Το Renault Clio «βγάζει γλώσσα στον εφοριακό»

Το νέο Renault Clio με κινητήρα ντίζελ Euro 6 είναι ένα στιλάτο supermini, το οποίο δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.
Το Renault Clio «βγάζει γλώσσα στον εφοριακό»
του Σπύρου Ρέκκα

Επειδή θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα ξοδεύουμε τα λεφτά μας, χωρίς να κάνουμε πολλούς σύνθετους υπολογισμούς, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στη διαμόρφωση του ετήσιου κόστους χρήσης του αυτοκινήτου μας.

Το Renault Clio με κινητήρα ντίζελ Euro 6, εξακολουθεί να απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και στις δυο εκδόσεις ισχύος, εφόσον συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Όταν διαθέτει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.

Το μοτέρ ντίζελ Energy 1.5dCi, αποδίδει 75 είτε 90 ίππους και λόγω των χαμηλών εκπομπών ρύπων ξεφεύγει από την τσιμπίδα της εφορίας, όσον αφορά την επιβάρυνση των τελών κυκλοφορίας. Η πρώτη έκδοση εκπέμπει 85 γραμ.CO2/χλμ. και η ισχυρότερή 90 γραμ.CO2/χλμ.

Όλες οι εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο και κινητήρα Energy 1.5 dCi προδιαγραφών Euro 6, υπερκαλύπτουν τις νέες προδιαγραφές και όσον αφορά τις εκπομπές NOx χωρίς την ανάγκη χρήσης συστήματος ψεκασμού ουρίας (AdBlue), στοιχείο που εκτός των άλλων εξασφαλίζει μεγαλύτερα διαστήματα προγραμματισμένης συντήρησης με μικρότερο κόστος για τον καταναλωτή.

Το Renault Clio έχοντας ήδη πραγματοποιήσει εξαιρετική πορεία τόσο στην ελληνική όσο και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή αγορά, με τη χρήση των αναβαθμισμένων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ προδιαγραφών Euro 6 ενισχύει περαιτέρω τον οικονομικό, αλλά και φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του. Η γκάμα περιλαμβάνει ατμοσφαιρικούς και υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης με απόδοση έως 200 ίππους και βεβαίως τον κινητήρα ντίζελ Energy 1.5dCi που ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης, αλλά και οικονομίας.

Το Clio, είναι ένα από τα ομορφότερα supermini. Ο εσωτερικός χώρος είναι μοντέρνος, φιλικός και εργονομικός. Το μήκους 4,06 μ. γαλλικό αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (300 λίτρα). Προσφέρει πρακτικότητα και άνεση. Κάλλιστα μπορεί να παίξει και το ρόλο ενός μικρού οικογενειακού μοντέλου. Δόθηκε προσοχή στην ποιότητα, ένα στοιχείο που δοκιμάζεται στη καθημερινή χρήση. Προσφέρει εξοπλισμούς και ευκολίες που συνήθως συναντώνται σε μεγαλύτερες κατηγορίες αυτοκινήτων. Με τις δυνατότητες εξατομίκευσης, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει τη διαμόρφωση που του ταιριάζει καλύτερα.

Με χρήσιμες τεχνολογίες, όπως το σύστημα πολυμέσων Media Nav με οθόνη αφής 7 ιντσών και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης με ευρωπαϊκή χαρτογράφηση, το καινοτομικό σύστημα ήχου Renault Bass Reflex, το σύστημα cruise control με speed limiter και χειριστήρια στο τιμόνι, το σύστημα Hill Start Assist, τον διακόπτη ECO για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου μέχρι και 10% και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση Energy Smart Management (ESM), το Clio σας κάνει να αναθεωρήσετε την σχέση σας με το αυτοκίνητο.

Στους βενζινοκινητήρες, σημείο αναφοράς αποτελεί ο νέος 3κύλινδρος κινητήρας Energy TCe Ecoleader 900 κ.εκ. 90 ίππων με ροπή 13,6 χλγμ. από τις μόλις 2.500 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας καλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση μόλις 4,3 λίτρα/100 χλμ., εκπέμπει μόλις 99 γραμ. CO2/χλμ.

Το Renault Clio διατίθεται και με το αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (ΕDC), στους κινητήρες 1.2 TCe 120 ίππων και 1.5 dCi 90 ίππων, εξασφαλίζοντας αλλαγές με εξαιρετικά ομαλό τρόπο και προσφέροντας ταυτόχρονα αμεσότητα και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση.

Το Renault Clio Euro 6 είναι άμεσα διαθέσιμο στις εκθέσεις Renault με ένα ευρύ πακέτο παροχών που περιλαμβάνει, bonus απόσυρσης, 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, δωρεάν ασφάλιση και 3 χρόνια οδικής βοήθειας. Οι τιμές συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης ξεκινούν από τις 11.040 ευρώ (βενζίνη) και 13.950 ευρώ (ντίζελ).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v