Τα πιο ωραία μέρη για τσάι στην Αθήνα

Πέντε από τα αγαπημένα μας μέρη στην Αθήνα όπου μπορούμε να απολαύσουμε ωραίες ποικιλίες τσαγιού και… φθινοπωρινή διάθεση.
Τα πιο ωραία μέρη για τσάι στην Αθήνα
Φθινοπωρινή διάθεση, cozy χώροι, πορσελάνινες τσαγιέρες, αχνιστό αρωματικό τσάι στα φλιτζάνια σας και τζαζ μουσική στο βάθος… Είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε σε μερικά από τα καλύτερα μέρη για τσάι που έχουμε συναντήσει στην Αθήνα.

Το Τσάι
Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3388941

Ξεκίνησε σαν κατάστημα πώλησης τσαγιού στην οδό Ομήρου. Απέκτησε ένα αδερφάκι-τσαγερί στην οδό Σούτσου. Εδώ και λίγους μήνες, τα δύο… αδέρφια ενώθηκαν και δημιούργησαν το πρώτο teahouse στο είδος του στην Αθήνα. Εδώ, σε έναν φωτεινό, στιλάτο βιομηχανικό χώρο, το «Τσάι» πουλά και σερβίρει δεκάδες διαφορετικά είδη τσαγιού από όλο τον κόσμο, σέβεται την ιεροτελεστία και τους χρόνους που χρειάζεται το καθένα για να ετοιμαστεί στην εντέλειά του στο φλιτζάνι σας, ενώ ξεφουρνίζει και φοβερές νοστιμιές για να το συνοδεύσετε. Τα scones τσαγιού με χειροποίητη κονφιτούρα για παράδειγμα που δοκιμάσαμε πρόσφατα ήταν υπέροχα.

Little Kook
Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, τηλ: 2103214144

Θα σας θυμίσει αριστοκρατική εγγλέζικη τσαγερί, αλλά θα σας τηλεμεταφέρει και στους κόσμους των παραμυθιών που διαβάζατε μικροί. Η πιο φρέσκια άφιξη στου Ψυρρή είναι ένα παραμυθένιο café – αυτή την περίοδο με θεματική Halloween στην διακόσμησή του – που θα σας χαλαρώσει στις άνετες πολυθρόνες του, θα σας κακομάθει με τις ωραίες ποικιλίες τσαγιού στις vintage τσαγιέρες του, αλλά και με τα συγκλονιστικά κέικ και επιδόρπια που ξεφουρνίζει καθημερινά.

Οι Στροφές
Χάμιλτον 7, Βικτώρια, τηλ: 2108833625

Το πιο νοσταλγικό, συμπαθητικό, αυθεντικό στέκι για τσάι είναι αυτό το «τεϊοποτείον» της Βικτώριας, με τα κεντητά κουρτινάκια, το πάτωμα σκακιέρα, τα παλιά περιοδικά και τα μαθητικά σημειώματα στα τραπεζάκια. Εδώ καθόμαστε και θυμόμαστε… τα καλύτερά μας χρόνια, πάνω από κούπες αχνιστό τσάι, σε τιμές που ξεκινούν από 2,50€ και τσιμπολογάμε μαζί του λαχταριστό κέικ και μπισκότα.

Petite Fleur
Πλατεία Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι / Ομήρου 44, Κολωνάκι / Χ. Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία / Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά / Αμύντα 1, Παγκράτι

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε διαφορετικά σημεία στην πόλη έχει μετατρέψει σε γαλλικά μπιστρό το «Μικρό Λουλούδι» των Αθηνών. Στα vintage τραπεζάκια του, υπό τους ήχους της jazz από τα πικάπ και με την μυρωδιά των σοκολατένιων γλυκών και των κέικ που σερβίρονται, απολαμβάνουμε πέρα από την ονομαστή ζεστή σοκολάτα του Petite Fleur, και τις ωραιότατες ποικιλίες τσαγιού. Από τις αγαπημένες μας, το πράσινο τσάι με κόκκους ροζ πιπεριού.

Pastore
Ευστρατίου Πίσσα 91, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114060010

Cozy, ρομαντικό και ανεπιτήδευτο, το Pastore του Νέου Κόσμου μας αρέσει γιατί στον «βαρύ», ζεν χώρο του σερβίρει κάτι για όλα τα γούστα. Ξεκινάμε με τσάι, με επιλογές όπως Κεϋλάνης, Earl Grey, πράσινο, frutti di bosco με αποξηραμένα μούρα, Arancia rossa με αποξηραμ,ένο μήλο, φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού, τσάι μύρτιλλου, ιβίσκου ή άγριας φράουλας (όλα από 3€). Συνδυάζουμε πανίνι, σπανακόπιτα, μανιταρόπιτα, χορταστικές μπρουσκέτες ή ζεστή μηλόπιτα. Εδώ μπορούμε να συνεχίσουμε αργότερα με ένα ποτήρι κρασί ή με κάποιο από το mocktails χωρίς αλκοόλ του καταλόγου, όπως το «Μυστικό του Ιβίσκου» με τσάι ιβίσκου, πορτοκάλι, ρόδι, μέλι, μήλο και κανέλλα (4-6€).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v