Ανανεωμένο Skoda Yeti: Από 17.990 ευρώ

Το δημοφιλές SUV της Skoda υπέστη εντυπωσιακή ανανέωση και δηλώνει πανέτοιμο για σκληρές off road διαδρομές.
Ανανεωμένο Skoda Yeti: Από 17.990 ευρώ
του Σπύρου Ρέκκα

Μια νέα σελίδα άρχισε να γράφεται στην ιστορία του Skoda Yeti. Το δημοφιλές SUV δέχθηκε το πρώτο πρόγραμμα ανανέωσης του και πλέον προβάλει σαν μια από τις πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις της κατηγορίας των μικρομεσαίων οχημάτων ελεύθερου χρόνου. Η μάρκα εκμεταλλεύθηκε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία του γκρουπ VW για να προσδώσει ακόμη καλύτερα χαρακτηριστικά στο αυτοκίνητο που συνδυάζει τις αρετές των μικρομεσαίων κατασκευών με το αυξημένο ύψος από το έδαφος και τις δυνατότητες κίνησης σε διαδρομές off road με περιορισμένο βαθμό δυσκολίας.

Το ανανεωμένο Skoda Yeti για πρώτη φορά είναι διαθέσιμο σε δύο σειρές με αρκετές διαφορές και διαφορετική στόχευση στη δεξαμενή των υποψήφιων αγοραστών των συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Η γκάμα ξεκινά από τη βασική κομψή έκδοση, όπου είναι έντονο το ασφάλτινο αστικό στοιχείο. Αυτή η πρόταση απευθύνεται σε όσους κινούνται κυρίως στο αστικό και περαστικό περιβάλλον αλλά κάνουν και ταξίδια. Η δεύτερη έχει περιπετειώδη «Outdoor» χαρακτήρα. Οι δύο νέες σειρές διαθέτουν επανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω μέρος του αμαξώματος, νέας σχεδίασης ζάντες, αναβαθμισμένο εσωτερικό, νέες «Simply Clever» ιδέες και λύσεις καθώς και αποδοτικότερους συνδυασμούς κινητήρων/συστημάτων μετάδοσης.

Ο υποψήφιος αγοραστής του ανανεωμένου Skoda Yeti εκτός από την επιλογή εμφάνιση έχει και άλλες δυνατότητες, να επιλέξει το καύσιμο, την ιπποδύναμη του κινητήρα και τις δυνατότητες κίνησης(δικίνητο είτε τετρακίνητο). Η παλέτα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις πετρελαιοκινητήρες και τρεις βενζινοκινητήρες, οι οποίοι είναι υπερτροφοδοτούμενοι και διαθέτουν άμεσο ψεκασμό. Αυτά τα μηχανικά σύνολα προέρχονται από τα εργαστήρια του γκρουπ VW και χρησιμοποιούνται στα περισσότερα μοντέλα του γερμανικού ομίλου, εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση, οικονομική λειτουργία, αξιοπιστία και περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Το εύρος της απόδοσης τους κυμαίνεται από 105 ίππους στην έκδοση 1.2 TSI έως 170 ίππους στην έκδοση 2.0 TDI. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο αφορά εκείνους που αναζητούν αυτοκίνητο με off road χαρακτηριστικά είναι το σύστημα τετρακίνησης. Και στο ανανεωμένο Skoda Yeti τοποθετήθηκε διάταξη με πολύδισκο συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς, η οποία φέρει τη σφραγίδα και την εγγύηση της VW. Το σύστημα τετρακίνησης συνδυάζεται με τους κινητήρες 1.8TSΙ 160 ίππων, 2.0TDΙ 110 ίππων και 170 ίππων. Επίσης για περισσότερη άνεση υπάρχουν διαθέσιμα αυτόματα κιβώτια τεχνολογίας DSG 6 ή 7 σχέσεων τα οποία συνδυάζονται στους περισσότερους κινητήρες.

Η βασική και φθηνότερη έκδοση του ανανεωμένου Skoda Yeti είναι η βενζινοκίνητη 1.2 TSI 105 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, κίνηση μόνο στους μπροστινούς τροχούς και επίπεδο εξοπλισμού Ambition.

Η τιμή της καθορίστηκε στα 17.990 ευρώ, περιλαμβάνεται το όφελος της απόσυρσησ και της έκπτωσης της αντιπροσωπείας Βιαμάρ Α.Ε. Επίσης μερικές ακόμη τιμές για δικίνητες εκδόσεις, 1.2 TSI βενζίνη 105 ίππων DSG 7 σχέσεων προς 20.030 ευρώ, 1.4 TSI βενζίνη 122 ίππων 18.980 ευρώ με DSG 7 σχέσεων 20.980 ευρώ, 1.6 TDI 105 ίππων 20.460 ευρώ. Τετρακίνητα, 1.8 TSI βενζίνη 4Χ4 160 ίππων 23.665 ευρώ και 1.6 TDI ντίζελ 105 ίππων προς 20.760 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v