Οκτώ μυστικά στην Αγία Παρασκευή

Συγκλονιστική θέα στο λεκανοπέδιο, ιρλανδέζικες pub, λιλιπούτεια καφέ και πολλά ακόμα ωραία και… μυστικά στην Αγία Παρασκευή.
Οκτώ μυστικά στην Αγία Παρασκευή

Είναι μακριά από το κέντρο, όμως μια βόλτα εδώ – βραδινή και μη – αποζημιώνει. Η Αγία Παρασκευή έχει πολλά να μας προσφέρει.

Και όπως κάθε περιοχή της Αθήνας έχει τα δικά της «μυστικά».

Από την Μονή του Αγίου Ιωάννου η θέα είναι συγκλονιστική



Πέρα από Νεράιδες (έτσι λέει ο θρύλος), στον Υμηττό θα βρείτε την πετρόχτιστη Μονή Αγίου Ιωάννου Κυνηγού, το βυζαντινό καθολικό της οποίας σώζεται από τον 12ο αιώνα. Βρίσκεται στο πλάτωμα ενός δασώδους λόφου, σε υψόμετρο 340 μέτρων και θα την προσεγγίσετε από την οδό Γραβιάς, με κατεύθυνση προς Υμηττό. Προσφέρει πανοραμική θέα στο λεκανοπέδιο αλλά και στα Μεσόγεια, μέχρι… θάλασσα.  Περισσότερα για τη Μονή εδώ

Στο Σεμεδάκι πίνουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας



Καφέ η Αγία Παρασκευή έχει πολλά, όμως αυτό το μικρό μπιστρό μας αρέσει για την ατμόσφαιρα γειτονιάς που αποπνέει, για το όμορφο εσωτερικό του με σεμεδάκια και λουλούδια σε βάζα και για την μίνι αυλή του που είναι ό,τι πρέπει τις ηλιόλουστες ημέρες.

Από το Hound’s δοκιμάζουμε λαχταριστά σνακ



Πάνω στη Μεσογείων, το… λαγωνικό ανοίγει από νωρίς το πρωί και μας υποδέχεται στους άνετους πάγκους του για καφεδάκι στο χέρι, αλλά και λαχταριστά, ολόφρεσκα σνακ: bagels με κοτόπουλο, club sandwich, χειροποίητη πίτσα και νοστιμότατα γλυκά, όπως το κολασμένο carrot cake.

Στην Πανδαισία αναβιώνει το ελληνικό παντοπωλείο



Εκλεκτά τρόφιμα πρώτης ανάγκης, είδη ντελικατέσεν και δεκάδες ακόμα νόστιμα καλούδια γεμίζουν τα ράφια αυτού του νεό-μπακάλικου στην Αγίου Ιωάννου: από βουβαλίσιο τυρί, γλυκά του κουταλιού και φρέσκια τρούφα, μέχρι φουά γκρα, αυγοτάραχο, σαλάμι Λευκάδας και λουκάνικο Τρικάλων, είναι σίγουρο ότι από εδώ δύσκολα θα φύγετε με άδεια χέρια. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Πανδαισία διοργανώνει στον χώρο της παρουσιάσεις βιβλίων, σεμιναρίων μαγειρικής και βραδιές γευσιγνωσίας.

Ο Μωριάς σερβίρει τα καλύτερα μπιφτέκια της περιοχής



Παραδοσιακή ταβέρνα, κλασσικό μενού, φιλική ατμόσφαιρα, αυλή με χαλικάκι για τα καλοκαίρια. Ο Μωριάς αποτελεί τον ορισμό της ταβέρνας – ψησταριάς και σερβίρει συγκλονιστικό μπιφτέκι στα κάρβουνα και εξαιρετικά παϊδάκια, μαζί φυσικά με όλα τα must μιας ταβέρνας που σέβεται τον εαυτό της – φρεσκοκομμένες πατάτες, κοντοσούβλι, χορταρικά σαλάτα κ.α.

Στο Play – Πλέει η φάση είναι φοιτητική



Φτηνά ποτά, χαλαρό κλίμα, ωραία διακόσμηση, νεαρόκοσμος και live βραδιές διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του πιο αγαπημένου «μυστικού» στεκιού της Αγίας Παρασκευής. Στο Πλέει θα πιάσετε θέση από το πρωί για καφεδάκι και επιτραπέζια και θα σας βρει το βράδυ με funky, reggae μουσικές και καθαρά ποτά και κοκτέιλ.

Το Sorry Mom Liquor Store είναι κάτι παραπάνω από μια απλή κάβα



Δεν είναι ακριβώς μπαρ, ούτε μπυραρία. Δεν παίζει μουσική όμως είναι στέκι. Πότς γκένεν ατό; πολύ απλά το Sorry Mom είναι ό,τι πρέπει για να πάρετε πάμφτηνη μπύρα – φθηνότερη και από το περίπτερο – έχοντας να επιλέξετε από την τεράστια ποικιλία του και να την αράξετε απ’ έξω χαλαρά με την παρέα. Ζητείστε τους να σας προτείνουν κάποια στα γούστα σας από τις δεκάδες που φέρνουν σε εβδομαδιαία βάση στα ράφια τους.

Η Silly Wizards είναι η απόλυτη ιρλανδέζικη pub



Μακριά από τη βαβούρα του κέντρου της Αγίας Παρασκευής, αυτή η προσεγμένη pub διαθέτει έναν από τους ομορφότερους εσωτερικούς χώρους που έχουμε δει σε μπυραρία και σερβίρει μπόλικες επιλογές σε βαρέλι και μπουκάλι δίνοντας έμφαση στην βρετανική και κεντροευρωπαϊκή ζυθοποιία. Τις μπύρες μας εδώ συνοδεύουν νοστιμότατα πιάτα κρεατικών και σνακ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v