Για να είμαστε ειλικρινείς, από τη στιγμή που έχετε συνηθίσει σε τηλέφωνα με μεγαλύτερη των 4’’ οθόνη, η οθόνη του νέου iPhone θα σας φανεί μικρή (αν και αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται και πάλι με τον καιρό). Έτσι, η καλύτερη “μετάβαση” προς το SE γίνεται μάλλον από χρήστες τηλεφώνων με οθόνες μεγέθους γύρω στις 4’’, όπως για παράδειγμα αυτούς του 5S. Η χαμηλή τιμή του παρ’ όλα αυτά, θα αποτελέσει σίγουρα πόλο έλξης για χρήστες όλων των “κατηγοριών”.

Τιμή: Από €475 (16GB)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v