Το ιστορικό Σινέ Παλάς θα γίνει σούπερ μαρκετ

Ένας κινηματογράφος – τοπόσημο της πόλης, πριν προλάβει να γιορτάσει τα 100α του γενέθλια, θα μετατραπεί σε (ένα ακόμα) σούπερ μάρκετ.

Το ιστορικό Σινέ Παλάς θα γίνει σούπερ μαρκετ

Σούπερ μάρκετ στην πόλη έχουμε αρκετά, αγαπημένα σινεμά όχι και τόσα πια. Μετά τον «χαμό» του Ιντεάλ που βύθισε στη θλίψη τη σινεφίλ κοινότητα, ένας ακόμα κινηματογράφος, μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του, αναμένεται να παύσει να υπάρχει.ρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Flix, αλλά και αρκετά προφίλ χρηστών στο Facebook, το Παλάς του Παγκρατίου (ή Πάλας), το θρυλικό σινεμά με την όμορφη ταράτσα κλείνει οριστικά, και μέχρι το 2025, όταν και θα γιόρταζε τα 100 του χρόνια, αναμένεται να έχει γίνει Lidl.

Ο κινηματογράφος άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1925, ενώ το 1953 ανέλαβε τη διαχείρισή του ο υπέροχος κύριος Ματθαίος Πότακας, γιος του πρώτου ιδιοκτήτη, ο οποίος το έτρεξε με μεράκι και αγάπη, μέχρι τον θάνατό του, το 2021.

Αρχικά ονομαζόταν Παλλάς, όμως στερήθηκε το ένα του «λ» όταν μεταφέρθηκε περιστασιακά στην Α’ προβολή για να μην μπερδεύεται με τον ομώνυμο κεντρικό κινηματογράφο.

Υπήρξε ένα ζωντανό μουσείο, ένα ελληνικό «Σινεμά ο Παράδεισος» για γενιές ολόκληρες παγκρατιωτών, αλλά και κατοίκων από κάθε γωνιά της πόλης.

Αν οι φήμες αληθεύουν, και δεν γίνει ούτε εδώ καμία προσπάθεια σωτηρίας του, θα μας λείψει.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v