Πώς διώχνεις τον έρωτα μακριά;

Μήπως ο έρωτας της ζωής σου βρέθηκε στον δρόμο σου, αλλά εσύ δεν μπορούσες να δώσεις σημασία;
Πώς διώχνεις τον έρωτα μακριά;
Μήπως ο έρωτας έχει περάσει από δίπλα σου, κι εσύ απλά αρνιόσουν να τον δεις; Μήπως τα κολλήματά σου δεν σε αφήνουν να απολαύσεις το παρόν και να βρεις μια καλή, υγιή σχέση που θα διαρκέσει; Και τι συμβαίνει αν έχεις βολευτεί σε αυτή τη φάση που βρίσκεσαι, και δεν κυνηγάς κάτι καλύτερο για ‘σένα… επειδή απλά φοβάσαι;

Αυτοί είναι οι τρόποι που μπορεί να διώχνεις τον αληθινό σου έρωτα μακριά, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις…

Κολλάς στο παρελθόν
Δεν μπορείς να ξεπεράσεις ακόμα τις παλιές σου εμπειρίες – και τα τραύματα που σου άφησαν – και κάθε φορά που κάτι καινούριο πάει να σου συμβεί, αμέσως αρχίζεις τις συγκρίσεις. Εναλλακτικά, οι αναμνήσεις σου από το παρελθόν έχουν περάσει από τόσα πολλά φίλτρα, που έχεις σχεδόν ξεχάσει τις κακές στιγμές, και τους λόγους που αυτές οι σχέσεις τελείωσαν.

Τα ίδια και τα ίδια
Ίσως κάποια φορά στην ζωή σου να ένιωσες πως βολεύεσαι σε μία σχέση, ακόμα κι αν δεν είναι καλή. Ίσως η δυναμική που είχατε με εκείνο το άτομο να λειτουργούσε για λίγο καιρό, και πλέον όλες σου οι σχέσεις θυμίζουν εκείνη την καθοριστική. Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο, κυνήγησε και γνώρισε νέους ανθρώπους. Ο καθένας έχει πολλά (και διαφορετικά) να σου προσφέρει.

Προσπαθείς να ελέγξεις τις καταστάσεις
Εναλλακτικός τίτλος: Κάνεις σενάρια στο κεφάλι σου για τα πάντα, και όταν αυτά τα σενάρια δεν πραγματοποιούνται με τρόπο μαγικό, απογοητεύεσαι και φέρεσαι άσχημα. Χωρίς να σε ενδιαφέρουν αναγκαστικά αυτά που νιώθει το άλλο άτομο.

Ψάχνεις “τον τύπο σου”
Ναι, δεν πρόκειται να σε κρίνουμε για το τι σου αρέσει και τι όχι, αλλά οφείλουμε να σου θυμίσουμε ότι οι άνθρωποι είναι όλοι μοναδικοί. Και το να κολλάς σε έναν συγκεκριμένο τύπο δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να εξελιχθείς—ούτε να βρεις μια σχέση που θα σου προσφέρει κάτι που δεν έχεις ξανανιώσει.

Μπλέκεις τον έρωτα με τον ενθουσιασμό
Τεράστιο, γιγάντιο, τερατώδες λάθος. Κι αν έχεις φάει ήδη τα μούτρα σου μία φορά από αυτό, δεν δικαιολογείσαι.

Φοβάσαι την απόρριψη
Τα άτομα που φοβούνται την απόρριψη, περιέργως, δεν μένουν μόνα τους. Βρίσκουν, μάλιστα, μεγάλο αριθμό πιθανών ερωτικών συντρόφων… και μετά τους διώχνουν με την συμπεριφορά τους, επειδή ένα άτομο που φοβάται την απόρριψη δεν πρόκειται ποτέ να ανοιχτεί ολοκληρωτικά στους συντρόφους του.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v