5 σημάδια ότι δεν σ’ αγαπάει

Σταμάτα να μαδάς μαργαρίτες, γιατί υπάρχουν πολύ πιο σίγουροι τρόποι να καταλάβεις αν όντως δεν σε αγαπάει.
5 σημάδια ότι δεν σ’ αγαπάει
Εσύ καίγεσαι, λιώνεις, μα ταυτόχρονα σε λούζει κρύος ιδρώτας γιατί δεν νιώθεις να ανταποκρίνεται. Σου ακούγεται οικείο; Πόσες φορές έχεις ερωτευτεί το λάθος άτομο, που απλά δεν ενδιαφέρεται για ‘σένα, ή μπορεί να σε κοροϊδεύει για να κάνει το κέφι του; Για το καλό της καρδιάς σου, λοιπόν, θα σου δείξουμε όλα τα σημάδια που πρέπει να μάθεις να “πιάνεις” από νωρίς – και μετά, φυσικά, να μην πέφτεις σ’ εκείνον τον φαύλο κύκλο της άρνησης.

1. Σε κάνει να νιώθεις πως δεν είσαι αρκετά καλή
Σε μια υγιή σχέση, τα αισθήματα πρέπει να είναι αμοιβαία. Η αγάπη δεν είναι μονόδρομος, και αν νιώθεις ότι δεν σου επιστρέφει όσα του δίνεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρυνθείς όσο είναι καιρός. Πόσο μάλλον αν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλή για να βρίσκεσαι δίπλα του, και πως ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να σε παρατήσει, με το που βρει κάτι καλύτερο. Δεν σου αξίζει να ζεις μ’ αυτόν τον φόβο καθημερινά.

2. Δεν σε στηρίζει
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προσδοκίες και όνειρα… και αυτός είτε αδιαφορεί εντελώς για τα δικά σου, είτε φροντίζει με κάθε δυνατό τρόπο να σε κάνει να αισθάνεσαι πως δεν θα τα φτάσεις ποτέ. Ο σεβασμός και η υποστήριξη είναι οι βάσεις κάθε σωστής σχέσης, αλλά φαίνεται πως – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εσένα – δεν γνωρίζει αυτές τις λέξεις. Τότε δεν του αξίζει να γνωρίζει ούτε εσένα.

3. Δεν σε ακούει
Κάθε φορά που προσπαθείς να του μιλήσεις για κάτι σημαντικό, για τις ανησυχίες σου, για κάποιο πρόβλημα – αλλά ακόμα και για μικρές, καθημερινές χαζομάρες που μπορεί να σου έσπασαν τα νεύρα – εκείνος παίρνει μια κενή έκφραση και λογικά σκέφτεται τι να παραγγείλει να φάει το βράδυ. Πέρα από το πόσο αγενές είναι αυτό, είσαι σίγουρη πως θες να χαραμίζεις τον χρόνο σου με έναν άνθρωπο που δεν προσπαθεί να καταβάλει ούτε την ελάχιστη προσπάθεια να ενδιαφερθεί για την ζωή σου;

4. Φροντίζει μόνο τον εαυτό του
Μπορεί να σου υπόσχεται πράγματα, μα δεν τα βλέπεις ποτέ. Μιλάει για το μέλλον, αλλά το μέλλον δεν έρχεται. Κάνετε σχέδια και τα ακυρώνει, γιατί “κάτι προέκυψε”. Είναι λες και κάθε φορά που πρέπει να κάνει μια επιλογή, σκέφτεται μονάχα το δικό του καλό. Δεν γίνεται να είσαι εσύ πάντα εκείνη που θα κάνει συμβιβασμούς. Αποδέξου ότι δεν χωράς σε αυτή την εξίσωση, και άφησέ τον μόνο με τον εγωισμό του.

5. Διαβάζεις αυτό το κείμενο
Σίγουρα, υπάρχει και η πιθανότητα να βρήκες αυτό το κείμενο τυχαία, αλλά και πάλι… έκανες κλικ. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να έψαξες να βρεις αυτό το κείμενο. Συνεπώς, όλο και κάτι θα έχει συμβεί για να σε βάλει σε σκέψεις. Η υποψία υπάρχει ήδη στο μυαλό σου και – συγγνώμη που θα σου το πούμε – αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να ακολουθείς το ένστικτό σου. Αν νιώθεις πραγματικά ότι δεν σε αγαπάει, το πιο πιθανό είναι να έχεις δίκιο…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v