Μικρά σινεφίλ μυστικά της Αθήνας

Επτά μικρά κινηματογραφικά μυστικά που μοιράζονται από στόμα σε στόμα μεταξύ των σινεφίλ της Αθήνας.
Μικρά σινεφίλ μυστικά της Αθήνας
Ο κινηματογράφος Άστορ παίζει από το μεσημέρι ως αργά το βράδυ τα καλύτερα αφιερώματα 
Στη στοά Κοραή, ο Άστορ, πέρα από το κανονικό πρόγραμμά του, ποντάρει σε μεταμεσονύκτιες προβολές πρωτοποριακού σινεμά (αυτό τον μήνα προβάλλεται το Νήμα του The Boy), αλλά και σε προβολές από τις 15.45 το μεσημέρι. Επίσης, έχει καθιερώσει την «Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά», μια λέσχη που προβάλλει ταινίες μία Δευτέρα και μια Παρασκευή κάθε μήνα, προβολές στις οποίες το ελληνικό σινεμά του παρελθόντος συνομιλεί με το παρόν, επανασυστήνεται και… ξαγρυπνάει παρέα με ένα καινούργιο κοινό. 



…και έχει και ένα γλυκύτατο φουαγιέ
Σημειώστε ότι το φουαγιέ του Άστορ λειτουργεί καθημερινές από τις 10 το πρωί μέσα στην ήσυχη στοά, σερβίροντας ροφήματα, χειροποίητα γλυκά, γεμιστά bagel, ενώ διαθέτει και μια μικροβιβλιοθήκη και αληθινές γραφομηχανές για να αφήσετε πίσω το μήνυμά σας.

Κάτω από το σινέ Παρί και στο υπόγειο του Άστυ βρίσκουμε τις ωραιότερες αφίσες
Θέλετε να διακοσμήσετε τους τοίχους σας με αφίσες του παγκόσμιου σινεμά, πραγματικά αριστουργήματα του σχεδίου και της αισθητικής; Στο 22 της Κυδαθηναίων, όταν λειτουργεί το Σινέ Παρί, αλλά και στο υπόγειο του 4 της Κοραή, στο φουαγιέ του Άστυ, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία και… ιστορικά κομμάτια.

Στο Αθήναιον θαυμάζουμε ακόμα τις ωραιότερες ζωγραφισμένες στο χέρι αφίσες
Ο κινηματογράφος Αθήναιον (Β. Σοφίας 124) στους Αμπελόκηπους είναι ο μοναδικός που εξακολουθεί να κοσμεί την πρόσοψή του με αφίσες και μεγάλα ταμπλό ζωγραφισμένα στο χέρι, για να διαφημίσει τις ταινίες που προβάλλει. Πρόκειται για δημιουργήματα του κ. Βασίλη Δημητρίου, με τον οποίο το in2life είχε μιλήσει – θυμηθείτε την όμορφη κουβέντα μας εδώ. Τα τελευταία χρόνια δε, το Αθήναιον αποφάσισε να δώσει ευκαιρίες και σε νέους καλλιτέχνες, για να διασωθεί η τέχνη της χειροποίητης γιγαντοαφίσας.



Στο Παλάς του Παγκρατίου βλέπουμε τρεις ταινίες με 10€
Στο 109 της Υμηττού, στην καρδιά του Παγκρατίου, το σινέ Παλάς στέκει ακόμα, μετά από 92 χρόνια, προβάλλοντας ποιοτικές ταινίες στην αρχοντική του αίθουσα. Οι δεκαετίες και το «γήρας» είναι εμφανή στον χώρο, ωστόσο οι φανατικοί «θαμώνες» του το αγαπούν για τις μνήμες του και την επιμονή του στο καλό σινεμά. Επίσης, με 10€, μπορούμε να δούμε εδώ τρεις ταινίες, χωρίς περιορισμό στο πότε – δεν είναι ανάγκη δηλαδή να τις παρακολουθήσουμε την ίδια εβδομάδα. Κάπως έτσι, το αντίτιμο πέφτει κάτω από τα 3,50€ ανά προβολή.

Στο Exile Room βλέπουμε τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ
Το Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός με εμμονή στο ντοκιμαντέρ, με στόχο να προσφέρει έμπνευση και εκπαίδευση σε σινεφίλ, επίδοξους και επαγγελματίες κινηματογραφιστές, μέσα από (δωρεάν) προβολές, εργαστήρια και ομιλίες. Δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών του. 



Ο Μικρόκοσμος έχει το καλύτερο μπαρ 
Στο 106 της Συγγρού, ο κινηματογράφος Μικρόκοσμος ποντάρει στο ψαγμένο σινεμά, στις συνεργασίες με διεθνή φεστιβάλ και σε προβολές που ταιριάζουν με ένα πιο… νυχτερινό ύφος – γάντι δηλαδή με το φουαγιέ του, που είναι γοητευτικό και λειτουργεί σαν ανεξάρτητο μπαρ. Σφύζει δε από ζωή όταν διοργανώνονται μίνι φεστιβάλ όπως το Επιστημονικής Φαντασίας για Ενήλικες ή το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Σχολεία που έρχεται τον Φεβρουάριο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v