Opel Corsa: Το πέμπτο βέλος!

Την πέμπτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της, του Corsa, θα παρουσιάσει η Opel τον προσεχή Οκτώβριο στο φαντασμαγορικό Παρίσι.
Opel Corsa: Το πέμπτο βέλος!
του Σπύρου Ρέκκα

Η φαρέτρα της Opel απέκτησε ένα ακόμη ισχυρό όπλο, τη πέμπτη γενιά του αυτοκινήτου που έχει κατακτήσει ιδιαίτερα υψηλό μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά. Η πέμπτη γενιά του Opel Corsa έρχεται για να συνεχίσει τη θριαμβευτική πορεία των προκατόχων του. Εδώ και 32 χρόνια οι τέσσερις γενιές, έχουν φθάσει σχεδόν τα 12 εκατομμύρια πωλήσεις στην Ευρώπη, 155.000 από αυτά πουλήθηκαν στην Ελλάδα.

Σύντομα όμως θα έρθει η μεγάλη στιγμή για την πέμπτη γένια. Η γερμανική μάρκα επέλεξε την Πόλη του Φωτός για να πραγματοποιήσει τη παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου με την ένδοξη ιστορία. Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου οι προβολείς στο περίπτερο της μάρκας στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, θα στραφούν πάνω στο ολοκαίνουργιο μοντέλο. Οι εκπρόσωποι του Τύπου θα δουν από κοντά τη νέα πρόταση ενώ το Σάββατο 4 Οκτωβρίου θα ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης για το κοινό.

Η Opel ανακοίνωσε ότι το νέο μοντέλο διαθέτει υψηλή ποιότητα, συμπαγείς διαστάσεις και προηγμένη τεχνολογία. Με μήκος μόλις 4,02 μ., το νέο Corsa προσφέρει οδηγική απόλαυση, ακρίβεια και άνεση με μία αίσθηση premium που χαρακτηρίζει μεγαλύτερα και ακριβότερα αυτοκίνητα. Τη διαφορά κάτω από το καπό κάνει ο νέος τρικύλινδρος κινητηρας 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo. Αυτή η σύγχρονη, λιλιπούτεια μονάδα είναι ο μοναδικός τρικύλινδρος χιλιάρης παραγωγής με αντικραδασμικό άξονα, χάρη στον οποίο θέτει νέα πρότυπα NVH στην κατηγορία (λόγω μειωμένων θορύβων, κραδασμών & τριγμών) και παρέχει κορυφαία οδηγική άνεση, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος αποδίδοντας 90 ή 115 ίππων. Και οι δύο χαρακτηρίζονται από εξαιρετική απόκριση και ισχυρή ροπή στις χαμηλές στροφές, παράγοντας 17 χλγμ. ροπής από τις 1.800 σ.α.λ. Η τρίθυρη έκδοση 90 ίππων καταναλώνει μόλις 4,3 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ. στο μικτό κύκλο. Και οι δύο εκδόσεις του 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo συνδυάζονται με νέο, συμπαγές εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Προσφέρεται επίσης και το νέο αυτόματο Easytronic 3.0.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων επεκτείνεται με τη προσθήκη ενός νέου 1.4 τούρμπο 100 ίππων με μέγιστη ροπή 20,2 χλγμ. και τους εξελιγμένους ατμοσφαιρικούς κινητήρας 1.2 και 1.4 Euro 6 ισχύος 70 και 90 ίππων. Επιπλέον, πλήρως ανανεωμένοι, πιο πολιτισμένοι και προδιαγραφών Euro 6 1.3 CDTI με 75 και 95 ίππους.

Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του προαιρετικού συστήματος infotainment IntelliLink προσφέρει δυνατότητες συνδεσιμότητας, με συσκευές Apple και Android και λειτουργεί με φωνητικές εντολές. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν Bluetooth και Siri Eyes Free. Διατίθενται ποικίλες εφαρμογές όπως BringGo για πλοήγηση, καθώς και Stitcher και TuneIn για ιντερνετικό ραδιόφωνο.

Λανσάρει μία σειρά συστημάτων υποστήριξης οδηγού: προβολείς bi-xenon με φώτα ημέρας LED και φωτισμό στροφών, Advanced Park Assist, Hill Start Assist(στάνταρ) διατηρεί την πίεση πέδησης για περίπου δύο δευτερόλεπτα αφού ο οδηγός σηκώσει το πόδι από το πεντάλ φρένου κ.α.

Το νέο σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας διαθέτει νέα γεωμετρία κρεμαγιέρας και χαρτογράφηση υποβοήθησης διεύθυνσης για πιο ακριβή απόκριση και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση. Νέο στάνταρ χαρακτηριστικό που σας προσφέρει ελαφρύτερο τιμόνι στους ελιγμούς με χαμηλές ταχύτητες , το City mode ενεργοποιείται εύκολα μέσω μπουτόν. Το τιμόνι, τα εμπρός καθίσματα και το ThermaTec παρμπρίζ είναι θερμαινόμενα δημιουργώντας μία ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα στην καμπίνα και καλή ορατότητα τις κρύες ημέρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v