Χριστούγεννα 2014: Οι καλύτεροι προορισμοί

Τα καλύτερα ταξίδια στην Ευρώπη για να γιορτάσουμε το τέλος του 2014 σε χιονισμένους προορισμούς χωρίς να το πληρώσουμε ακριβά.
Χριστούγεννα 2014: Οι καλύτεροι προορισμοί
της Ηρώς Κουνάδη

Πριν από λίγες μέρες, ψάξαμε και σας βρήκαμε τα πιο οικονομικά πακέτα για τα οργανωμένα χριστουγεννιάτικα ταξίδια του 2014. Τώρα, σειρά έχουν τα… ελεύθερα πνεύματα, που θέλουν να οργανώσουν τα εορταστικά τους ταξίδια μόνοι τους, χωρίς βέβαια να χρειαστεί να πληρώσουν δύο και τρεις φορές την κανονική τιμή του ταξιδιού. Τι λέτε, θα τα καταφέρουμε;

(*) Οι τιμές των αεροπορικών είναι με επιστροφή και περιλαμβάνουν φόρους και λοιπές χρεώσεις, αλλά όχι βαλίτσα παραδοτέα στο check-in (εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό). Έχουν υπολογιστεί για αναχώρηση την Τετάρτη 24/12 και επιστροφή την Κυριακή 28/12. Αντίστοιχα, οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για τέσσερις διανυκτερεύσεις, από Τετάρτη 24 έως Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

Χριστούγεννα στη Ρώμη

Τόσα αξιοθέατα που δεν τα προλαβαίνετε ούτε σε μία εβδομάδα, φανταστικές βόλτες στην Αιώνια Πόλη και ασύγκριτη ιταλική κουζίνα για να ξεφύγετε από τις γαλοπούλες και τα γουρουνόπουλα των Χριστουγέννων.
Διαβάστε περισσότερα - Ρώμη: Ταξίδι στην Ιστορία

Πώς θα πάτε: Με τη RyanAir από 156€ ή με την easyJet, από 206€.
Πού θα μείνετε: Στο Villa Riari στο Τραστέβερε (64€ το δίκλινο) ή στο Merulana B&B (65€ το δίκλινο με πρωινό) στα 750 μέτρα από το Κολοσσαίο.

Εορταστικές Βρυξέλλες

Βαρετές οι Βρυξέλλες; Δείξτε στον επόμενο που θα σας το πει αυτό την υπέροχη Grand Place φορτωμένη με τη μεγαλύτερη υπερπαραγωγή χριστουγεννιάτικου στολισμού που είδε ποτέ ευρωπαϊκή πόλη, και θα αλλάξει γνώμη. Αν δεν φτάνει αυτό, τονίστε και το θέμα με τις βάφλες.
Για να σοβαρευτούμε, διαβάστε περισσότερα εδώ - Βρυξέλλες: Στην πρωτεύουσα της Ευρώπης

Πώς θα πάτε: Με τη RyanAir από 195€ (ή 174€ αν επιστρέψετε τη Δευτέρα 29/12) ή με την Aegean από 357€.
Πού θα μείνετε: Στο Stalingrad στην ομώνυμη Avenue (60€ το δίκλινο), στο Theater Hotel (54€ το δίκλινο) ή στο πιο luxurious Bedford (79€ το δίκλινο). Και τα τρία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Εναλλακτικές γιορτές στο Βελιγράδι

Εορταστική ρομαντζάδα στις όχθες δύο ποταμών, sightseeing σε ένα φανταστικό κάστρο, νυχτερινή ζωή που θα ζήλευε κι η Αθήνα ακόμα, και τιμές… να μην πιστεύεις στα μάτια σου. Θέλετε κι άλλους λόγους να κάνετε γιορτές στο Βελιγράδι;
Βρείτε τους όλους εδώ - Βελιγράδι: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά 
Κι εδώ - 
Βελιγράδι: Βαλκάνια low budget

Πώς θα πάτε: Με την Aegean (στα 207€). Σημειώστε μόνο ότι δεν υπάρχει πτήση επιστροφής την Κυριακή –θα επιστρέψετε την Δευτέρα 29/12.
Πού θα μείνετε: Στα στούντιο του Hilandarska Apartments (33€ το στούντιο δύο ατόμων) ή στο Montmartre Hostel που διαθέτει και ωραιότατα δίκλινα δωμάτια (στα 40€ το δίκλινο με πρωινό). Και τα δύο βρίσκονται στην καρδιά της πόλης.

Στις χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου

Στο εναλλακτικό Βερολίνο μπορείτε να απολαύσετε τα Χριστούγεννα όσο θέλετε, ή να τα αποφύγετε και να τα ξεχάσετε εντελώς αν προτιμάτε. Η γερμανική πρωτεύουσα έχει πάντα κάτι για όλους –από συνταρακτική Ιστορία μέχρι underground clubbing και από σύγχρονη αστική κουλτούρα μέχρι μερικά από τα καλύτερα θέατρα της Ευρώπης– και οι γιορτές δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.
Διαβάστε περισσότερα - Βερολίνο: Φθινοπωρινή Γερμανία για αρχάριους

Πώς θα πάτε: Με την easyJet (στα 336€) ή την Aegean (στα 435€)
Πού θα μείνετε: Στο easyHotel της γνωστής αλυσίδας (στα 41,50€ το μικρούλι δίκλινο δωμάτιο των 10 τετραγωνικών μέτρων) ή στο Meininger Hotel (60€ το δίκλινο). Και τα δύο βρίσκονται στο Mitte.

Κωνσταντινούπολη… παντός καιρού (και Χριστουγέννων)

Αποφύγετε την κλασική «θεία λειτουργία στο Πατριαρχείο» των ταξιδιωτικών πακέτων, οργανώνοντας μόνοι σας ένα ταξίδι στην Πόλη των πόλεων, που τα έχει όλα: Και ρομαντικές βόλτες στο Βόσπορο και τις όχθες του Κεράτιου, και sightseeing στην Αγιά Σοφιά, το Τοπ Καπί και το Ντολμά Μπαχτσέ, και ξενύχτια στα μπαράκια γύρω από την Ιστικλάλ και το καλύτερο φαγητό του κόσμου. Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή.
Διαβάστε περισσότερα - Κωνσταντινούπολη: 3 μέρες στην ωραιότερη Πόλη

Πώς θα πάτε: Με την Aegean (στα 218€) ή με την Pegasus (στα 229€, αλλά βαλίτσας περιλαμβανομένης). Σημειώστε ότι η Pegasus προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της ασιατικής πλευράς, περί τις δύο ώρες από το κέντρο της Πόλης.
Πού θα μείνετε: Στο Budak Residence (26€ το δίκλινο), στο Taksim Nacre Suite (39€ το δίκλινο) ή στα διαμερίσματα του MyFlat in Istanbul (39€ το διαμέρισμα δύο ατόμων). Και τα τρία βρίσκονται πολύ κοντά στην Πλατεία Ταξίμ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v