Άντρες ή γυναίκες; Ποιοι είναι τελικά πιο άπιστοι;

Προσπαθούμε να δώσουμε μια (όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται) απάντηση σε ένα ερώτημα που έχει κάψει γενεές ολόκληρες: Ποιο από τα δύο φύλα είναι πιο άπιστο;
Άντρες ή γυναίκες; Ποιοι είναι τελικά πιο άπιστοι;
Λένε πως οι άντρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη. Λένε πως οι άντρες είναι γουρούνια και οι γυναίκες υπερβολικά συναισθηματικές. Ευτυχώς πλέον έχουμε αρχίσει να ξεπερνούμε αυτά τα τραγικά κλισέ, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να απαντήσουμε ξεκάθαρα γιατί το κάθε φύλο θα επιλέξει να απατήσει.

Αν πιάσουμε το θέμα ιστορικά, το ποσοστό των ανδρών που δήλωνε πως έχει διαπράξει απιστία έφτανε το 22%, ενώ των γυναικών βρισκόταν στο 14% - μια διαφορά αρκετά σημαντική, θα έλεγε κανείς. Μήπως όμως αυτά τα ιστορικά στοιχεία ανήκουν για τα καλά στο παρελθόν; Μία περισσότερο πρόσφατη έρευνα στην Βρετανία έδειξε ότι το 9% των ανδρών και το 25% των γυναικών θα επιθυμούσαν να απιστήσουν, αν ένιωθαν πως ήθελαν να κάνουν σεξ με ένα τρίτο άτομο.

Τι θα μπορούσαν να σημαίνουν όλα αυτά τα ποσοστά; Η απάντηση ίσως βρίσκεται στα κίνητρα που έχει ο καθένας. Συγκεκριμένα, το κλισέ ότι οι άντρες μπορούν να διαχωρίσουν το σεξ απ’ το συναίσθημα καλά κρατεί. Ο διάλογος, όμως, για το κατά πόσο αυτό το κλισέ ισχύει… μάλλον δεν θα καταλήξει ποτέ σε ομοφωνία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v