5 ζεστά μέρη για καφέ με θέα

Καθόμαστε σε ζεστούς στιλάτους χώρους, παραγγέλνουμε αχνιστό καφεδάκι και απολαμβάνουμε εκπληκτική θέα από τις τζαμαρίες πέντε cozy café της Αθήνας.
5 ζεστά μέρη για καφέ με θέα
Φθινοπώριασε για τα καλά και η διάθεσή μας είναι πια για αχνιστό καφεδάκι κάπου ζεστά και όμορφα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε «εκπτώσεις» στη θέα που απολαμβάνουμε (συνήθως μόνο) από ταράτσες, βεράντες και roof bars. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε πέντε café που απλώνουν τραπεζάκια σε ζεστούς εσωτερικούς χώρους, αλλά προσφέρουν άπλετη θέα.

Café Μουσείου Ακρόπολης
Δ. Αρεοπαγίτου 15, Μακρυγιάννη, τηλ: 2109000900

Η καλύτερη θέα προς την Ακρόπολη… του ανήκει δικαιωματικά. Το café του Μουσείου της Ακρόπολης, εκτός από την ανοιχτή του ταράτσα, διαθέτει έναν εσωτερικό χώρο με μεγάλες τζαμαρίες, που είναι στιλάτος και πολυσύχναστος, σερβίρει αχνιστό καφέ και πρωινό με ελληνικά προϊόντα, ενώ συνδυάζεται ιδανικά με βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Πλάκα.

Chocolat
Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, τηλ: 2103469077

Στον όμορφο πεζόδρομο του Θησείου, η σάλα του Chocolat Royal βλέπει κατευθείαν Παρθενώνα από την μεγάλη τζαμαρία του και μας σερβίρει καφέ, αλλά και απίστευτα γλυκά, όπως η μους Φερέρο, το σουφλέ σοκολάτας με παγωτό καραμέλα-βανίλια, το μιλφέιγ με κρέμα πορτοκάλι και η σπιτική καρυδόπιτα – οι τιμές είναι ελαφρώς τσιμπημένες, αλλά η θέα είναι από τις καλύτερες της περιοχής.

Terra Petra
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 210 5060694

Στο τρίτο επίπεδο του πολυχώρου της Πετρούπολης, απλώνεται ένας λαβυρινθώδης, στιλάτος χώρος με θεματικές αίθουσες: video bar με lounge διάθεση, μαροκινή γωνιά στην άκρη του βράχου, «μουσικό τρένο» με μίνιμαλ διακόσμηση, πατάρι για ρομαντικά ραντεβού και φυσικά… η κυρίως σάλα με τη μεγάλη τζαμαρία και τη θέα που κόβει την ανάσα. Εκτός από τον καφέ σας, εδώ θα απολαύσετε και φρέσκα σνακ ή λαχταριστά γλυκά, όπως τσιζκέικ βατόμουρο, σουφλέ σοκολάτας και brownies με παγωτό βανίλια.

Telescope 
Λόφος Προφήτη Ηλία, Χαϊδάρι, τηλ: 210 5812047

Τώρα που το καλοκαίρι τέλειωσε, το all day Telescope στα «ψηλά» του Χαϊδαρίου αλλάζει ύφος, μεταμορφώνεται σε Bar/Scope και εκτός από καφέ από νωρίς το πρωί, σερβίρει και το βράδυ μοναδικά κοκτέιλ με δυνατές μουσικές. Από τα τραπεζάκια του εσωτερικού προστατευμένου χώρου ωστόσο, απολαμβάνουν εξίσου συγκλονιστική θέα με τη βεράντα: Μπροστά μας, η απεραντοσύνη της Αθήνας, την οποία μπορούμε να «πλησιάσουμε» με τα τηλεσκόπια που είναι διασκορπισμένα στον χώρο.

Athenstyle
Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3225010

Η πιο εναλλακτική σκεπαστή ταράτσα του κέντρου βρίσκεται στις παρυφές του Ψυρρή, στον τελευταίο όροφο του AthenStyle Hostel. Εδώ, θα συναντήσετε κόσμο από όλο τον πλανήτη να πίνουν το καφεδάκι τους διαβάζοντας τους ταξιδιωτικούς οδηγούς τους, όσο εσείς θα απολαμβάνετε τη θέα προς την Ακρόπολη από τα τραπεζάκια και τους ξύλινους πάγκους του πρόσφατα ανανεωμένου χώρου. Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 11 το πρωί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v