Θερινά σινεμά: 10 ταινίες για να δούμε τον Σεπτέμβριο

Οι καλύτερες επανεκδόσεις, τα πιο φρέσκα blockbuster, οι ρομαντικές κομεντί και τα animation διαμαντάκια που θα δούμε στα αθηναϊκά θερινά σινεμά λίγο πριν κλείσουν.
Θερινά σινεμά: 10 ταινίες για να δούμε τον Σεπτέμβριο
του Γιώργου Κόκουβα

Λίγες εβδομάδες απομένουν στο ημερολόγιο της καλοκαιρινής σεζόν, κι ύστερα τα θερινά σινεμά θα κατεβάσουν ρολά για τα καλά. Αυτό σημαίνει πως είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία για φέτος να απολαύσουμε κινηματογραφικές προβολές κάτω από τα αστέρια. Συγκεντρώνουμε λοιπόν τις καλύτερες επιλογές μας στο «νήμα» του καλοκαιριού, για όλα τα γούστα – από κλασικά αριστουργήματα σε επανέκδοση μέχρι ολοκαίνουρια μπλοκμπάστερ ή animation για όλη την οικογένεια.

Σημείωση: Οι ώρες και οι αίθουσες προβολών ενδέχεται να αλλάζουν ανά εβδομάδα – μπείτε εδώ και ενημερωθείτε για τις προβολές στην ειδική κινηματογραφική αναζήτηση του in2life.

Οι επανεκδόσεις

Η Γκαρσονιέρα (1960)

Ο Μπαντ είναι υπάλληλος σε μια ασφαλιστική εταιρία, της οποίας τα αφεντικά προσπαθεί να καλοπιάσει, δανείζοντάς τους το διαμέρισμά του ως «ερωτική γκαρσονιέρα». Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ερωτεύεται την Φραν, ερωμένη του μεγάλου αφεντικού. Υπέροχοι διάλογοι, υπέροχες ερμηνείες από τους Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ ΜακΛέιν, υπό την καθοδήγηση του μεγάλου μάστορα Μπίλι Γουάιλντερ.
Πού προβάλλεται: Αυτή την εβδομάδα στον δημοτικό κινηματογράφο Αιολία (Σολομωνίδου και Φιλαδέλφειας, Καισαριανή, 20.45 και 23.00, εισιτήρια 5€)

Δείπνο Ηλιθίων (1998)

Ένας σνομπ εκδότης διοργανώνει «δείπνο ηλιθίων» με τους φίλους του, προσκαλώντας έναν κακομοίρη, ο οποίος όμως στο διάστημα που μένει στο σπίτι του εκδότη δημιουργεί χάος. Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού του Φρανσίς Βεμπέρ, αυτή η κωμωδία απέσπασε τρία βραβεία Σεζάρ, έσπασε ταμεία στη Γαλλία και μας σύστησε την κωμική φλέβα του Ζακ Βιγερέ.
Πού προβάλλεται: Στον θερινό κινηματογράφο Ρία (Λ. Ποσειδώντος 20, Μάτι, 21.00 και 23.00, εισιτήριο 6,50€)

Καζαμπλάνκα (1942)

Βρισκόμαστε στην Καζαμπλάνκα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου ένας Αμερικανός έχει καταφύγει και έχει ανοίξει μπαρ. Όταν καταφθάνει η παλιά του αγαπημένη, και μάλιστα με τον σύζυγό της, ζητώντας του να τον βοηθήσει να διαφύγει από τη χώρα. Σκηνές ανθολογίας, υπέροχο soundtrack, εμβληματικές ερμηνείες από τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν και ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς έρωτες δίνουν στην «Καζαμπλάνκα» την σφραγίδα του κλασικού, και κάτι παραπάνω.
Πού προβάλλεται: Αυτή την εβδομάδα στο Σινέ Κήπος (Θερμοπυλών 49, Μοσχάτο, 21.00 και 23.00, εισιτήριο 5€)

Laura (1944)

Από τα διασημότερα φιλμ νουάρ, και δη από τον πρωτομάστορα του είδους, Ότο Πρέμινγκερ, η «Laura» εξιστορεί την εξιχνίαση της δολοφονίας μιας όμορφης γυναίκας, η οποία εμφανίζεται ξαφνικά ζωντανή μπροστά στον αστυνομικό που ερευνά την υπόθεση. Σκηνοθεσία, φωτογραφία και σάουντρακ δίνουν ρέστα – ερμηνεύουν οι Τζιν Τίρνεϊ, Ντάνα Άντριους, Βίνσεντ Πράις.
Πού προβάλλεται: Αυτή την εβδομάδα στα Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη, 20.50 και 23.00, εισιτήριο 8€) και στον Μικρόκοσμο (Λ. Συγγρού 106, 20.15 και 22.00, εισιτήριο 7€).

Οι νέες κυκλοφορίες

The Lunchbox

Το «τέλειο» σύστημα delivery φαγητού από τα χέρια νοικοκυρών στα γραφεία των εργαζόμενων ανδρών στην Ινδία έχει μία μικρή «τρύπα». Κι έτσι, το φαγητό που ετοιμάζει μια μοναχική νοικοκυρά για τον σύζυγό της καταλήγει κατά λάθος σε έναν άγνωστο άνδρα. Κάπως έτσι οι δύο άγνωστοι αρχίζουν να επικοινωνούν με ραβασάκια μέσα από το lunchbox, μοιραζόμενοι τα μεγαλύτερα μυστικά της ζωής τους. Όμορφη ινδική ταινία σε σκηνοθεσία Ρίτες Μπάτρα, το Lunchbox θα σας κάνει να χαμογελάσετε αλλά και να συγκινηθείτε.
Πού προβάλλεται: Στους κινηματογράφους Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, 20.45 και 23.00, εισιτήριο 8€), Άνεσις (Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 21.00 και 23.00, εισιτήριο 8€), Χλόη (Κασαβέτη 17, Κηφισιά,21.00 και 23.10, εισιτήριο 8€), Σινέ Φλοίσβος (πάρκο Φλοίσβου, 21.00 και 23.00, εισιτήριο 7,50€), Αμίκο (Ανδρούτσου 20, Χαλάνδρι, 21.00 και 23.00, εισιτήριο 7,50€, Λαΐς (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, 20.30 και 22.30, εισιτήριο 7€, Σινέ Ψυρρή (Σαρρή 40-44, 21.00 και 23.00, εισιτήριο 7,50€, Ρία Digital (Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, 20.30 και 22.30, εισιτήριο 7,50€ και Κοράλι Cinemax (Αφροδίτης και Ιθάκης, Σαρωνίδα, 20.30 και 22.40, εισιτήριο 7,50€)

Μαγεία στο Σεληνόφως

Η επιστροφή του Γούντι Άλεν είναι για άλλη μια φορά ό,τι πρέπει για την ατμόσφαιρα των θερινών σινεμά – αυτό το καλοκαίρι, ο Γούντι μας διηγείται την περιπέτεια ενός κυνικού ταχυδακτυλουργού που αναλαμβάνει να ξεσκεπάσει μια νεαρή αμερικανίδα η οποία παριστάνει το μέντιουμ. Με τους Κόλιν Φερθ και Έμα Στόουν.
Πού προβάλλεται: Αυτή την εβδομάδα σε 28 θερινούς κινηματογράφους σε όλη την Αττική – δείτε αναλυτικά τις προβολές εδώ 

Ο Νο1 Καταζητούμενος

Η τελευταία πρωταγωνιστική εμφάνιση του Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν λίγο πριν φύγει από τη ζωή είναι αυτή στην μυστηριώδη ταινία του Άντον Κόρμπιν, που μένει πιστή στο πνεύμα του Λε Καρέ και αφορά έναν Ρωσοτσετσένο ύποπτο για τρομοκρατικές ενέργειες ο οποίος φτάνει στο Αμβούργο και δημιουργεί πανικό στις μυστικές υπηρεσίες. Συμπρωταγωνιστούν οι Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και Ρόμπιν Ράιτ.
Πού προβάλλεται: Αυτή την εβδομάδα στους θερινούς κινηματογράφους Δεξαμενή (πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι), Αίγλη Ζαππείου, Σπόρτινγκ (Κ. Παλαιολόγου 18, Νέα Σμύρνη), Ακτή (Θησέως και Αιόλου, Βουλιαγμένη), Θησείον (Απ. Παύλου 7, Θησείο), Cine Φιλοθέη (Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη), Αμαρυλλίς (Αγ. Ιωάννου 2, Αγία Παρασκευή), Αίγλη (Λ. Σαρωνίδας 28-30, Σαρωνίδα) – δείτε εδώ τις ώρες και τιμές προβολών 

Φύλακες του Γαλαξία

Το blockbuster του φθινοπώρου έρχεται από το Hollywood με προορισμό… άλλους γαλαξίες: Μια ομάδα διαστημικών παρανόμων αναζητά μια πολύτιμη σφαίρα με τεράστιες δυνάμεις, για να μην πέσει στα χέρια του σατανικού Ρόναν. Η δράση και τα εφέ σμίγουν με την διάθεση χιούμορ και παρωδίας – με τους Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα και Λις Πέις.
Πού προβάλλεται: Αυτή την εβδομάδα στους θερινούς κινηματογράφους Village Renti (Πέτρου Ράλλη και Θηβών, Ρένη, 21.30, εισιτήριο 7€), Γαλάτσι (Άλσος Βεΐκου, 22.10, εισιτήριο 7,50€), Cool Τύμβος (Παραλία Μαραθώνα, 20.45 και 22.45, 7€), Ster Ίλιον (Λ. Δημοκρατίας 67α, Ίλιον, 22.20, 6,50€), Ωρωπός (Πινδάρου 5, Σκάλα Ωρωπού, 21.00 και 23.15, 6€).

Ταινίες για να απολαύσετε με τα παιδιά

Ρίο 2

Στη ζούγκλα του Αμαζονίου μας μεταφέρει το σίκουελ του Ρίο, για να συναντήσουμε την οικογένεια του Μπλου και της Τζούελ, που έρχονται αντιμέτωποι με μια συμμορία παράνομων υλοτόμων. Πολύ χρώμα, χιούμορ και οικολογικά μηνύματα σε ένα εξωτικό σκηνικό.
Πού προβάλλεται: Αυτή την εβδομάδα στο Αθηνά Piscines Ideales (Σολωμού 18, πλατεία Χαλανδρίου, 20.00, εισιτήρια 5-7€)

Lego the Movie

Τα Lego ζωντανεύουν και ένα εξ αυτών, με το όνομα Έμετ, μπλέκει χωρίς να το θέλει σε μια περιπέτεια, με το χρίσμα του ηγέτη της αντίστασης ενάντια στον «δικτάτορα» που θέλει να συγκολλήσει για πάντα όλα τα… τουβλάκια. Η ταινία έχει μηνύματα για το ανήλικο κοινό, αλλά δεν θα αφήσει ασυγκίνητους και τους μεγάλους, καθώς δεν λείπουν τα κοινωνικά σχόλια και η επιτυχημένη σάτιρα.
Πού προβάλλεται: Αυτή την εβδομάδα στο Σινέ Πετρούπολις (25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη, 20.30 μεταγλωττισμένο και 22.30 με υπότιτλους, εισιτήριο 5€)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v