12 φθηνά δημοτικά θερινά σινεμά στην Αττική

Δείτε το πρόγραμμα και τις διευθύνσεις δώδεκα θερινών οάσεων στους δήμους της Αττικής που μας προσκαλούν για οικονομικό καλοκαιρινό σινεμαδάκι με κόστος από... τίποτα έως 6€.
12 φθηνά δημοτικά θερινά σινεμά στην Αττική
του Γιώργου Κόκουβα

Μια αυλή στην Καλλιθέα δίνει δωρεάν έβδομη τέχνη στο λαό. Ένας κήπος στην Πετρούπολη μυρίζει νοσταλγία και καλό σινεμά. Μία αυλή στον Χολαργό προβάλλει τα μεγαλύτερα blockbuster στην χαμηλότερη τιμή. Δείτε παρακάτω συγκεντρωμένες 12 από τις φθηνότερες διευθύνσεις για να απολαύσετε θερινό σινεμά στις οθόνες που στήνουν οι δήμοι της Αττικής και κοστίζουν από μηδέν έως 6 ευρώ.

*Σινέ Αυλή, Καλλιθέα 
Οδ. Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου, τηλ: 2109537314
Βρίσκεται στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας και αποτελεί το καλοκαιρινό καταφύγιο του «Σινέ Καλυψώ». Εδώ, ο δημοτικός κινηματογράφος της Καλλιθέας συνεχίζει να πραγματοποιεί προβολές κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές και ελληνικές ταινίες με εντελώς δωρεάν είσοδο.
Τιμή: Δωρεάν για όλους

*Αιολία, Καισαριανή
Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας, τηλ.: 2107247600
Μεγάλος και άνετος, ο θερινός κινηματογράφος της Καισαριανής, ακριβώς δίπλα στο πάρκο του Σκοπευτηρίου στρώνει καρέκλες σκηνοθέτη στο λευκό χαλίκι και παρουσιάζει κυρίως επανεκδόσεις της χρυσής εποχής του Hollywood, με περισσότερους από δύο τίτλους ανά εβδομάδα.
Τιμή: 5€

*Μελίνα Μερκούρη, Ηλιούπολη
Λεωφ. Ειρήνης 50, τηλ.: 2109937870
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το σινεμαδάκι της Ηλιούπολης προβάλλει ταινίες για παιδιά και οικογένειες, κάθε Τετάρτη αναθέτει την επιλογή ταινίας στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή το πρόγραμμα έχει διεθνή ανεξάρτητο σινεμά και τα σαββατοκύριακα ταινίες τελευταίας κυκλοφορίες με κριτήριο την ποιότητά τους.
Τιμή: 5€, μειωμένο 3€

*Μίμης Φωτόπουλος, Μαρούσι 
Αγ. Κων/νου 40, (δίπλα στο Αίθριο), τηλ: 2106198890
Φιλόξενος και νοσταλγικός, ο χώρος του θερινού κινηματογράφου του Αμαρουσίου παρουσιάζει ταινίες πρώτης προβολής, από όλα τα είδη – δράσης, κοινωνικές, αισθηματικές, κωμωδίες και κινούμενα σχέδια.
Τιμή: 5€, μειωμένο 3€

*Νέα Μασκώτ και Σινέ Κήπος, δήμος Ταύρου/Καλλιθέας
Κων/πόλεως 2 (Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων), Ταύρος, τηλ.: 2103459531 και Θερμοπυλών 49 και Κνωσού, Μοσχάτο, τηλ.: 210-4810790
Η ζωή της Αντέλ, ο Εγωιστής Γίγαντας, το Ρίο 2, Όλα Χάθηκαν, το Ξενοδοχείο Grand Budapest και το Dallas Buyers Club είναι μερικές μόνο από τις καλύτερες φετινές ταινίες που θα προβάλλει το όμορφο θερινό σινεμά του Μοσχάτου, ενώ στον ίδιο πλέον δήμο ανήκει και η δροσερή «Νέα Μασκώτ», που θα προβάλλει αυτό το καλοκαίρι ταινίες όπως Μικρά Αγγλία, 12 Χρόνια Σκλάβος, Lego the movie, ο Λύκος της Wall Street, Her, Godzilla και Nebraska. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα. 
Τιμή: 5€, μειωμένο 3€



*Νοσταλγία, Ηράκλειο
Κέας & Τερψιχόρης, τηλ.: 2102773731
Από κλασικές κωμωδίες όπως το Party με τον Peter Sellers μέχρι επικές ταινίες όπως ο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι και από κομεντί εποχής όπως η «Μαγική Ομπρέλα» μέχρι τον «Πρωτάρη» με τον Ντάστιν Χόφμαν περιλαμβάνει το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του δημοτικού κινηματογράφου του Ηρακλείου Αττικής. Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα. 
Τιμή: 5€, μειωμένο 3€

*Μαρία Έλενα-Όναρ, Άγιοι Ανάργυροι
Αγ. Παρασκευής 40, Ανάκασα, τηλ.: 2102632791
Δεν είναι μόνο η οικονομική τιμή ή οι ταινίες τελευταίας κυκλοφορίας που καθιστούν το Όναρ έναν από τους πιο low budget κήπους, αλλά και η προσφορά 1+1 κάθε Τρίτη, που μας δίνει ουσιαστικά την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σινεμά με 2,50€.
Τιμή: 5€, μειωμένο 3€, κάθε Τρίτη δύο άτομο με ένα εισιτήριο

*Σινέ Γέρακας, Γέρακας 
Μιλτιάδου & Γαργηττού, τηλ.: 2106612717
Βρίσκεται δίπλα στο κολυμβητήριο του Γέρακα, αρκετά μακριά από τις πολυκατοικίες της περιοχής και με αμφιθεατρική αίθουσα που διαθέτει την μεγαλύτερη οθόνη θερινού σινεμά στην Ελλάδα καθώς και HD digital τεχνολογία προβολής και Dolby Surround 7.1 ήχο. Παράλληλα με τις ταινίες (φέτος το καλοκαίρι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα «Θεέ μου τι σου κάναμε;», «Ερασιτέχνης Ζιγκολό», «Lego the movie», «Ηρακλής» και «Ο Κύκλος των Αναμνήσεων») φιλοξενούνται και παραστάσεις όπως θέατρο σκιών και σύγχρονες ελληνικές θεατρικές κωμωδίες.
Τιμή: 6€, μειωμένο 4€



*Σινέ Πετρούπολις, Πετρούπολη
25ης Μαρτίου 168, τηλ.: 2105012391
Ντοκιμαντέρ, ταινίες από φεστιβάλ της Ελλάδας, animation για όλη την οικογένεια και τις καλύτερες ταινίες της περασμένης σεζόν με συχνές εναλλαγές - αυτή την εβδομάδα για παράδειγμα προβλήθηκαν τέσσερις διαφορετικές ταινίες: Η «Κλέφτρα των Βιβλίων» και τα «12 Χρόνια Σκλάβος», «Μνημείων Άνδρες» και «Ξενοδοχείο Grand Budapest».
Τιμή: 5€, μειωμένο 3€



*Σινέ Πέραν, Περιστέρι 
Κ. Βάρναλη 32 & Μ. Αλεξάνδρου, τηλ.: 2105780892/3
Ο δροσερός κήπος των δυτικών προαστίων ετοιμάζεται να μας «σερβίρει» ωραίες ταινίες σε πολύ καλές συνθήκες ψηφιακής προβολής – και μάλιστα πρώτης προβολής, αφού στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ταινίες όπως ο Κύκλος των Αναμνήσεων και Κάποτε στη Νέα Υόρκη. Σημειώστε ότι ο εξοπλισμός προβολής ανανεώθηκε μόλις φέτος και συνδυάζεται με μία από τις μεγαλύτερες οθόνες στην Αθήνα.
Τιμή: 6€, μειωμένο 4,50€

*Σινέ Πάνθεον, Αγία Βαρβάρα 
Τέρμα Δεληγιάννη, τηλ.: 2105698855
Χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, το θερινό σινεμαδάκι της Αγίας Βαρβάρας φιλοδοξεί να τραβήξει τα βλέμματα με τις ταινίες τελευταίας κυκλοφορίας που θα προβάλλει φέτος (Rio 2, Grand Budapest Hotel, Her, Dallas Buyers Club, Οδηγός Διαπλοκής, Όλα Χάθηκαν, Godzilla κ.α.). Αυτό ισχύει βέβαια αν καταφέρετε να πάρετε τα μάτια σας από την υπέροχη πανοραμική θέα στην Αττική – το «Πάνθεον» θεωρείται το πιο προικισμένο στον τομέα «χάζι» θερινό σινεμά στην πόλη. Δείτε εδώ το φετινό πρόγραμμα
Τιμή: 5€, μειωμένο 2,50€



*Σινέ Χολαργός, Χολαργός
Περικλέους 53, τηλ: 2106528173/2106561153
Το σίκουελ του Amazing Spiderman, το πολυβραβευμένο Gravity, τα blockbuster Lego the Movie και 300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας, τις οσκαρικές ταινίες της περασμένης σεζόν αλλά και ευρωπαϊκές/ελληνικές παραγωγές θα απολαύσουμε φέτος στον Χολαργό – δείτε εδώ το πρόγραμμα. 
Τιμή: 5€, κάθε Δευτέρα δύο εισιτήρια με 6€


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v