8 σκέψεις που θα σε γεμίσουν θετική ενέργεια

Επειδή μερικές φορές έχεις ανάγκη να θυμίσεις στον εαυτό σου πως όλα θα πάνε καλά…
8 σκέψεις που θα σε γεμίσουν θετική ενέργεια
Δεν γίνεται να είναι όλες οι μέρες καλές. Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά, απογοητευόμαστε, δεν ξέρουμε πώς να προχωρήσουμε. Τα προβλήματά μας φαίνονται βουνό, και το μόνο που θέλουμε είναι να κλειδωθούμε στο σπίτι και να μην αντιμετωπίσουμε τίποτα.

Κι εκείνες τις μέρες είναι που πρέπει να θυμόμαστε τα παρακάτω…

Είμαστε αυτοί που είμαστε
Με τα καλά μας, με τα κακά μας—όλα, όμως, πάνω μας είναι αυθεντικά. Οι πράξεις μας δείχνουν ποιοι είμαστε, κι εμείς πρέπει να είμαστε περήφανοι, παρά τις αναποδιές.

Η ευτυχία δεν είναι αποτέλεσμα
Η ευτυχία πρέπει να είναι κατάσταση. Πρέπει να είναι ο τρόπος με τον οποίο ορίζουμε την ζωή μας. Η ευτυχία, η μεγαλοψυχία, όλα αυτά δεν είναι κάποιος μακρινός στόχος που παλεύουμε να φτάσουμε. Είναι αυτό που είμαστε, και μας βοηθούν να ξεπεράσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση.

Οι φίλοι σου σε αγαπάνε…
…και θέλουν να σε δουν ευτυχισμένο. Χαίρονται με την χαρά σου, λυπούνται με την λύπη σου, και είναι πάντα ένα τηλεφώνημα μακριά.

Δεν είναι ντροπή να αγαπάς τον εαυτό σου
Ούτε να τον προστατεύεις. Και αν το να προστατεύεις τον εαυτό σου σημαίνει πως μερικές φορές γίνεσαι πιο σκληρός και βγάζεις από την ζωή σου ανθρώπους που σε κρατάνε πίσω, ας έχει.

Κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει
Ελαττώματα όλοι έχουμε. Και παραξενιές. Και ιδιαιτερότητες, και όπως θέλεις να τα πεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει γι’ αυτά. Και μην ξεχνάς ποτέ· χωρίς τις παραξενιές σου, δεν θα ήσουν το άτομο που είσαι. Πρέπει να είσαι ευγνώμων.

Αν κοιτάς την δουλειά σου, όλα είναι καλά
Και με το “να κοιτάς την δουλειά σου”, δεν εννοούμε να μην μιλάς όταν βλέπεις κάποια αδικία να συμβαίνει. Εννοούμε να μην κουτσομπολεύεις, να μην μιλάς κακοπροαίρετα. Η αρνητικότητα φέρνει μόνο αρνητικότητα.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα
Όταν ακούς την λέξη “αδιέξοδο”, σκέφτεσαι έναν μεγάλο τοίχο που σου μπλοκάρει τον δρόμο, και δεν μπορείς να προχωρήσεις. Κι όμως, πάντα έχεις την επιλογή να γυρίσεις πίσω, και να διαλέξεις άλλη πορεία. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις ξανά, όσο τρομακτικό κι αν σου φαίνεται.

Είσαι απλά ένας άνθρωπος
Τα λάθη, οι αποτυχίες, οι απογοητεύσεις, όλα αυτά είναι στο πρόγραμμα. Και δεν φεύγουν ποτέ, για να είμαστε ειλικρινείς. Μην είσαι σκληρός με τον εαυτό σου, άφησε την τελειομανία σου και την ανάγκη σου να ικανοποιείς τους πάντες στην άκρη… και ζήσε την ζωή σου!

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v