Οι ταινίες που θα δούμε φέτος στα θερινά

Φρέσκο Σταρ Τρεκ, νέος Γούντι Άλεν, Ρόαλντ Νταλ διά χειρός Σπίλμπεργκ, και όλα όσα θα δούμε κάτω από τα αστέρια το καλοκαίρι του 2016.
Οι ταινίες που θα δούμε φέτος στα θερινά
του Λουκά Τσουκνίδα

Μιας και τα μεγάλα σουπερηρωικά μπλοκμπάστερ έχουν ήδη βγει στις αίθουσες και άλλον Ταρζάν απ' τον Τζόνι Βαϊσμίλερ δεν μπορώ να αναγνωρίσω, το καλοκαίρι που μας έρχεται φαίνεται ν' ανήκει δικαιωματικά στο “Star Trek: Beyond” του Τζάστιν Λιν που, με φόρα απ' τα “Fast and Furious”, παίρνει τη σκυτάλη απ' τον Τζέι Τζέι Έιμπραμς για να οδηγήσει την ανανεωμένη σειρά σε νέες, εντυπωσιακότερες περιπέτειες. Πριν και μετά τον ερχομό του Έντερπράιζ, όμως, έχουμε τέσσερις ολόκληρους μήνες θερινού σινεμά ν' απολαύσουμε. Ορίστε, λοιπόν, μερικοί τίτλοι για ν' ανοίξει η όρεξη...

Star Trek: Beyond
του Τζάστιν Λιν

Η παλιοπαρέα επιστρέφει, για να μας πάρει μαζί της ακόμη πιο βαθιά στα αχαρτογράφητα νερά του διαστήματος, όπου συναντά έναν καινούργιο κακό (τον Ίντρις Έλμπα/Κρολ) που έχει σκοπό να εξοντώσει την ανθρωπότητα. Δεμένο καστ, συνηθισμένη πλοκή, αλλά στα χέρια του Λιν ίσως αποκτήσει λίγη ταχύτητα και λίγη οργή παραπάνω.



Jason Bourne
του Πολ Γκρίνγκρας

Ο υπερπράκτορας με τη μόνιμη κρίση ταυτότητας επιστρέφει και μαζί του επιστρέφουν ο Ματ Ντέιμον, η Τζούλια Στάιλς και ο μάστορας της “κουνημένης δράσης” Πολ Γκρίνγκρας. (Και) αυτή τη φορά, ο Τζέισον Μπουρν ψάχνει να βρει ποιος πραγματικά είναι, μια αναζήτηση που τον φέρνει μέχρι την Αθήνα της λιτότητας και των μπάχαλων.



Cafe Society
του Γούντι Άλεν

Ο καθιερωμένος ερχομός του Γούντι Άλεν δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσει ούτε φέτος. Πολύ ενδιαφέρον καστ με τον Τζέσε Άιζενμπεργκ στον ρόλο που θυμίζει Γούντι, επιστροφή στο παλιό Χόλιγουντ και τη Αλενική φόρμα της ρομαντικής κομεντί, χιούμορ, έρωτες και αμπελοφιλοσοφία, ταμάμ για θερινό κάτω απ' τ' αστέρια.



A Bigger Splash
του Λούκα Γκουαντανίνο

Το λαμπερό ζευγάρι της ροκ σταρ και του κινηματογραφιστή υποδέχεται έναν παλιόφιλο με την κόρη του και οι χαλαρές διακοπές τους αλλάζουν άρδην ρυθμό και χαρακτήρα. Ο Γκουαντανίνο ξαναβρίσκει την Τίλντα Σουίντον και μαζί με τους Ματίας Σούναρτς, Ραλφ Φάινς και Ντακότα Τζόνσον, ίσως μας επιφυλάσσουν μία απ' τις καλύτερες ταινίες του καλοκαιριού.



Free State of Jones
του Γκάρι Ρος

Κάπου μετά τον αμερικάνικο εμφύλιο, στην Πολιτεία του Μισισίπι, γεννήθηκε ο θρύλος του Νιούτον Νάιτ και της “Ελεύθερης Πολιτείας του Τζόουνς”. Την θολή μέχρι σήμερα ιστορία ενός σύντομου πολέμου ανεξαρτησίας μιας χούφτας πολιτών, ελεύθερων και σκλάβων, που αποσκίρτησαν απ' την Συνομοσπονδία του Νότου και κατήργησαν τη δουλεία, θα δούμε κι εμείς στα θερινά με τον Μάθιου Μακόνεχι στον πρωταγωνιστικό ρόλο.



Money Monster
της Τζόντι Φόστερ

Η Τζόντι Φόστερ διαλέγει για σκηνικό τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα των ημερών μας και στήνει ένα θρίλερ, όπου ένας χρεωκοπημένος ιδιώτης εισβάλλει στο πλατό ενός χρηματιστηριακού σόου και με την απειλή βόμβας ζητά εξηγήσεις για την κατάρρευση που οδήγησε εκατομμύρια ανθρώπους σαν κι αυτόν στο δρόμο. Ενδιαφέρον και με τον ανερχόμενο Τζακ Ο' Κόνελ δίπλα στον σταθερά καλό Τζορτζ Κλούνι.



The BFG
του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Το κλασικό παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ πέφτει στα σίγουρα χέρια του Στίβεν Σπίλμπεργκ για να γίνει ένα σύγχρονο τρισδιάστατο κινηματογραφικό παραμύθι, όπου, βασικά, ένα χαριτωμένο παιδάκι κι ένας αγαθός γίγαντας αναλαμβάνουν να σώσουν τον κόσμο απ' τους άλλους γίγαντες, τους κακούς. Ο δημιουργός ξανασυνεργάζεται με τον οσκαρικό Μαρκ Ρίλανς, δίνοντάς του τον κεντρικό ρόλο του αγαθού γίγαντα.



Genius
του Μάικλ Γκράντατζ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα λογοτεχνική βιογραφία με την πολλά υποσχόμενη παρουσία των Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν και Λόρα Λίνι, που μας ταξιδεύει στην εποχή που ο Τομ Γουλφ έκανε τα πρώτα του βήματα προς τη δόξα με την πολύτιμη συμβολή και στήριξη του νεοϋορκέζου Μάξουελ Πέρκινς, διάσημου εκδότη του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και του Σκοτ Φιτζέραλντ.



Suicide Squad
του Ντέιβιντ Άγιερ

Μία “αντί-υπερηρωική” ταινία που έρχεται να προστεθεί στις πάμπολλες πια υπερηρωικές, το κομιξάδικο μπλοκμπάστερ του καλοκαιριού παρουσιάζει μία ομάδα υπερκακών που βγαίνουν απ' τη φυλακή με σκοπό να αντιμετωπίσουν άλλους υπερκακούς, με αντάλλαγμα την ελάφρυνση της ποινής τους. Ο κακός κακός είναι ο Τζόκερ, συνεπώς ο Μπάτμαν κάνει κι αυτός το πέρασμά του.



Everybody Wants Some!!
του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ο Λινκλέιτερ επιστρέφει στο είδος και τον τόπο που τον καθιέρωσε, με μια νεανική ρετρό κομεντί που μας ταξιδεύει στο Τέξας της δεκαετίας του '80, όπου μια παρέα φοιτητών και αθλητών του μπέιζμπολ προσπαθούν να διαχειριστούν την καινούργια, ανεξάρτητη ζωή τους. Χαλαρές συζητήσεις, ρομάντσα, μετεφηβικές βλακείες και, προπαντός, αληθοφανείς χαρακτήρες, σήμα κατατεθέν του αγαπημένου τεξανού δημιουργού.



War Dogs
του Τοντ Φίλιπς

Μία ακόμη μάτσο κωμωδία απ' τον αγαπημένο Τοντ Φίλιπς, βασισμένη στην ιστορία των Ντέιβιντ Πακούζ και Εφρέμ Ντιβερόλι, δύο φιλόδοξων νεαρών που κατάφεραν να κλείσουν συμβόλαιο με το Πεντάγωνο για να προμηθεύσουν με όπλα συμμάχους των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Γκάζια, μαγκιές και γκάφες με την εγγύηση των πολυτάλαντων Τζόνα Χιλ και Μάιλς Τέλερ στους κεντρικούς ρόλους.



Ben Hur
του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

Όχι, δεν θα το δούμε το Πάσχα (όχι το επόμενο, τουλάχιστον) και δεν θα παίζει ο συγχωρεμένος ο Τσάρλτον Ίστον που ένα μικρό πέρασμα, δε μπορεί, θα του πρότειναν αν ζούσε. Στα χέρια του φαντεζί Μπεκμαμπέτοφ, λοιπόν, ο θρυλικός μονομάχος επιστρέφει για ν' αναζητήσει την εκδίκηση απ' τον αδερφό του, πιο νεανικός και πιο κουλ, με καλύτερα εφέ, πιο γρήγορες άμαξες, πιο δραματικά πλάνα, τον Μόργκαν Φρίμαν με ράστα και τον Ξέρξη στο ρόλο του Χριστού.



Ραντεβού στα θερινά!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v