Ταβέρνες με ανθισμένες αυλές για ανοιξιάτικα φαγοπότια

Ατμόσφαιρα εξοχής, κρεατικά στη λιακάδα και η ζωή είναι ωραία σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία με ολάνθιστες και καταπράσινες αυλές.

Ταβέρνες με ανθισμένες αυλές για ανοιξιάτικα φαγοπότια

Ήλιος, πράσινο, λουλούδια, χαλικάκι και τραπεζάκια που υποδέχονται κάθε λογής γευστικά καλούδια, από ψητά σχάρας μέχρι πειραγμένους μεζέδες.

Ταβέρνες και μεζεδοπωλεία με όμορφες αυλές μας υποδέχονται για φαγητό, λιάσιμο και «εξοχική» αναψυχή.

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρίας 39, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6819109

Μια όμορφη μονοκατοικία του '48 στο Χαλάνδρι σερβίρει ελληνικές γεύσεις με δημιουργικές πινελιές στον ολάνθιστο κήπο της, με τα τραπέζια να απλώνονται ανάμεσα σε φυλλωσιές και δέντρα. Στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτές γεύσεις, όπως πεντανόστιμα μπριζολάκια ελληνικής προβατίνας, στιφάδο μανιταριών, μαστέλο Χίου με chutney από αχλάδι, σαλάτα με μουχτερό (καραμανλίδικο αλλαντικό), αχλάδι ποσέ, ανεβατό Γρεβενών και ντρέσινγκ πορτοκάλι, tacos με πανσέτα σχάρας, τοματίνια και τζατζίκι, φινόκιο και σκιουφιχτά με ραγού μανιταριών. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1415 0070

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Doukissa | Chalandri (@doukissachalandri)

Ο πληθωρικός κήπος της από κόσμο που απολαμβάνει μοντέρνα και παραδοσιακά μεζεδάκια σε περιβάλλον που θυμίζει εξοχική ταβέρνα. Η Δούκισσα, εστιάζει σε κλασικές και αγαπημένες γεύσεις ελληνικής κουζίνας μαγειρεμένες εξαιρετικά: δοκίμασε τυροπιτάκια με μαστέλο, μέλι και σουσάμι, μπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο, λουκουμάδες ντομάτας με σάλτσα βασιλικού, πατάτες φούρνου baby με θυμάρι και σάλτσα βουτύρου για να ανοίξει η όρεξη πριν «μπεις» στα κυρίως που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μπιφτέκια γαλοπούλας, μοσχαρίσιες μπριζόλες, μπιφτέκια προβατίνας και σολομό φιλέτο με σάλτσα λεμονιού. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.:21 0384 5978

Είναι η ωραιότερη αυλή των Εξαρχείων; Είναι. Ίσως και της Αθήνας όλης. Στο Άμα Λάχει σερβίρεται εξαιρετική ελληνική κουζίνα με πειραγμένα πιάτα και πολλά ΠΟΠ προϊόντα, σε κλίμα που σε μεταφέρει σε παλαιότερες δεκαετίες. Γραβιέρα Κρήτης, Βολάκι Άνδρου και Λαδοτύρι Ζακύνθου συνδυάζονται ωραία με το κρασί για ξεκίνημα, ενώ σειρά παίρνουν Φάβα παντρεμένη με μαρμελάδα λεμόνι-κάπαρη, ζυμαρικά με ραγού από σπιτικό καβουρμά και κρέμα κρητικής γραβιέρας, λουκάνικο Τήνου μαριναρισμένο σε τηνιακό γλυκό κρασί και μαραθόσπορο και χταποδάκι ξιδάτο με πουρέ από μπιζέλια, μαριναρισμένο με καπνιστή πάπρικα και ρίγανη. Λογαριασμός με κρασί, στα 20€ το άτομο.

Κορομηλάς

Ελ. Βενιζέλου 72, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0651 0496

Μια υπέροχη αυλή με χαλίκι, οικογενειακό περιβάλλον και όλα τα κρεατικά «καλούδια» που περιμένεις από μια ταβέρνα 60 και βάλε χρόνων στην Αγία Παρασκευή. Ο Κορομηλάς φημίζεται για τη σούβλα του, αλλά και τα πληθωρικά ορεκτικά του. Εδώ θα δοκιμάσεις χοιρινό κοντοσούβλι, παϊδάκια αρνίσια, ψαρονέφρι, μπιφτέκια με πατάτες, παϊδάκια κοτόπουλο αν είσαι φιτ, κοκορέτσι λιμπιστικό, μοσχαρίσια μπριζόλα ψημένη σωστά, χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, φέτα μπουγιουρντί και χωριάτικη σαλάτα σε ικανοποιητικές ποσότητες. Συνοδεία τίμιου χύμα κρασιού, ο λογαριασμός περί τα 20€ το άτομο.

Γιώργης ο Μερακλής

Μιχαήλ Παπαδάκη 218, Εκάλη, τηλ: 21 0813 4698

Όνομα και πράγμα στην Εκάλη, μέσα στο δάσος, ο Γιώργης είναι η τέλεια επιλογή για μονοήμερη εξόρμηση στην εξοχή, και ετοιμάζει απλό, μαμαδίσιο και πεντανόστιμο φαγητό, το οποίο σερβίρει στην χωριάτικη αυλή του. Τα ψητά σχάρας και η σούβλα παίζουν δυνατά εδώ, με επιλογές όπως αρνίσια παϊδάκια, γιγαντιαίες μοσχαρίσιες γάλακτος, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, ενώ στον κατάλογο θα βρεις και αρκετά μαγειρευτά ετοιμασμένα με μεράκι (παστίτσιο, μοσχαράκι κοκκινιστό κ.α.), φρεσκότατες πατάτες τηγανιτές, μπεκρή μεζέ, ντολμάδες με κολοκυθανθούς και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός με ωραίο χύμα κρασί στα 20-25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v