7 χουχουλιαστά café στην Αθήνα για το φθινόπωρο

Αχνιστό καφεδάκι, παραμυθένιο ντεκόρ, τζάκι και συμπάθεια. Επτά πανέμορφα café υποδέχονται το φθινόπωρο στην Αθήνα.
7 χουχουλιαστά café στην Αθήνα για το φθινόπωρο
της Ηρώς Κουνάδη

Διακόσμηση βγαλμένη από παραμύθι, ή από παριζιάνικο μπιστρό, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, αχνιστά καφεδάκια, επιτραπέζια και τζάκι που σιγοκαίει σε λίγες και καλές περιπτώσεις. Σκέφτεστε καλύτερο τρόπο να υποδεχτούμε το φθινόπωρο;

Espressaki
Άγγελου Πυρρή 3, Αμπελόκηποι, τηλ.: 211 0126765



Αν δεν βρισκόταν πίσω από τον Πύργο των Αθηνών, θα μπορούσε να βρίσκεται στη Μονμάρτη. Η μεγάλη ξύλινη πόρτα, το ρετρό πάτωμα, τα χαριτωμένα κουρτινάκια στα παράθυρα και τα εξίσου χαριτωμένα old school σερβίτσια στα οποία σερβίρεται το τσάι και τα ζεστά ροφήματα δημιουργούν τη νοσταλγική ατμόσφαιρα που ταιριάζει απόλυτα στα φθινοπωρινά μας απογεύματα.

Κόκκινη Σβούρα 
Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 0125454



Είναι cozy, είναι χρωματιστή, είναι σούπερ παρεΐστικη και εντελώς καλλιτεχνική, είναι για το Χαλάνδρι ό,τι είναι η Κιμωλία https://www.facebook.com/kimolia/ για το κέντρο. Είναι η Κόκκινη Σβούρα, με την υπέροχη αυλή και το χειροποίητο εσωτερικό της, στην οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να πας μεσημεράκι για καφέ και φρεσκοψημένα cookies (που ψήνονται τη στιγμή που θα τα παραγγείλεις, με ό,τι γεύση προτιμάς εσύ) και να βρεθείς αξημέρωτα να τελειώνεις το πέμπτο κοκτέιλ με ρούμι και τζίντζερ, και να αναρωτιέσαι πώς πέρασαν οι ώρες.

Άρωμα Πλατείας 
25ης Μαρτίου 19, πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ: 210 9357505



Δεν είναι πολλά τα café με τζάκι στην Αθήνα. Αυτός είναι ένας λόγος που αγαπάμε πολύ το νεοσμυρνιώτικο Άρωμα Πλατείας. Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός: Είναι και η ζεστή παρεΐστικη ατμόσφαιρα, στην οποία απολαμβάνουμε αχνιστό καφεδάκι και σπιτικά γλυκά από το πρωί και καθαρά ποτά αργότερα, είναι και τα επιτραπέζια παιχνίδια που μας προδιαθέτουν για πολύωρο άραγμα με την παρέα. Και είναι, βέβαια, και τα σούπερ κεφάτα live που φιλοξενεί συχνά πυκνά τα βράδια.

Παλιάτσος
Βασιλέως Γεωργίου Β’ και Σουβαλιώτου, Πλατεία Αγίας Τριάδος, Παλιά Πεντέλη, τηλ: 2108100889



Αθηναϊκών τζακιών συνέχεια, με το πιο ζεστό café των βορείων προαστίων να μας περιμένει από νωρίς το πρωί (από τις 9.00 συγκεκριμένα) για φανταστικό καφέ στους αφράτους καναπέδες του, για να συνεχίσει το μεσημέρι με διαλεχτές ετικέτες κρασιών (και) σε ποτήρι, συνοδεία τσιμπολογήματος, και να το γυρίσει το βράδυ σε ευφάνταστα κοκτέιλ. Πολλές βραδιές φιλοξενεί και live, αλλά και θεματικά πάρτι όπως το 70s-80s-90s που συγκεντρώνει τα πλήθη και την αγάπη του κόσμου.

Στυλίτης  
Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικομήδειας, Καισαριανή, τηλ: 210 7235572



Παλιά σεντούκια, σκάλες, ρολόγια, φωτιστικά, παιχνίδια και άλλες παραμυθένιες αναφορές συνθέτουν τη διακόσμηση ενός χώρου διαμορφωμένου σαν ξύλινο σαλέ, στα τραπεζάκια του οποίου καταφθάνουν σούπερ φτηνά καφεδάκια (περί τα 2,50€), ποτά (από 5€) και διάφορες λιχουδιές –μπισκότα, κέικ, τάρτες και πάει λέγοντας. Θέλετε κι άλλους λόγους να ανηφορίσετε προς την Καισαριανή;

Little Kook  
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

Η τάση των παραμυθένιων café που ξεκίνησε από τα προάστια έκανε πριν από λίγους μήνες την απόβασή της και στο κέντρο, όπου έχει πλέον στήσει το προπύργιό της ανάμεσα στα αφράτα καναπεδάκια και τις χουχουλιαστές πολυθρόνες του Little Kook. Η εντελώς παραμυθένια διακόσμηση εδώ αλλάζει ανά εποχή –αυτές τις μέρες εμπνέεται από το Halloween– ενώ στα τραπεζάκια μας καταφτάνουν ωραία καφεδάκια, ονειρεμένες ζεστές σοκολάτες και, βέβαια, λαχταριστά γλυκά.

Safe House  
Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος, τηλ: 210 8005693



Πιο βόρεια από τα βόρεια, αλλά αν δεν εκδράμετε το φθινόπωρο στις αθηναϊκές εξοχές, πότε θα το κάνετε; Το Safe House μοιάζει με κανονικότατο καταφύγιο, περικυκλωμένο από την φύση του Διονύσου. Τα τζάκια του δημιουργούν σούπερ αίσθηση παρεΐστικης θαλπωρής, μας αρέσει όμως και για τις lounge μουσικές του, την ωραία ατμόσφαιρα και τα απίθανα κοκτέιλ που μας σερβίρει το βράδυ, όπως το ομώνυμο Safe House με μαύρο ρούμι, λευκό κρασί, μηλίτη, γαρύφαλλο και κανέλα, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 7,50€. Θα το βρείτε ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι, και το μεσημέρι για νόστιμη μεσογειακή κουζίνα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v