Οι νόστιμες αφίξεις της Αθήνας

Ο γαστριμαργικός χάρτης της πόλης ενισχύεται με τέσσερις νέες και ποικιλοτρόπως ενδιαφέρουσες νόστιμες αφίξεις.
Οι νόστιμες αφίξεις της Αθήνας

Vegan «φαγητό του δρόμου» ή wine pairing με γεύσεις θάλασσας και στεριάς στο υπόγειο ενός ζαχαροπλαστείου;

Αρώματα BBQ στου Ψυρρή ή ελληνοκυπριακή γευστική συμμαχία στην Αρχελάου;

Τέσσερις νέες γευστικές αφίξεις γεμίζουν μυρωδιές και γεύσεις τα στενά της πόλης.

the Cellar Athens
Λεωφόρος Συγγρού 96, περιοχή Φιξ, τηλ: 2114112633



Το πρώτο speakeasy εστιατόριο της Αθήνας βρίσκεται στο υπόγειο του Fresh στη Συγγρού (ναι, από εκεί που θα παίρναμε τα γλυκά μας) και μας εισάγει στην εκλεπτυσμένη οινογνωσία συνοδεία εκλεκτών γεύσεων που μπλέκουν γη και θάλασσα. Ο χώρος είναι σούπερ εντυπωσιακός, με μια κομψή σάλα γεμάτη ράφια με φιάλες, κεριά και φωτισμό από λάμπες νέον, μοναστηριακά τραπέζια και μίνιμαλ design που θυμίζει 50s. Στον κατάλογό του βρίσκουμε πιάτα όπως σεβίτσε αστακού με κουμκουάτ, jalapenos, κόλιαντρο και λάιμ, χτένια με μαρμελάδα jamon και θυμάρι, τραγανή πάπια με πορτοκάλι και τζίντζερ και φιλέτο Black Angus Αυστραλίας με σος μπερνέζ. Η λίστα κρασιών είναι «δυνατή» με σαμπάνιες, premium οίνους από τη Βουργουνδία και το Μπορντό, αλλά και μπόλικες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα. Για ένα γεύμα στο Cellar υπολογίστε περί τα 50-60€ το άτομο με κρασί.

PΟ’ Boys BBQ
Αγαθάρχου 12& Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ: 210 3234672



Ξεκίνησε ως pop up καντίνα στο Food Market στην πλατεία Κοτζιά και πλέον απέκτησε μόνιμη στέγη στου Ψυρρή. Το εγχείρημα του σεφ του Mama Roux Βασίλη Σπόρου αναλαμβάνει να μας μυήσει στον γευστικό και αρωματικό κόσμο του αμερικάνικου BBQ σε έναν γωνιακό χώρο με γκρίζο μωσαϊκό, πράσινους τοίχους, κόκκινα… ντραμς και μπρονζέ καρέκλες. Στον κόκκινο κατάλογο – πινακίδα με τα πιάτα του μενού που ακουμπάει στο ταβάνι, παρελαύνουν καπνιστά κρέατα, τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε είτε σε δείγμα σε burger και σάντουιτς είτε ως μερίδες συνοδεία πατατοσαλάτας ή φρεσκοτηγανισμένων πατατών. Pulled Pork και σιγοκαπνισμένη γαλοπούλα συγκαταλέγονται στα χιτ του καταλόγου, όπως επίσης και το εξαιρετικό Brisket Burger, σιγοψημένο για 12 ώρες ή ένα Buttermilk Fried Chicken Burger, με τηγανητό κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα από ξινόγαλο και καλαμποκάλευρο. Την γευστική εμπειρία κλείνουν σαλάτες και επιδόρπια – όπως οι σούπερ λουκουμάδες α λα Νέα Ορλεάνη, με πραλίνα.

Ελλούδα
Αρχελάου 7, Παγκράτι, τηλ: 21 07231834



Η πιο πρόσφατη άφιξη στην Αρχελάου δηλώνει κάτι το «ευωδιαστό» και «φρέσκο» στα κυπριακά και είναι ένα φωτεινό καφέ, μπαρ και εστιατόριο, με βιομηχανικές λεπτομέρειες στη διακόσμηση και τυπωμένα έργα τέχνης σε καμβάδες στους τοίχους του. Η κουζίνα του ετοιμάζει γεύσεις ελληνικής και κυπριακής κουζίνας «πειραγμένες» με βάση υλικά μικρών παράγωγών: Φάβα Σχοινούσας, βουτυρόψαρο καπνιστό, νησιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, βλαστάρι κάπαρη, καππαρόμηλο, μαριναρισμένο κρεμμύδι και ξινομυζήθρα Νάξου, αχνιστά μύδια με αρκετό σκορδάκι, συμιακό γαριδάκι, κυπριακές κούπες γεμιστές με μυρωδάτο κίμα, και ζουμερές σεφταλιές μέσα σε λεπτή κυπριακή πίτα είναι, μεταξύ άλλων, οι γεύσεις που δοκιμάζουμε εδώ, συνοδεία ετικετών από ελληνικούς αμπελώνες, τσίπουρου και ούζου. Για ένα γεύμα εδώ, μετά ούζου, ο λογαριασμός έρχεται στα 15-20€/άτομο.

Peas
Φαλήρου 40, Κουκάκι, τηλ: 2109218875



All we are saying, is give peas a chance, τραγουδά αυτό το νέο και λιλιπούτειο vegan street food spot στο Κουκάκι και φτιάχνει καφέ, φρέσκους χυμούς, smoothies και νοστιμότατο vegan/vegan raw φαγητό δρόμου, το οποίο δίνει και πακέτο σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες χωρίς χλώριο. Πιάνουμε θέση στο μεγάλο – και μοναδικό – τραπέζι στον τοσοδούλικο εσωτερικό του χώρο και δοκιμάζουμε νόστιμα vegan πιάτα όπως ωμοφαγική τάρτα με λιαστή ντομάτα, κολοκυθάκι και βασιλικό, γιουβέτσι με φιλετάκια σιταριού και φρέσκια ντομάτα, σούπα με κίτρινη κολοκύθα,καρότο, τζίντζερ, κάρδαμο και κρουτόν, vegan raw club με αβοκάντο και φυτικό τυρί, πλατό με φιλετάκια από σεϊτάν και μπέργκερ με λευκά μανιτάρια σβησμένα με σάλτσα σόγιας. Και vegan να μην είστε, δύσκολα θα πείτε «όχι» στις ιδιαίτερες γεύσεις του. Για ένα γεύμα εδώ, υπολογίστε περί τα 10-15€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v