Τα καλύτερα μέρη για καφέ στο Παγκράτι

Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε το καφεδάκι σας στις γειτονιές και τις πλατείες της συνεχώς ανερχόμενης γειτονιάς του Παγκρατίου.
Τα καλύτερα μέρη για καφέ στο Παγκράτι
Το Παγκράτι ακούγεται τα τελευταία δύο χρόνια όλο και περισσότερο ως η νέα νυχτερινή πιάτσα της πόλης, αλλά έχει και τη μέρα τα «μυστικά» του. Όπως αυτά τα οκτώ café που απλώνουν τραπεζάκια στις πλατείες αλλά διαθέτουν και πρωτότυπους, παρεΐστικους χώρους μέσα για υπέροχα μεσημέρια… παγκρατιώτικης «σιέστας».

Αερόστατο
Πτολεμαίων 4, πλατεία Προσκόπων, τηλ: 210724116

Το αγαπημένο – εδώ και χρόνια – στέκι των ντόπιων είναι το Αερόστατο της πλατείας Προσκόπων, με την πολυσυλλεκτική, αρτιστίκ του ατμόσφαιρα, τα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο αλλά και τον ζεστό χώρο όπου εκτός από αχνιστός καφές, σερβίρονται και υπέροχες ζεστές τάρτες ή αφράτα φρεσκοφουρνισμένα κρουασάν από νωρίς το πρωί.

Superfly
Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2114046076

Μία ανάσα από την πλατεία Βαρνάβα, το Superfly έχει γίνει η αγαπημένη γωνιά για τους λάτρεις του νοσταλγικού ρετρό: Στο όμορφο σαλόνι του, οι καναπέδες της γιαγιάς, τα σχολικά θρανία, τα ποδοσφαιράκια και οι vintage βαλίτσες φιλοξενούν τους καφέδες μας, ό,τι κοντινότερο σε άραγμα… σε ένα εφηβικό δωμάτιο των ‘80s ή των ‘90s.

Chelsea Hotel
Αρχιμήδους 1, πλατεία Πλαστήρα, τηλ: 2112142614
Έγινε το πιο hipster στέκι του Παγκρατίου και έκανε γνωστή την πλατεία Πλαστήρα σε όλη την Αθήνα. Το Chelsea Hotel απλώνει τραπεζάκια στα φαρδιά του πεζοδρόμια, περιμετρικά του χώρου του και μας σερβίρει καφέ και urban συμπάθεια – αν και θα χρειαστείτε τύχη και υπομονή για να βρείτε κενό τραπέζι.

Small8
Αρχελάου 8, τηλ: 2155308846

Ένας μικρός, κομψός εσωτερικός χώρος και λίγα τραπεζάκια ανάμεσα στα δέντρα και τα παρτέρια του πεζοδρομίου της Αρχελάου μας περιμένει για καφέδες, αλλά και για σπέσιαλ δυναμωτικά ροφήματα, όπως αυτό με τον ανανά, τη μπανάνα, το σπανάκι, το πορτοκάλι, το λάιμ, τη σπιρουλίνα και την αγαύη για γεύση και πρωτεΐνη. Συνοδεύουμε με σπιτική γκρανόλα για πρωινό ή open face σαντουιτσάκια για τσιμπολόγημα μέσα στη μέρα και απολαμβάνουμε παράλληλα ωραίες, εναλλακτικές soul funk μουσικές.

Σκάζη
Εμπεδοκλέους 28, τηλ: 2167005887

Άνοιξε πρόσφατα δίπλα στο Superfly, άπλωσε τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και στον εσωτερικό vintage χώρο του και συγκέντρωσε την αγάπη των εναλλακτικών και των καλλιτεχνών της περιοχής. Στα ηχεία παίζουν πάντα ωραίες τζαζ μουσικές, ενώ στους τοίχους συχνά-πυκνά φιλοξενούνται εκθέσεις τέχνης.

Petite Fleur
Αμύντα 1, πλατεία Προσκόπων, τηλ: 2155519685

Η γαλλική φινέτσα του Petite Fleur έφτασε και στο Παγκράτι, με το τελευταίο «αδερφάκι» της οικογένειας να απλώνει αριστοκρατικές καρέκλες στην πλατεία Προσκόπων και να στήνει ένα καλαίσθητο μπιστρό όπου απολαμβάνουν τζαζ μουσικές από τα πικάπ, συγκλονιστική ζεστή σοκολάτα και λαχταριστά γλυκίσματα ημέρας.

Καφέ Βαρνάβα
Πλατεία Βαρνάβα 1, τηλ: 2107017008

Η πιο χαλαρή, ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα της πλατείας Βαρνάβα είναι εδώ και χρόνια αυτή που χαρακτηρίζει το ομώνυμο café, το οποίο βρίσκεται στις επάλξεις πολύ προτού η συγκεκριμένη πλατεία γίνει «τάση». Ακόμη πιο όμορφο και άνετο, μετά την πρόσφατη ανάπλαση της πλατείας, το Café Βαρνάβα απλώνει ξύλινα τραπέζια και σερβίρει καφέδες από νωρίς το πρωί, μαζί με pancakes, σπιτικές λεμονάδες με σοκολατένια κέικ και ομελέτες φούρνου ή μάφιν – μάλιστα είναι πιθανό να καθιερωθεί και κυριακάτικο brunch αυτή τη σεζόν, με ακόμη περισσότερες λιχουδιές.

Πάροτ
Τιμόθεου 7, τηλ: 21 0821 1800

Στον πιο ανεξερεύνητο πεζόδρομο της περιοχής, το Πάροτ αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, πολύχρωμα στέκια του off Παγκρατίου. Στις λαστιχένιες, χρωματιστές καρεκλίτσες, απολαμβάνουμε χαλαρό καφεδάκι από νωρίς το πρωί, ενώ όσο βραδιάζει, το γυρνάμε στα εξωτικά κοκτέιλ (7€), ακούγοντας πολυσυλλεκτικές μουσικές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v