iPhone 6 Plus: Αξίζει η «αναβάθμιση»;

Αξίζει τον κόπο και τα χρήματα να αποκτήσετε την εκδοχή του iPhone 6 με την οθόνη 5,5 ιντσών; Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε πριν επενδύσετε στο «μεγάλο χαρτί» της Apple.
iPhone 6 Plus: Αξίζει η «αναβάθμιση»;
του Χρήστου Τζώρτζη

Το θεμελιώδες ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσεις όταν έχεις μια συσκευή στα χέρια σου για δοκιμή είναι αν θα την αγοράσεις ή όχι. Αυτό τις περισσότερες φορές "φιλτράρεται" από την τιμή της συσκευής. Ωστόσο για ένα smartphone με 5.5 ίντσες οθόνη θεμελιώδες είναι και αν θέλεις να περάσεις σε μια συσκευή τέτοιου μεγέθους.

Τα "διλήμματα" όπως… λυγίζει δεν λυγίζει, ξυρίζει δεν ξυρίζει, ξεβάφει δεν ξεβάφει, έχουν ήδη απαντηθεί από την εμπορική πορεία του νέου iPhone. Προφανώς και οι αστικοί μύθοι ή/και τα γεγονότα δύσκολα επηρεάζουν το κοινό που αν δεν έχει αλλάξει 2-3 iPhone, έχει αλλάξει τουλάχιστον 2-3 smartphones και –καλώς ή κακώς – έχει αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όσον αφορά του κατασκευαστές.

Το iPhone 6 Plus με το iPhone 6 δεν διαφέρουν παρά στη διάσταση της οθόνης και στην χωρητικότητα της μπαταρίας. Α! Και η κάμερα του το iPhone 6 Plus έχει stabilizer.

Η ποιότητα κατασκευής, οι επιδόσεις και τα λοιπά "καλούδια" ενός iPhone δεν λείπουν από το iPhone 6 Plus. Οι 5.5 ίντσες έχουν σαν αποτέλεσμα η ανάλυση του Plus να φτάσει τα 1920x1080 pixel (στα 401 ppi), ενώ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι έχει εμφανώς βελτιωμένη αυτονομία.

Στην καθημερινότητα, το iPhone 6 Plus αποδεικνύεται ότι διαθέτει πολύπλευρο χαρακτήρα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχουν στιγμές που η σχεδόν 6άρα οθόνη είναι ευχής έργο, είναι όμως στιγμές που το μέγεθος θα σε προβληματίσει. Είναι λεπτό και ελαφρύ για το μέγεθος του, αλλά όπως και να το κάνεις, το σχεδόν 16x8 εκατοστών smartphone, σου δημιουργεί μερικά θέματα μεταφοράς.

Αν για τα μικρότερα smartphones η θήκη έχει τις περισσότερες φορές… προστατευτικό χαρακτήρα, στο iPhone 6 Plus η χρήση θήκης με stand mode είναι σχεδόν επιβεβλημένη.
Η τοποθέτηση στο αυτί μιας τέτοιας συσκευής, είναι οριακά στο όριο του να δημιουργήσει σχόλια περί "παντόφλας" ή "ρακέτας". Φυσικά, αν το μηλαράκι στο πίσω μέρος δεν καλύπτεται, τότε τα "επικριτικά" βλέμματα περιορίζονται.

Η 5,5 ιντσών οθόνη με την ανάλυση που διαθέτει και με τη δύναμη του επεξεργαστή του νέου iPhone δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για browsing, για να βλέπετε και να απαντάτε στα mail σας, αλλά και για τη χρήση εφαρμογών που διευκολύνουν την καθημερινότητά σας ή σας βοηθούν να διεκπεραιώσετε εργασίες. Η αυτονομία του μεγάλου iPhone 6 είναι επίσης ένα από τα πολύ θετικά στοιχεία. Τα περιθώρια για ομιλία, αναμονή και χρήση είναι μεγαλύτερα.

Η χρήση του iPhone 6 Plus είναι αναμφίβολα απολαυστική. Η ποιότητα κατασκευής, η "βαρύτητα" ενός iPhone, το iOS 8, η εξαιρετική κάμερα συνθέτουν μια καθόλα ιδιαίτερη συσκευή - διαπίστωση που προφανώς δεν είναι μόνο προσωπική.

Το θέμα είναι αν, δαπανώντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 859 ευρώ για την πιο φθηνή έκδοση των 16GB, θα έχετε μια συσκευή που θα σας "βολέψει" και δεν θα σας "καταπιέζει". Προσωπικά θεωρώ πως αν σκέφτεστε την αγορά του iPhone 6 Plus, πρώτα θα πρέπει να απαντήσετε το ερώτημα αν θέλετε να "ανεβείτε" σε μια συσκευή με αυτό το μέγεθος. Προβληματισμός που ισχύει προφανώς για οποιαδήποτε συσκευή σε αυτές τις διαστάσεις και φυσικά γίνεται πιο "περίπλοκός" όσο η τιμή της συσκευής ξεφεύγει. Ένα ενδιαφέρον –αν και οριακά αδόκιμο - test για να διαπιστώσετε αν είστε έτοιμος για να έχετε πάντα μαζί σας μια συσκευή με 5,5 ίντσες οθόνη είναι να πειραματιστείτε με ένα tablet 7άρι που ενδεχομένως να διαθέτετε. Αν, το να έχετε παντού και πάντα ένα 7άρι tablet μαζί δεν σας γίνει "βραχνάς" στην καθημερινότητα ή δεν σας προβληματίσει λίγο, τότε είστε έτοιμος για το iPhone 6 Plus, εφόσον συμφωνεί και η… τσέπη σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v