Μικρά μυστικά στις γειτονιές των Αμπελοκήπων

Το καλύτερο πεϊνιρλί, το πιο ψαγμένο barber shop, το ωραιότερο café για διάβασμα, το μπιστρό με το καλύτερο ζεστό κρασί και άλλα μικρά μυστικά των Αμπελοκήπων.
Μικρά μυστικά στις γειτονιές των Αμπελοκήπων
Στο Πεϊνιρλί Ιωνίας τρώμε το καλύτερο πεϊνιρλί της πόλης 
Το βρίσκουμε στο 3 της Πανόρμου, μια ανάσα από τον σταθμό του μετρό των Αμπελοκήπων, και το απολαμβάνουμε ζεστό-ζεστό από τον ειδικό φούρνο, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων – μη διστάσετε να δοκιμάσετε αυτό με το σουτζούκι.



Στο Bohemia δοκιμάζουμε αυθεντική τσέχικη κουζίνα
Στο 5 της οδού Τσέλιου, πίσω από τον Άρειο Πάγο, ένα φιλόξενο σπίτι έχει μεταμορφωθεί σε ναό της τσεχικής κουζίνας, που τα καλοκαίρια επεκτείνεται στην όμορφη αυλή απέναντι. Εδώ μπορούμε να δοκιμάσουμε μεταξύ άλλων φιλέτο μοσχαριού με ζαμπόν και ροδάκινο, ψαρονέφρι με ένταμ και ανανά, πάπια, χοιρινό μπούτι ή καπνιστό χοιρινό με άσπρο και κόκκινο λάχανο, σουγκρούτ, πατατοκεφτέδες και κνεντλίκι. Υπολογίστε περί τα 20-25€ το άτομο με τσέχικη μπύρα.

Στο Bell Square πίνουμε εξαιρετικό καφέ και τρώμε ωραίο brunch 
Άνοιξε πρόσφατα στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου, με έναν όμορφο μοντέρνο χώρο και τραπεζάκια έξω και σερβίρει brunch από τις 11.00 ως τις 17.00 με γεύσεις όπως open face sandwiches με καπνιστή μπριζόλα ή με αβοκάντο και μπούκοβο, κροκ μαντάμ, αυγά scrambled ή benedict και τέσσερα διαφορετικά, αλμυρά και γλυκά pancakes. Συνοδεύεται τέλεια με τα specialty coffees – υπολογίστε περί τα 8-10€ για καφέ και brunch.



Στο Yellow στρωνόμαστε για δουλειά και διάβασμα 
Το βρίσκουμε στο 14 της οδό Λ. Μπέλλου, λίγο πάνω από την πιάτσα του μετρό της Πανόρμου. Μέσα, ο χώρος έχει διαμορφωθεί σαν αίθουσα μελέτης, με μεγάλα τραπέζια, άνετες καρέκλες, πρίζες, φωτιστικά και χαλαρή μουσική, ό,τι πρέπει για διάβασμα ή δουλειά με το λάπτοπ. Υπάρχει και εξωτερική σκεπαστή αυλή περιμετρικά για τα διαλείμματα για κάπνισμα. Σερβίρονται δε ωραιότατες ποικιλίες καφέ και αρωματικό τσάι.

Στο Espressaki ζεσταινόμαστε με gluhwein 
Στο 3 της οδού Αγγ. Πυρρή, πίσω από τον Πύργο των Αθηνών, βρίσκεται αυτό το μικρό ατμοσφαιρικό μπιστρό, που τη μέρα σερβίρει ωραίο καφέ και τσάι, ενώ το βράδυ εκτός από καθαρά ποτά και ωραίες μουσικές, στο «μενού» παίζει και ζεστό κρασί με μπαχαρικά, για να χουχουλιάσουμε ακόμα περισσότερο στον όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του χώρο.



Στο Λυχνίον βρίσκουμε τα καλύτερα μπιφτέκια 
Στο 17 της Λουίζης Ριανκούρ, σε μια παλιά μονοκατοικία των Αμπελόκηπων με δύο διαφορετικά δωμάτια και ατμόσφαιρα νοσταλγικού ταβερνείου, δοκιμάζουμε χορταστικά μπιφτέκια με κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, αλλά και εξαιρετικά ψητά σχάρας κα παϊδάκια κοτόπουλου. Στο τέλος, πληρώνουμε λιγότερα από 15€ το άτομο.

Στο Playce το ρίχνουμε στα επιτραπέζια  
Στο 14 της οδού Λογοθετίδη, στη γειτονιά της Πανόρμου, το Playce είναι ο πιο φωτεινός, πολύχρωμος και χαρούμενος χώρος της συνοικίας, κλασικό στέκι φοιτητών και όχι μόνο, που αράζουν εδώ με κάποιο από τα περισσότερα των 600 επιτραπέζια και σούπερ ζεστή σοκολάτα. Για απεριόριστο παιχνίδι, θα πληρώσετε 1€ το άτομο.



Στο Μύρτιλλο στηρίζουμε την πιο κοινωνικά ευαισθητοποιημένη ιδέα 
Βρίσκεται στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα), σε έναν παλιό βιομηχανικό χώρο του δήμου Αθηναίων, και σερβίρει καφέ και τσιμπολογήματα όλη την ημέρα. Ξεχωρίζει για την κοινωνική του ευαισθησία, αφού το 90% των εργαζομένων ανήκει σε ευάλωτες ομάδες (άτομα με αναπηρίες), ενώ οργανώνει συχνά-πυκνά εκθέσεις, εργαστήρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο Rooster’s βρίσκουμε την καλύτερη περιποίηση για το αντρικό κεφάλι 
Στο 209 της λεωφόρου Αλεξάνδρας, μία ομάδα έμπειρων κομμωτών αναλαμβάνουν να φέρουν τα αντρικά κεφάλια στο… σήμερα, αλλά με κλασική γοητεία. Το κούρεμα στοιχίζει 10€, ενώ προσφέρονται και υπηρεσίες παραδοσιακού ξυρίσματος, τριμαρίσματος, κουρέματος Skin fade και περιποίηση γενειάδας. Φροντίστε να κλείσετε ραντεβού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v