Θερινά με ταράτσα: Σινεφίλ βραδιές κάτω από τα αστέρια

Μυρωδάτο ποπ κορν, ταινίες πρώτης προβολής, κλασσικές επανεκδόσεις, πράσινο φόντο και… αφ’ υψηλού σινεφίλ βραδιές στην Αθήνα.
Θερινά με ταράτσα: Σινεφίλ βραδιές κάτω από τα αστέρια
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Περιμέναμε πώς και πώς να ανοίξουν για να ξεχυθούμε στις αέρινες αίθουσες τους και τώρα που κάνουν σιγά σιγά πρεμιέρα στα βράδια μας, θέλουμε και το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να απολαύσουμε κινηματογράφο σε καταπράσινες ταράτσες, με θέα Ακρόπολη, ή ουρανό, καθισμένοι σε πλαστικές καρεκλίτσες.

Δεν ζητάμε πολλά. Γι’ αυτό και βρίσκουμε τα πιο όμορφα θερινά με ταράτσες στην Αθήνα για καλοκαιρινές προβολές… από ψηλά.

Λαΐς
Ιερά Οδός 48 και Μ. Αλεξάνδρου 134-136. Τιμή εισιτηρίου: 7€ (φοιτητικά, παιδικά, άνω των 65 και άνεργοι: 4€)

Η πανέμορφη ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδας μας επιτρέπει όχι μόνο να δούμε διαλεχτές ταινίες με απίστευτη θέα στο Γκάζι, αλλά και στην οικονομικότερη τιμή της Αθήνας για φοιτητές και ανέργους. Επίσης, η Λαΐς μας αρέσει και για τις παράλληλες – σινεφίλ κυρίως – «δράσεις» της όπως επί παραδείγματι το αφιέρωμα που τρέχει αυτήν την περίοδο με θέμα «Ταυτότητες, Μετακινήσεις, Σύνορα» και περιλαμβάνει προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, ανοικτές συζητήσεις με σκηνοθέτες και πολλά ακόμα. Περισσότερα εδώ.

Άνεσις
Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι. Τιμή εισιτηρίου: 8€ (φοιτητικά, παιδικά και άνω των 65: 6,5€)

Καλοκαιρινή… Άνεσις στο σινεμά των Αμπελοκήπων, το οποίο όχι μόνο προσφέρει ουρανό με ταινίες και άστρα, αλλά και δυνατότητα για άραγμα στις άνετες σαιζλόνγκ της ταράτσας του για να απολαύσετε την ταινία όπως πρέπει. Στην μπάρα του σινεμά θα βρείτε και μια ευρεία ποικιλία από ετικέτες μπύρας, αλκοόλ και κοκτέιλ. Στο πανί πρωταγωνιστούν κατά κύριο λόγο τα blockbusters.

Βοξ
Πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 210 3301020. Τιμή εισιτηρίου: 8€ (φοιτητκό 6€κάθε Τρίτη και Τετάρτη 6€)

Στέκει εδώ και δεκαετίες στην Θεμιστοκλέους και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πιο underground περιοχής της Ελλάδας. Το Βοξ στα Εξάρχεια αγαπούσε – και συνεχίζει να αγαπά – τις σινεφίλ παραγωγές και παραμένει μέχρι σήμερα σταθερή αξία για παλιό, καλό κινηματογράφο. Σημαντική λεπτομέρεια, που κάνει όμως τη διαφορά, οι κλασσικές ρετρό καρεκλίτσες με το λάστιχο που παραμένουν ακόμα εκεί.

Δείτε ένα αφιέρωμα στον θρυλικό κινηματογράφο



Cine Paris
Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ: 210 3222071. Τιμή εισιτηρίου: 8€ (κάθε Τετάρτη 5€)

Ξεπερνά τις 9 δεκαετίες ζωής όμως… μικροδείχνει και είναι σήμερα πιο όμορφο από ποτέ. Το θερινό σινεμά που γαλούχησε γενιές και γενιές Αθηναίων αλλά και τουριστών, συνεχίζει να γεμίζει τα καλοκαιρινά βράδια μας με ωραίες ταινίες και εικόνες της Ακρόπολης από την άνετη ταράτσα του με τον ωραίο εξώστη.

Παλλάς
Υμηττού 109, Παγκράτι, τηλ: 2107511868. Τιμή εισιτηρίου: 6€, για τρεις ταινίες 10€. Παιδικό και νέοι έως 25 ετών 5€

«Από το 1925 ψυχαγωγεί και τέρπει» το ιστορικό σινεμά του Παγκρατίου, ένας χώρος πραγματική χρονοκάψουλα για τους νοσταλγούς των «παλιών εκείνων των καιρών». Το Παλλάς στέκεται αγέρωχο με την cult ταρατσούλα του, σε πείσμα των καιρών με τον αεικίνητο ιδιοκτήτη του να κάνει… τα πάντα: από sound check μέχρι εξυπηρέτηση στο μπαρ. Προσθέστε στα παραπάνω τη δυνατότητα παρακολούθησης τριών συνήθως αριστουργηματικών ταινιών με 10€ και έχετε ένα πλήρες σινεφίλ πακέτο που οφείλετε να προσφέρετε στον εαυτό σας.

Αελλώ Cinemax
Πατησίων 140, Τηλ.: 2108259974-5.  Τιμή εισιτηρίου: 7,50€. Παιδικό € 5,00. Φοιτητές, άνεργοι και άτομα άνω των 65 6€. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη δύο άτομα με ένα εισιτήριο.

Multiplex, ναι, όμως το Αελλώ της Πατησίων κρύβει στην… κορυφή του μια από τις πιο όμορφες open air αίθουσες για κινηματογραφική απόλαυση κάτω από τα άστρα, σε αναπαυτικά καναπεδάκια/καρέκλες και σε ένα άκρως «πράσινο» φόντο με ζαρντινιέρες και γλαστρούλες… ολούθε τριγύρω.

Αβάνα
Λεωφ. Κηφισίας 234 και Λυκούργου 3, τηλ.: 2106756546. Τιμή εισιτηρίου: 8€. Φοιτητές, παιδιά, άνεργοι και κάθε Τετάρτη 6€.

Σταθερή και… πανέμορφη αξία, η θερινή Αβάνα βρίσκεται κοντά, αλλά και μακριά από το κέντρο του Χαλανδρίου, στα σύνορα με το Νέο Ψυχικό και διαθέτει μια εξίσου όμορφη ταράτσα στην οποία προβάλλει σε digital μορφή νέες ταινίες. Το μπαρ διαθέτει και ωραιότατη πίτσα, ενώ προτείνουμε να πάτε από νωρίς για να προλάβετε τα άνετα καναπεδάκια πίσω πίσω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v