Οι μυστικές «τρύπες» της Αθήνας

Λιλιπούτειοι χώροι που δεν φωνάζουν την παρουσία τους, όμως προσφέρουν τις μικρές εκείνες χαρές της ζωής: μεζέδες, ποτό και καλή μουσική.
Οι μυστικές «τρύπες» της Αθήνας

Κρατάτε μυστικό;

Drupes & Drips
Ζήτρου 20, Κουκάκι



Αυτό το λιλιπούτειο café, deli και spritzeria λίγα βήματα από τον φημισμένο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι δύσκολα το προσέχεις αν δεν έρθεις συστημένος. Ο χώρος μέσα είναι εξαιρετικά μικρός, όπως ενός παραδοσιακού «ορθάδικου», με μίνιμαλ διακόσμηση και ένα ψυγείο με παραδοσιακά τυριά και αλλαντικά για να συνοδεύσουμε το ποτό μας: Spritz με αφρώδες κρασί, Campari ή Aperol, διεθνείς και εγχώριες βιολογικές ετικέτες (από 2,5€), ελληνικές μπύρες και τσικουδιά από το Ρέθυμνο.

Nabokov Bar
Ασκληπιού 41, τηλ: 21 1111 0432



Στο μεταίχμιο Εξαρχείων και Κολωνακίου ένα νέο μικρό μπαράκι με οικεία ατμόσφαιρα και ρετρό λεπτομέρειες μας υποδέχεται από το πρωί για καφέ, νοστιμότατες πίτες και χειροποίητες τάρτες. Προς το βραδάκι αποκτά χαρακτήρα καθαρόαιμου ποτάδικου, με αποκλειστικά τζαζ soundtrack, καθαρά και φτηνά ποτά (στα 6€).

Υποβρύχιο
Ασκληπιού 53, Νεάπολη, τηλ.: 210 3614296



Δεν είναι μυστικό το ότι σερβίρει από τις καλύτερες ρακές εν Αθήναις. Το παρεΐστικο  μαγαζάκι της Ασκληπιού όμως τελευταία έχει ανεβάσει τον πήχη και στο φαγητό, σερβίροντας εξαιρετικά εδέσματα για να συνοδεύσουμε τα αποστάγματα: Βουβαλίσιο μπιφτέκι με πατατούλες στον φούρνο, σούπερ πατάτα οφτή γεμιστή με μυρωδάτη κρέμα τυριού, απάκι, σούπερ σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο και πάει λέγοντας. Για ρακές και μεζεδάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12€ το άτομο.

Kazu
Μαυρομιχάλη 3, Εξάρχεια, τηλ: 2103602242



Στέκι «ντόπιων», αλλά και εκείνων που ξέρουν πού να ψάξουν το παρεΐστικο αυτό μπαρ της Μαυρομιχάλη είναι όσο cool και underground πρέπει για να το αγαπήσεις. Οι μουσικές αγαπούν να βαδίζουν σε indie μονοπάτια, τα ποτά είναι φτηνά (στα 5€), το mojito σκέτη απόλαυση, ενώ σχεδόν σε καθημερινή βάση στήνονται events με ποικίλα μουσικά ερεθίσματα για κάθε γούστο.

Ατλαντικός
Αυλητών 7, Ψυρρή, τηλ: 21 3033 0850



Και εδώ για να έρθετε, κάποιος πρέπει να σας στο… σφυρίξει. Σε αυτό το τόσο δα στενάκι, ο Ατλαντικός έχει ελάχιστα τραπεζάκια μέσα, 1-2 στον πεζοδρόμιο και μερικά ακόμα στο πατάρι του, στα οποία προσγειώνονται μεζεδάκια όπως σαρδέλες ψητές, μύδια με σκορδαλιά, ρεβιθάδα με ρέγκα, πατάτες στο χέρι και fish and chips με δική τους συνταγή με μπακαλιάρο, στρογγυλές τηγανιτές πατάτες και πιπεριες. Το κρασί τους έρχεται από τον Τύρναβο, το ίδιο και το χύμα τσίπουρο- υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο με κρασί/ουζο/τσίπουρο.

Τρυποκάρυδος
Σαπφούς 115, Καλλιθέα, τηλ: 2109515582



Κρυμμένο στα στενά της Καλλιθέας, αυτό το ιδιαίτερο ροκ μπαράκι χώνει τη… μύτη του σε βινύλια, παίζοντας ωραίες μουσικές και φτιάχνει την ιδανική χαλαρά τετ α τετ χωρίς πολυκοσμία. Οι μουσικές κυμαίνονται από funk, rock, reggae, jazz και blues με αρκετούς πειραματισμούς στην πορεία, ενώ πολυθρόνες και αναπαυτικοί καναπέδες προσφέρουν την απαραίτητη ζεστασιά για τις κρύες νύχτες. Τα ποτά ξεκινούν από 5€ και οι μπύρες από 2,5€.

Κύθηρα
Κολοκοτρώνη 29 (Στοά Τοσίτσα), Αθήνα, τηλ.: 210 3214496



Τα Κύθηρα θα τα βρούμε – σε αντίθεση με το τραγούδι – αλλά όχι τόσο εύκολα. Κρυμμένο σε μια στοά κοντά στο Σύνταγμα, το μυστικό αυτό καφενείο βγάζει τα μαρμάρινα τραπεζάκια του έξω και τα γεμίζει με μεζέδες και καραφάκια με κρασί, ρακή και λοιπά οινοπνευματώδη. Ό,τι πρέπει για οινοποσίες μετά τις δουλειές στο κέντρο συνοδεία πατατοσαλάτας, ψητού χαλουμιού, μυδοπίλαφου, σπετζοφάι και λοιπών μεζέδων που βγάζει η κουζίνα. Ο λογαριασμός στα 12€ για τσιμπολόγημα, κουβέντα και κρασάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v