Οι μυστικές γωνιές του Παγκρατίου

Εννιά μικρές γωνιές για μεζέδες, γλυκό, πρωινό, καφέ, κοκτέιλ και αγορές για το σπίτι, στις γειτονιές του Παγκρατίου.
Οι μυστικές γωνιές του Παγκρατίου
Ακροβάτης
Αρχελάου 19, τηλ: 6940201373

Αυθεντικό ποτάδικο που προτιμούν οι κάτοικοι της περιοχής, ο Ακροβάτης αγαπά την jazz, την funk και την oldskool electronic μουσική, σερβίρει οικονομικά ποτά – το απλό ποτό στα 6€, το κοκτέιλ στα 7€ και ο… «Θανάσης» στα 6€. Θα τον βρείτε ανοιχτό από τις 7 το απόγευμα.

Nils
Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, τηλ: 21 5501 4556

Είναι μικρό, είναι αρτιστίκ, είναι μποέμ, είναι γλυκύτατο: Αυτό το all day στέκι στον όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου διαθέτει ένα ζεστό, κομψότατο εσωτερικό χώρο, ένα εξίσου cosy πατάρι, αλλά απλώνει και τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, για να απολαύσουμε υπέροχα ροφήματα, σπιτικά μπισκοτάκια, ενώ για όσους ψάχνονται καλλιτεχνικά, στο υπόγειο λειτουργεί εργαστήρι θεατρικής έκφρασης. 

Κουλουράδες 
Υμηττού 82, τηλ: 21 3099 4713

Εδώ τρώμε όχι μόνο απλό κουλούρι Θεσσαλονίκης, αλλά και γεμιστό με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: Λουκάνικο, γκούντα-μπέικον, πραλίνα, κάστανο, καρύδα, αγριοκέρασο, Philadelphia και άλλες γλυκές και αλμυρές γεύσεις (περίπου 1€ το τεμάχιο).

Meta’s 
Φρύνης 1, τηλ: 21 0701 0300

Σε αυτή τη γωνιά στην καρδιά του Παγκρατίου δοκιμάζουμε φοβερά μαγειρευτά, που εναλλάσσονται στον κατάλογο καθημερινά. Θα βρείτε από σουτζουκάκια και γιουβέτσι μέχρι σπετσοφάι, τυρόπιτα με πέντε τυριά, χορτόπιτα, γεμιστά, μαρυομάτικα με κρεμμυδάκι, γλώσσα κοκκινιστή, μπακαλιάρο σκορδαλιά και ωραία ζυμαρικά. Οι τιμές κυμαίνονται στα 6-7 ανά μερίδα.

Oliver Nuts
Εμπεδοκλέους 20, τηλ: 2107525543

Άνοιξε σε μια γωνιά της πλατείας Βαρνάβα και προμηθεύει τη γειτονιά (και όχι μόνο) με τους καλύτερους ξηρούς καρπούς. Βρίσκουμε επίσης ποικιλίες καφέ, μπάρες με φαγόπυρο, τρούφα με κακάο, καραμέλα και αλάτι, σοκολάτα, super foods και εξαιρετικό σπιτικό φυστικοβούτυρο.

Cupola
Ευφορίωνος 13, τηλ: 21 1411 7444

Εδώ απολαμβάνουμε αυθεντική ιταλική κουζίνα: Δεν θα χάσετε παραγγέλνοντας ναπολιτάνικη πίτσα, σαλάτα με Burrata (μοτσαρέλα με παντσέτα, καραμελωμένα ντοματίνια και μαρμελάδα pepperoncino), αλλά και ιταλικά γλυκά όπως τιραμισού.

Αθηναϊκό Γαλακτομπούρεκο Τριανταφύλλου
Ευτυχίδου και Ευφράνορος, τηλ: 21 0756 5288

Κοντά στην πλατεία Πλαστήρα, αυτή η γωνιά διαθέτει ανοιχτό εργαστήριο, για να δείτε το ονομαστό γαλακτομπούρεκο να ετοιμάζεται μπροστά σας. Φοβερή και η πορτοκαλόπιτα, αλλά και όλα τα σιροπιαστά τύπου Βηρυτού.

Το κουτούκι του Μαραθωνίτη
Υμηττού 253 & Βίνγκελμαν 3, τηλ: 2197017404
Ένα αυθεντικό υπόγειο κουτούκι, το στέκι του Μαραθωνίτη βρίσκεται κρυμμένο σε μια πολυκατοικία στα όρια Παγκρατίου και Μετς, σερβίρει κλασικούς ελληνικούς μεζέδες και κρεατικά συνοδεία αρετσίνωτου κρασιού, ενώ δεν λείπουν τα ζωντανά ρεμπέτικα και λαϊκά. Υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο.

Καφενείο Ρο
Βρυαξίδος 9, 2107521722

Γλυκύτατο και με την αίσθηση του… χειροποίητου, αυτό το all day καφενείο ανοίγει από το πρωί για μερακλίδικο ελληνικό με ταβλάκι, συνεχίζει με μονοποικιλιακό εσπρέσο και πολλούς ακόμα καφέδες, που από τις 5 ως τις 7 στοιχίζουν μόλις 2€, και τελειώνει τη μέρα με ποτά και κοκτέιλ από 5,50€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v