LG Nexus 5X: Value for money… μεσαίας κατηγορίας

Το LG Nexus 5X αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές, αν ψάχνετε smartphone μεσαίας κατηγορίας σε ελκυστική τιμή.
LG Nexus 5X: Value for money… μεσαίας κατηγορίας
του Χρήστου Τζώρτζη

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε Android smartphone, στοχεύοντας στη “μεσαία κατηγορία”, το LG Nexus 5X θα πρέπει να είναι σίγουρα ανάμεσα στις επιλογές σας.

Το Nexus 5X βρίσκεται ήδη και στην ελληνική αγορά, προσφέροντας αξιόλογα χαρακτηριστικά σε ελκυστική τιμή. Σε γενικές γραμμές, δεν εντυπωσιάζει με το υλικό κατασκευής του (σκληρό πλαστικό), σε σχέση πάντα με ακριβότερα μοντέλα, αλλά αυτό είναι εν μέρει δικαιολογημένο, καθώς το τηλέφωνο “παίζει” στη μεσαία κατηγορία.

Η οθόνη του, πάντως, με μέγεθος 5.2’’ και ανάλυση Full HD, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Gorilla Glass 3 για προστασία από γρατσουνιές και γενικότερη κακομεταχείριση.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος που βρίσκεται στο οπίσθιο μέρος του τηλεφώνου και σας επιτρέπει να το ξεκλειδώνετε ταχύτατα, καθώς το πιάνετε για να το βγάλετε από την τσέπη σας ή την τσάντα σας. Από την άλλη, όταν η συσκευή βρίσκεται στο τραπέζι ή το γραφείο σας, θα πρέπει να τη σηκώσετε για να χρησιμοποιήσετε τον αισθητήρα, κάτι όχι ιδιαίτερα βολικό. Μια ακόμα αλλαγή που παρατηρήσαμε σε σχέση με το Nexus 5, είναι το ηχείο, το οποίο έχει μεταφερθεί, από το κάτω μέρος του τηλεφώνου, στο μπροστινό.

Καινοτομία του συγκεκριμένου μοντέλου είναι σίγουρα και η ενσωμάτωση του νέου προτύπου USB Type-C για τη φόρτιση αλλά και τη μεταφορά δεδομένων από τον υπολογιστή. Σημειώστε, ότι, παρ’ όλο που υπάρχει συμβατότητα με τα παλαιότερα πρότυπα USB, θα χρειαστείτε ειδικό μετατροπέα για να συνδέσετε στο τηλέφωνο ένα κλασικό καλώδιο USB.

Το Nexus 5X χρησιμοποιεί την ίδια κάμερα που ενσωματώνεται στο Nexus 6P με ανάλυση 12Megapixels καθώς και μια δεύτερη για selfies φωτογραφίες με ανάλυση 5Megapixels. Η ποιότητα φωτογράφισης είναι πολύ ικανοποιητική, αν και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (όπως συμβαίνει δηλαδή με τα περισσότερα camera smartphones), η κάμερα δείχνει τις αδυναμίες της. Δυστυχώς, η εφαρμογή που επέλεξε η Google για τη σύλληψη των φωτογραφιών, δεν εντυπωσιάζει με την ταχύτητά της, ούτε με τις λειτουργίες της. Δεν περιλαμβάνει για παράδειγμα δυνατότητα “απομόνωσης” καρέ κατά τη σύλληψη βίντεο, το HDR mode είναι αρκετά αργό, δεν υπάρχει burst mode, ενώ δεν ενσωματώνονται γενικότερα ικανοποιητικές manual ρυθμίσεις.

Ο επεξεργαστής Snapdragon 808 και τα 2GB RAM εγγυώνται πάντως πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις – συγκριτικά πάντα με τον ανταγωνισμό της κατηγορίας – ενώ η μπαταρία του, με χωρητικότητα 2,700mAh προσφέρει αυτονομία για τουλάχιστον μία ημέρα “βαριάς χρήσης”. Το 5Χ υποστηρίζει παράλληλα λειτουργία γρήγορης φόρτισης, φορτίζοντας την μπαταρία του από το 0 στο 100 σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το Android Marshmallow 6.0, το οποίο, σύμφωνα με τα στάνταρτ της Google για τα Nexus, δεν περιλαμβάνει καθόλου bloatware εφαρμογές. Σημειώστε δε, ότι, στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, είναι και η λειτουργία φωνητικών εντολών χωρίς να χρειαστεί να ξεκλειδώσετε τη συσκευή.

Τιμή: Από €276
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v