Τα καλύτερα μπαράκια για τις ανοιξιάτικες νύχτες

Σε αυλές και πλακόστρωτα, στοές και αίθρια, τα πρώτα μας ανοιξιάτικα βράδια τα περνάμε σε μπαράκια της Αθήνας με… ζακετάκι.
Τα καλύτερα μπαράκια για τις ανοιξιάτικες νύχτες

Τηρώντας κατά γράμμα τη ρήση της ελληνίδας μάνας.

42 Barstronomy
Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, τηλ: 2130052153



Το ιστορικό 42 της Κολοκοτρώνη πέρασε σε νέα χέρια, όμως διατηρεί την ίδια αισθητική και τον fine drinking χαρακτήρα του. Φυσικά εξακολουθεί να βγάζει τραπεζάκια έξω στην όμορφη και «πριβέ» στοά του, για να απολαύσουμε πέραν των ανεβαστικών jazz, hip hop και soul μουσικών του τα εκλεκτά κοκτέιλ της πάντα δραστήριας μπάρας του: σταθερές αξίες τα Negroni και Manhattan, ενώ από τη νέα λίστα ξεχωρίζουν το Liza Banana ball, με Metaxa 12*, ανανά και ψημένο καφέ, ελαιοσάκχαρα μπανάνας, σόδα από νερό καρύδας, και πούδρα φυστικοβούτυρου. Οι τιμές των απλών κοκτέιλ στα 7€, του ποτού στα 7€ και των signature κοκτέιλ στα 12€.

Nils Potable Art
Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, τηλ: 21 5501 4556



Αυτό το γλυκύτατο καφέ μπαρ με τον αρτιστίκ χαρακτήρα και την… χήνα ως σήμα κατατεθέν αποδεικνύει εμπράκτως πως όταν η τέχνη γίνεται «πόσιμη» τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον. Στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο της Τιμοθέου απολαμβάνουμε καφεδάκι και γλυκίσματα σε υπέροχα σερβίτσια, και καθαρά ποτά ή εξωτικά κοκτέιλ το βράδυ, συνοδεία ιδιαίτερων μουσικών επιλογών ή (ακόμα καλύτερα) live μουσικών από τις κατά καιρούς «συναυλιακές» βραδιές που ετοιμάζει και θα πληθαίνουν όσο ανοίγει ο καιρός. Το ποτό κοστίζει 5,5€, ενώ τα κοκτέιλ στα 7€.

Bootleg
Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ: 2106511288



Έφερε την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στον Χολαργό, και την κρατά ακόμα… ψηλά με τον ιδιαίτερο all day χαρακτήρα του, την διαρκώς ανήσυχη μουσικά κονσόλα του με «μαύρες» μουσικές και τα ωραιότατα κοκτέιλ. Πιάνουμε τραπεζάκι έξω στο αίθριο του εμπορικού όπου εδρεύει και είτε τσιμπολογάμε ωραιότατα μπριοσάκια και σάντουιτς, είτε το ρίχνουμε στην κατανάλωση αλκοόλ με πληθωρικά κοκτέιλ – όπως το Hump de Bump με Havana Reserva, φρούτο του πάθους, σιρόπι καρύδα και τζίντζερ – κρασί σε ποτήρι από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες και «κλασικά» ποτά. Το απλά ποτά ξεκινούν από 6,5€, τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8€ με 10€.

500 μίλια μακριά
Σαλαμίνος 43-45, Μεταξουργείο, τηλ: 2103413563



Από τους αγαπημένους μας χώρους στο Μεταξουργείο, το 500 μίλια είναι χώρος για καφεδάκι, ποτό και μουσικές, αλλά και χώρος για άραγμα με την παρέα, κουβέντες, διάβασμα, εκθέσεις μπαζάρ και πάσης φύσεως καλλιτεχνικά δρώμενα. Σε αυτό το συμπαθέστατο «όλα σε ένα» στέκι, τα ξύλινα τραπεζάκια με τις ψάθινες καρέκλες και τις γλαστρούλες στο εξωτερικό του γεμίζουν καθημερινά από νεαροπαρέες που απολαμβάνουν ωραίες μουσικές – soul, funk και rock συγκαταλέγονται στις αγαπημένες του – επιτραπέζια πάσης φύσεως, και καθαρά ποτά ή κοκτέιλ. Τα ποτά κοστίζουν 5€.

Jarmusch
Κιάφας 8 & Ζωοδόχου Πηγής, Εξάρχεια, τηλ: 2110120494



Στα όρια των Εξαρχείων, ένα γιγαντιαίο φωτισμένο «&» δεσπόζει ανάμεσα στις λέξεις coffee και cigars και δίνει το στίγμα για αυτό το συμπαθέστατο μπαράκι φόρο τιμής στον μεγάλο σκηνοθέτη Jim Jarmusch. Πιάνουμε τη σινεφίλ του διάθεση και σπεύδουμε να πιάσουμε και τραπεζάκια στο πλακόστρωτο εξωτερικό του τις ανοιξιάτικες νύχτες για μουσικές που ροκίζουν και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις ταινίες του δημιουργού - Broken Flowers, a Night on Earth, Candy Mountain, Down by Law και πολλά ακόμα. Κάθε Πέμπτη έχει happy day με όλα τα κοκτέιλ στα 5€. Οι κανονικές τους τιμές κυμαίνονται στα 8€.

Baba au Rum
Κλειτίου 6 , Κέντρο, τηλ: 2117109140



Το μπαρ που ανακηρύχθηκε ένα από τα 50 καλύτερα bars του κόσμου βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και όσο ανοίγει ο καιρός ολοένα και περισσότερος κόσμος πιάνει θέση στα τραπεζάκια της Κλειτίου για να απολαύσει τις εκλεκτές δημιουργίες των bartender οι οποίες αγαπούν ιδιαιτέρως το ρούμι. Η λίστα του κλασσική και με ελάχιστες αλλαγές ανά τα χρόνια, περιλαμβάνει ένα από τα κορυφαία Zombie που έχουμε πιει, αλλά και δεκάδες επιλογές σε κάθε μέγεθος και συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 9€. Για τους μη φαν των κοκτέιλ – όντως τώρα;- τα απλά ποτά τιμώνται στα 7€.

La Soiree de Votanique
Καστοριάς 37, Βοτανικός, τηλ: 2103471401



Είναι ροκ στη ψυχή, έχει μια αυλή - ταμάμ για αυτή την εποχή, έχει αίσθηση γειτονιάς, και τέλος, έχει φοβερά κοκτέιλ και ωραιότατα μεζεδάκια για να καλύψει κάθε γούστο. Το αγαπημένο μπαρ του Κεραμεικού μοιάζει φτιαγμένο για ανοιξιάτικες νύχτες μαγικές και ονειρεμένες και σερβίρει πλην ωραίων ποτών και πολύχρωμων κοκτέιλ ωραιότατα μεζεδάκια για τις βραδιές εκείνες που μας πιάνει μια λιγούρα: από μπριζόλες μέχρι χορτοφαγικά πιάτα και από μπρουσκέτες και σαντουιτσάκια μέχρι χορταστικές ποικιλίες. Υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο για κοκτέιλ και τσιμπολόγημα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v