Ιδέες για χριστουγεννιάτικα ταξίδια στο εξωτερικό

Από το Μπάνσκο ως το Λονδίνο και από το Παρίσι ως την Πράγα, συγκεντρώνουμε οκτώ από τα πιο ελκυστικά αλλά και οικονομικά πακέτα για χριστουγεννιάτικα ταξίδια.
Ιδέες για χριστουγεννιάτικα ταξίδια στο εξωτερικό
Τα Ηλύσια Πεδία άρχισαν ήδη να στολίζονται. Ο Τάμεσης σε λίγο καιρό θα καθρεφτίζει λαμπιόνια και στα κανάλια του Άμστερνταμ θα αντηχούν κάλαντα. Αν ονειρεύεστε κι εσείς «λευκά Χριστούγεννα» στο εξωτερικό, τώρα είναι ίσως η τελευταία σας ευκαιρία για να προλάβετε πακέτα σε μη εξωφρενικές τιμές.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε οργανωμένα ταξίδια για τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που ξεκινούν από τα 80€ για τους πιο low budget προορισμούς και κυμαίνονται στα 300-500€ για τους πιο περιζήτητους προορισμούς.

Σημείωση: Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται οι φόροι των αεροδρομίων (υπολογίστε περί τα 130-150€ επιπλέον, ανάλογα τον προορισμό) και τα εισιτήρια εισόδου στα μουσεία και τα αξιοθέατα.

*Μπάνσκο με το Klima Holidays 

Ξεκινάμε με την οικονομικότερη (αλλά καθόλου ανιαρή) επιλογή του Μπάνσκο, του διάσημου βουλγαρικού θερέτρου που αγαπούν ιδιαίτερα οι λάτρεις των χειμερινών σπορ. Θα φτάσετε εκεί οδικώς (απέχει περί τις τρεις ώρες από τη Θεσσαλονίκη) και θα βολτάρετε στην γραφική πολιτεία που απλώνεται στα 950 μέτρα υψόμετρο. Οι πίστες του χιονοδρομικού κέντρου σας περιμένουν, ενώ οι δρόμοι της μικρής πόλης κρύβουν αξιοθέατα με παράδοση στην αγιογραφία, τα ξυλόγλυπτα και τις λαϊκές τέχνες. Μην αμελήσετε να υποκύψετε στον πειρασμό των σπα και των κέντρων μασάζ, που είναι πάμφθηνα, καθώς και στην κρεατοφαγία που είναι… must στα ταβερνάκια της περιοχής.
Info: Για αναχωρήσεις από Αθήνα, Χαλκίδα και Λαμία, οι χριστουγεννιάτικες τιμές των τριών ημερών είναι στα 80€ - προσθέστε 15€ επιπλέον για όσες ημέρες παραπάνω επιθυμείτε (οι 6 ημέρες στοιχίζουν 135€), με διαμονή σε ξενοδοχείοπ 3 αστέρων. Για αναχώρηση από Θεσσαλονίκη, οι τιμές είναι ακόμη χαμηλότερες. Αναχωρήσεις στις 21,22,23,24/12.

*Πράγα με το Ακάδημος Travel 

Το Ακάδημος Travel οργανώνει ταξίδι 4, 5 ή 7 ημερών στην μαγευτική τσεχική πρωτεύουσα, με ξενάγηση στο υπέροχο Κάστρο της Πράγας αλλά και ξενάγηση στην γραφική παλιά πόλη, με τις μεγάλες πλατείες, την περίφημη γέφυρα του Καρόλου και το αστρονομικό ρολόι. Στο πακέτο περιλαμβάνονται δύο γεύματα, ένα γεύμα σε κρουαζιέρα στον ποταμό Βολτάβα, καθώς και ολοήμερη εκδρομή στην λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ.
Info: Το κόστος του ελάχιστου πακέτου (4 ημερών) είναι 485€ και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και τις παροχές και γεύματα που αναφέραμε πιο πάνω. Αναχωρήσεις στις 20,22,24,26,27,29,31/12 και 2,3,5/1.

*Ρώμη με το Palmos Travel 

Η αιώνια πόλη στολίζεται και ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί για ένα χειμωνιάτικο ταξίδι γεμάτο Ιστορία και όμορφες βόλτες. Από το Κολοσσαίο και το Βατικανό ως την Piazza d’Espagna και τη Fontana di Trevi, η ιταλική πρωτεύουσα είναι γεμάτη ενδιαφέρουσες γωνιές, τις οποίες θα ανακαλύψετε με οργανωμένες ξεναγήσεις. Επιπλέον, μία από τις ημέρες του πενθήμερου ταξιδιού είναι αφιερωμένη στην Πομπηία, σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.
Info: Οργανώνονται ταξίδι 4 ή 5 ημέρων με κόστος από 395€, με διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, πρωινό και οργανωμένες ξεναγήσεις με έμπειρο συνοδό. Προσφέρεται προαιρετική νυχτερινή πανοραμική περιήγησης της Ρώμης έναντι 10€. Αναχωρήσεις στις 23,24,26,27,30,31/12 και 2,3/1.

*Κωνσταντινούπολη με το Signature 

Τα γραφικά παζάρια, τα νοσταλγικά δρομάκια, η Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί, ο Βυζαντινός Ιππόδρομος και η Βασιλική Στέρνα, το Πατριαρχείο και το Γκραν Μπαζάρ για γιορτινά παζαρέματα σε κάθε είδους εμπόρευμα, το Τοπ Καπι, οι θρυλικές μονές και τα παλάτια του Σουλτάνου, όλα σας περιμένουν σε ένα πλήρες πρόγραμμα 4 ημερών για την Κωνσταντινούπολη.
Info: Από 340€ και με κυμαινόμενο κόστος, ανάλογα με το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε – στην τιμή περιλαμβάνονται και πρωινό, τρία γεύματα, ξεναγός, ενημερωτικό υλικό και τα αεροπορικά εισιτήρια προς και από το αεροδρόμιο της Ασιατικής πλευράς της Πόλης. Αναχωρήσεις για το 4ημερο ταξίδι στις 27/12 και 3/1 και για το 5ήμερο στις 24 και 31/12.

*Λονδίνο με το Seretis Travel 

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς το Λονδίνο από τα Χριστούγεννα. Παρά το κρύο, οι παραμυθένιες του αγορές, η στολισμένη Oxford Street και οι πανηγυρικοί εορτασμοί της Νέας Χρονιάς στον Τάμεση και την Trafalgar Square αποτελούν εμπειρίες ζωής. Στο τετραήμερο ταξίδι του Seretis θα επισκεφθείτε επίσης το Hyde Park, το Βρετανικό Μουσείο, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Μπιγκ Μπεν, τον Πύργο του Λονδίνου, το West End, το Γκρίνουιτς , την Οξφόρδη ή το Κέμπριτζ προαιρετικά (διαφορετικά έχετε δύο ελεύθερες ημέρες να εξερευνήσετε μόνοι σας την πόλη.
Info: Το 4ημερο πακέτο ξεκινά από τα 475€ και περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό, ξεαναγήσεις και ενημερωτικό υλικό. Αναχωρήσεις κάθε εβδομάδα.

*Άμστερνταμ με το Adamakis Travel 

Τα κανάλια, τα παγκοσμίου φήμης μουσεία, οι γέφυρες, η περίφημη Red Light District και τα ιστορικά αξιοθέατα της ολλανδικής πρωτεύουσας σας περιμένουν για ρομαντικά Χριστούγεννα. Σημειώστε πως περιλαμβάνεται εκδρομή στα ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ, και δώρο κρουαζιέρα στα κανάλια.
Info: Τιμή κατ’ άτομο από 425€ με διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων – αναχωρήσεις στις 23,24,26/12 και 2/1. Παρέχεται επιλογή μεταξύ 4, 5 ή 6 ημερών.

*Παρίσι με το Ginis Travel 

Η Πόλη του Φωτός γίνεται ακόμη πιο φωτεινή. Τα δέντρα των Ηλυσίων Πεδίων και η Αψίδα του Θριάμβου στολίζονται με λαμπιόνια, ο Πύργος του Άιφελ φέγγει γιορτινά, χωριά του Άη Βασίλη στήνονται στις πλατείες, η Disneyland έχει την τιμητική της και μέσα σε όλα αυτά, θα βρείτε χρόνο να δείτε και άλλα μοναδικά αξιοθέατα, από την Παναγία των Παρισίων ως τη Μονμάρτη και το Μαραί.
Info: Στα πακέτα (4,5 ή 6 ημερών) περιλαμβάνονται και πρωινό, πανοραμική ξενάγηση της πόλης, του Λούβρου και των Βερσαλλιών, ολοήμερη εκδρομή στην Disneyland (δεν περιλαμβάνεται η είσοδος) και δώρα κρουαζιέρα στον Σηκουάνα και βόλτα στο Μαραί. Αναχωρήσεις στις 12,19,22,23,24,26-30/12 και 2/1.

*Κάιρο με το Pyramis Travel 

Οι Πυραμίδες της Γκίζα, η Σφίγγα, το Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, το σπίτι του Καβαφη, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, οι κήποι Μοντάζα... Αυτό το πακέτο θα σας χαρίσει Χριστουγεννιάτικο ταξίδι με εξωτική εσάνς, με πλήρη ξενάγηση στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, αλλά και μίνι εξόρμηση στην Αλεξάνδρεια.
Info: Το κόστος ξεκινά από τα 480€, για ταξίδια 4 ή 5 ημερών (αναχωρήσεις στις 24,26,27,29/12 και 2,3/1 και διαμονή σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v