3 προτάσεις για τέλεια ΣΚ χωρίς πολλή οργάνωση

Ξύπνησες με όρεξη για εκδρομή; Στον Ελικώνα, τον Κιθαιρώνα και το Ναύπλιο, οι τιμές είναι καλές και δωμάτια δεν θα χρειαστεί να κλείσεις δέκα μέρες πριν.

3 προτάσεις για τέλεια ΣΚ χωρίς πολλή οργάνωση

Ξέρεις τι νοσταλγούμε ώρες ώρες; Εκείνα τα πρωινά που πήγαινες αγουροξυπνημένος/η και λιγάκι βαριεστημένος/η στο σχολείο, και ξαφνικά σου ανακοίνωναν πως σήμερα θα πάτε εκδρομή και έφτιαχνε η μέρα, ο μήνας, η χρονιά κι ο κόσμος όλος. Μέχρι να καταθέσουμε το αίτημα να αρχίσει να συμβαίνει αυτό και στις δουλειές, εσύ ρίξε μια ματιά σε τρία ωραία ΣΚ που μπορείς να οργανώσεις μόνος/η σου, αυθόρμητα, ένα Σάββατο πρωί, χωρίς να έχεις κλείσει δωμάτια και εισιτήρια τρεις εβδομάδες πριν.

Στον Ελικώνα

Το βουνό των μουσών απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει πως αν δε βρεις δωμάτια τελευταία στιγμή το κάνεις άνετα και μονοήμερη. Οι πιθανότητες, βέβαια, λένε πως θα βρεις, καθότι παραδόξως ο Ελικώνας δεν απολαμβάνει ακόμα τη δημοφιλία του Παρνασσού ή της Ζήρειας. Όσο για το τι έχεις να κάνεις εδώ; Φυσιολατρικές βόλτες, πεζοπορίες και πικνίκ ή φαγητό στις πανέμορφες, δασικές εκτάσεις της Αρβανίτσας, sightseeing στον Όσιο Λουκά που, πολύ περισσότερο από ένα ακόμα μοναστήρι, είναι μια μικρή βυζαντινή πολιτεία αναγνωρισμένη και από την UNESCO, και φυσικά βόλτες στα δρομάκια όμορφων χωριών, όπως το Κυριάκι και η Αγία Άννα. Σε αυτή την τελευταία, θα πιάσεις οπωσδήποτε τραπεζάκι στο καφενείο των Φίλων για μυρωδάτο ελληνικό καφέ και σπιτική πορτοκαλόπιτα πλάι στο αναμμένο τζάκι.

Διαβάστε περισσότερα - Η Αρβανίτσα είναι η τέλεια μονοήμερη για φαγητό και φύση 

Από δωμάτια τι γίνεται; Ωραιότατες επιλογές στο Κυριάκι είναι το Φλυγόνιον (από 86€ το δίκλινο) και ο Δίανθος (από 91€ το δίκλινο). Στην Αγία Άννα, το Ελικώνιο έχει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια που ξεκινούν από μόλις 46€ το δίκλινο, ενώ ωραία ιδέα είναι και ο Ξένιος Πετρίτης, λίγο έξω από τη Λιβαδειά, στο δρόμο που ανεβαίνει προς το βουνό (από 66€ το δίκλινο). 

Στο Ναύπλιο

Ιδανική πρόταση για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο, ή λεφτά για να του βάλουν βενζίνη, το Ναύπλιο συνδέεται με την Αθήνα οκτώ-εννιά φορές τη μέρα με ΚΤΕΛ. Το ταξίδι διαρκεί δύο ώρες, το λεωφορείο σε αφήνει δυο βήματα από την παλιά πόλη, και το εισιτήριο κοστίζει 24€ πήγαινε-έλα. Παρά τη δημοφιλία του, τα διαθέσιμα δωμάτια είναι τόσα πολλά, που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις, όσο τελευταία στιγμή και αν κλείσεις. Το τι θα κάνεις εδώ είναι μάλλον γνωστό, αλλά πάμε μια γρήγορη επανάληψη: Βόλτες μέχρι τελικής πτώσης στα μαγικά δρομάκια της παλιάς πόλης, λαχανιασμένες αναβάσεις στα δύο φανταστικά του κάστρα, το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία, βαρκάδες ως το προσφάτως αναστηλωμένο και πλέον επισκέψιμο Μπούρτζι, ποτάκια και κοκτέιλ σε ωραία μπαρ όπως ο θρυλικός Μαύρος Γάτος, και φαγοπότια στις διευθύνσεις που σου έχουμε συγκεντρώσει εδώ

Διαβάστε περισσότερα - 10 πράγματα που δεν ήξερες για το Ναύπλιο 

Από δωμάτια τι γίνεται; Μερικές από τις πιο value for money επιλογές που εντοπίσαμε για τα ΣΚ του Φεβρουαρίου είναι το Ξενοδοχείο Αγαμέμνων στην παλιά πόλη (67€ το δίκλινο), το Deisis επίσης στην παλιά πόλη (60€ για δύο άτομα), το Sophie’s Apartment εκτός παλιάς πόλης (56€ για δύο άτομα) και το Nafplio View (61€ το διαμέρισμα για δύο άτομα). 

Στον Κιθαιρώνα

Ίσως το πιο παραγνωρισμένο από τα βουνά της Αττικής, ο Κιθαιρώνας είναι ιδανική λύση για μονοήμερες εκδρομές, έχει όμως –φυσικά– και δωμάτια αν θέλεις να μείνεις… μια ώρα μακριά από το σπίτι σου, αλλά στην εξοχή. Έχει, εκτός αυτού, και φανταστικά μονοπάτια να περπατήσεις, τέλειες αυτοκινητο-διαδρομές να οδηγήσεις, κοψίδια ξακουστά και κοσμαγάπητα να τσακίσεις (στην ταβέρνα του Έλατου, στα Βίλια) και αξιοθέατα όπως το αρχαίο κάστρο των Αιγοσθενών και ο αρχαιολογικός χώρος των Πλαταιών να εξερευνήσεις.

Λεπτομέρειες για όλα έχουμε εδώ - Μια τέλεια μονοήμερη στον Κιθαιρώνα 

Από δωμάτια τι γίνεται; Ο Ξενώνας Κιθαιρών λίγο έξω από τα Βίλια έχει ωραιότατα δωμάτια στα 56€ το δίκλινο, ενώ μέσα στο χωριό το Ειδύλλιον έχει κουκλίστικα δωμάτια στα 68€ το δίκλινο. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v