Τα θερινά τα σινεμά που ακουμπούν στη θάλασσα

Θαλασσινό αεράκι αντί για αγιόκλημα, βουτιές στο φεγγαρόφωτο αντί για ποτάκια μετά. Αυτά είναι τα πιο ωραία θερινά σινεμά δίπλα στη θάλασσα.
Τα θερινά τα σινεμά που ακουμπούν στη θάλασσα
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο καλοκαιρινή είναι η μυρωδιά του αγιοκλήματος και η θέα της φωτισμένης Ακρόπολης από την ταράτσα του Cine Paris ή την αυλίτσα του Θησείον, τόσο κι άλλο τόσο είναι και το θαλασσινό αεράκι που φέρνει μυρωδιά αρμύρας στα ποπ κορν μας, σε κάποιο παραθαλάσσιο θερινό σινεμαδάκι. Ευτυχώς, αυτή η πόλη δεν θα μας βάλει ποτέ να διαλέξουμε. Γιατί τα έχει όλα.

Σινέ Φλοίσβος

Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256



Απλώνει τραπεζάκια στην βοτσαλωτή αυλίτσα μπροστά του, και ψήνει σουβλάκια η μυρωδιά των οποίων φτάνει στα καθίσματα μέσα αναμεμειγμένη με θαλασσινό αεράκι. Έχει σούπερ ήχο, και παίζει κατά κανόνα ταινίες Α’ προβολής (αυτές τις μέρες, το The Truth με την Κέιτ Μπλάνσετ και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ) με το εισιτήριο στα 8€ (κάθε Τρίτη στα 6€).

Βοτσαλάκια

Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ.: 210 4227427



Μακράν το πιο ατμοσφαιρικό σινεμά του Πειραιά, βρίσκεται επάνω στην ομώνυμη παραλία, ακριβώς κάτω από το λοφάκι της Καστέλας. Παίζει κατά βάση ταινίες Α’ προβολής, χωρίς να λέει όχι και σε θεματικά αφιερώματα. Αν απονέμαμε βραβεία θερινών σινεμά, θα κέρδιζε αυτό της μικρότερης απόστασης από την θάλασσα. Έχει το εισιτήριο στα 7€, το φοιτητικό και παιδικό στα 5€, ενώ κάθε Τρίτη και Τετάρτη ισχύει γενική είσοδος 5€.

Ρία

Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8970844



Μας αρέσουν, πιο πολύ απ’ όλα, οι κόκκινες πολυθρονίτσες του, που μοιάζουν με αυτές που είχαν τα παλιά ζαχαροπλαστεία, αλλά και οι σαιζλόνγκ στις πρώτες σειρές και τα άνετα καναπεδάκια πίσω που επιτρέπουν στα ζευγάρια να βλέπουν ταινίες αγκαλιά. Ψήνει, κι αυτό, ζουμερά σουβλάκια στο φουαγιέ του, βγάζει και τραπεζάκια έξω για να αράζουμε όσο περιμένουμε να ξεκινήσει η ταινία. Φέρνει κυρίως ταινίες Α’ προβολής, κι έχει εισιτήριο στα 8€ και κάθε Τρίτη στα 6€.

Κοράλι Cinemax

Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα, τηλ.: 22910 54097

Ο αγαπημένος μας προορισμός μετά τις βουτιές στη μεγάλη πλαζ της Σαρωνίδας, μπορεί να μην βρίσκεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα, έχει όμως την ιδανική απόσταση για να φτάνει η μυρωδιά της αρμύρας ως τα καθίσματά του. Προβάλλει κατά κύριο λόγο καινούριες ταινίες, και παιδικά ή animation τις Τετάρτες (στις 20.45) με το εισιτήριο να κοστίζει 7,50€ (παιδικό και φοιτητικό 6€).

Ρία

Λ. Ποσειδώνος 20, Μάτι, τηλ.: 22940 34778



Η… έτερη Ρία της λίστας μας, εκείνη στο Μάτι, έχει πορτοκαλοκίτρινες καρεκλίτσες σκηνοθέτη που μας αρέσουν πολύ, γιατί φτιάχνουν απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό ανάμεσα στις πυκνές πρασινάδες που λειτουργούν και σαν… τείχη του σινεμά. Ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να ανοίξει τις πόρτες της, για να προβάλλει φρέσκες ταινίες, με εισιτήριο στα 7€ (παιδικό, φοιτητικό και άνω των 65 στα 5€). Σημειώστε ότι έχει και δικό της χώρο στάθμευσης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v