Τα πιο ωραία μπιστρό της Αθήνας

Πέντε πανέμορφα μπιστρό για… όλες τις ώρες μας σερβίρουν καφέ, ποτό, λιχουδιές και ατμόσφαιρα Μονμάρτης στις γειτονιές της Αθήνας.
Τα πιο ωραία μπιστρό της Αθήνας
Ένα ταξίδι στο Παρίσι θα ήταν ό,τι πρέπει αυτή την περίοδο. Και τι δεν θα δίναμε να περπατούσαμε αυτή τη στιγμή στον φθινοπωρινό Σηκουάνα και να αράζαμε στα τραπεζάκια των μπιστρό του… Επειδή όμως, προς το παρόν αυτό θα παραμείνει όνειρο, βρίσκουμε εναλλακτικές: Πιάνουμε τραπεζάκι σε πέντε όμορφα all day bistro που μας σερβίρουν καφεδάκι, ποτά και νοστιμότατες γεύσεις, χωρίς να χρειαστεί να φύγουμε από την Αθήνα.

Los Gatos
Ρόμβης 17, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0324 0100

Στον γλυκύτατο πεζόδρομο της Ρόμβης, στην καρδιά της πόλης, το Los Gatos συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός vintage παριζιάνικου μπιστρό με την ισπανική κουζίνα και την χαλαρή all day brunch διάθεση. Στο εσωτερικό του μπιστρό, τον τόνο δίνουν τα έπιπλα-αντίκες και τα κεντητά τραπεζομάντιλα, ενώ όσο ο καιρός το επιτρέπει (ή και με τη βοήθεια… κουβερτούλας) μπορούμε να καθόμαστε και στα τραπεζάκια του πεζόδρομου. Το μέρος είναι ιδανικό για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί από την μεγάλη ποικιλία του καταλόγου (από 3,50€), μαζί με ισπανικά αλλαντικά, παέγια για δύο, φρέσκα ζυμαρικά, σαλάτες ή σπιτικά γλυκά που ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα. Για ένα ποτήρι κρασί και τα απαραίτητα tapas υπολογίστε περί τα 10€.

Lotte 
Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ: 2114078639

Το πιο αρτιστίκ μπιστρό της πόλης είναι λιλιπούτειο και κρυμμένο ανάμεσα στις ούτως ή άλλως μποέμ γειτονιές του Μακρυγιάννη και του Κουκακίου. Ένας νοσταλγικός χώρος μέσα και χαριτωμένα τραπεζάκια ανάμεσα στα λουλούδια και τις φυλλωσιές της νησίδας έξω, φιλοξενούν τα καφεδάκια της παρέας, τα ρομαντικά ραντεβουδάκια μας, τα απογεύματα με σπιτικές λεμονάδες ή ένα ποτήρι κρασί μαζί με σπιτικές κις λορέν και άλλες τάρτες. Μας αρέσουν ιδιαίτερα οι ρετρό ελληνικές ή world μουσικές.

Espressaki 
Αγγ. Πυρρή 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2110126765

Ένα ζεστό στέκι έχει γίνει η αγαπημένη γωνιά των Αμπελοκήπων, μια ανάσα από την κίνηση της Βασιλίσσης Σοφίας και τον Πύργο των Αθηνών. Η βαριά ξύλινη πόρτα, η μεγάλη τζαμαρία, τα κουκλίστικα διακοσμητικά, τα μαρμάρινα τραπεζάκια και η φιλική ατμόσφαιρα έχουν κάνει το Espressaki τον ιδανικό χώρο όχι μόνο για τα… εσπρεσάκια μας, αλλά και για πρωινό διάβασμα με αρωματικό τσάι, ρομαντικά απογεύματα με κρασί και όμορφες νύχτες με rock’n’roll μουσικές και καθαρά ποτά. Εδώ βρίσκουμε επίσης κέικ ή μάφιν ημέρας, καθώς και σαντουιτσάκια αν πεινάσουμε.

Black Duck Garden Bistro 
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Συστεγαζόμενο με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, το μπιστρό του Black Duck διαθέτει όχι μόνο έναν αρχοντικό κήπο διαμορφωμένο κουκλίστικα σε διάφορα επίπεδα ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και μία εσωτερική σάλα χάρμα οφθαλμών. Εδώ καθόμαστε τις χειμωνιάτικες μέρες, σε έναν άκρως κομψό χώρο ανάμεσα στο πιάνο, τα έργα τέχνης και την μίνι στοά που βλέπει στην πλατεία. Εκτός από τον καφέ μας, απολαμβάνουμε και καθημερινό brunch menu με ομελέτες, αυγά benedict, σαντουιτσάκια με διαλεχτά υλικά όπως μορταδέλα Δράμας, καπνιστό σολομό ή απάκι κοτόπουλο. Το μενού περιλαμβάνει επίσης σαλάτες, τυριά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και γλυκές λιχουδιές όπως δροσερή κρέμα λεμονιού, πραλίνα σοκολάτας με μπάρες καπουτσίνο, κορμό με σοκολάτα και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης ή λαχταριστό cheesecake με μαρμελάδα ροδάκινο. Οι τιμές των σνακ και ορεκτικών κυμαίνονται στα 4-7€ το πιάτο.

Σφήνα 
Ηρώων Πολυτεχνείου 8, Αγία Παρασκευή, τηλ: 2106081794

Ένα μπιστρό «σφήνωσε» στην «κάτω πλατεία» της Αγίας Παρασκευής, ένας όμορφος χώρος με industrial χαρακτηριστικά αλλά ζεστή ατμόσφαιρα για όλες τις ώρες της μέρας. Ανοίγει στις 8 το πρωί για πρωινό και φρεσκοκομμένο καφεδάκι, συνεχίζει με lunch break που περιλαμβάνει bagels, φρέσκα μπριός, σαντουιτσάκια και σπιτική βυσσινάδα και κλείνει με dinner και χαλαρό ποτό, όσο στα ηχεία παίζουν all time classic μουσικές. Μας αρέσουν ιδιαίτερα οι χειμωνιάτικες σούπες-βάλσαμο, καθώς και οι γλυκές λιχουδιές ημέρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v