10 ωραία πράγματα που συμβαίνουν στις μέρες μας

Οι δωρεάν ξεναγήσεις, η αλληλεγγύη, το ΚΠΙΣΝ και άλλα επτά πράγματα που αποδεικνύουν ότι δεν ζούμε και σε τόσο απαίσιους καιρούς τελικά.
10 ωραία πράγματα που συμβαίνουν στις μέρες μας
της Ηρώς Κουνάδη

Εδώ που μετράμε αντίστροφα για το τέλος μιας χρονιάς που δεν άρεσε πολύ σε κανέναν, σκεφτόμαστε ότι δεν είναι όλα μαύρα κι άραχλα αυτές τις μέρες στον πλανήτη. Ούτε στην χώρα. Ούτε στη γειτονιά μας. Κι έχουμε δέκα παραδείγματα ωραίων πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω μας, για να σας το αποδείξουμε

Οι δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων

…Μας συστήνουν την πόλη, την Ιστορία της, τις ομορφότερες γειτονιές και τις άγνωστες γωνιές της, μέσα από τη ματιά των υπέροχων ξεναγών-εθελοντών τους. Το πρόγραμμα από 1η Ιανουαρίου 2017 και μέχρι τον Μάρτιο, εδώ.

Τα παιδιά που μετράνε τα άστρα στο Αστεροσκοπείο

…Μέσα από τα τηλεσκόπια του Θησείου και της Πεντέλης, ανακαλύπτουμε τον ουρανό με τ’ άστρα, ενώ τα πιτσιρίκια μυούνται στα μυστικά της αστρονομίας και της παρατήρησης, μέσα από εργαστήρια, παιχνίδια και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα, που βρίσκουμε αναλυτικά εδώ

Οι οργανωμένες ποδηλατάδες

…Συνήθως τις Κυριακές, ενίοτε και άλλες μέρες της εβδομάδας, οργανώνονται από ομάδες όπως αυτή εδώ, «κυκλοφορούν» στα social media, και πλημμυρίζουν ποδήλατα και θετική ενέργεια την πόλη. Α, και είναι και πάντα δωρεάν.

Η ΜετάΔραση και οι ανοιχτές δομές φιλοξενίας της

…Φροντίζει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, με την υποστήριξη κατοίκων και γειτονιών στις οποίες στεγάζονται οι ξενώνες της, και αποκαθιστά την πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Οι atenistas που ομορφαίνουν την πόλη

…Μέσα από δράσεις, συναντήσεις, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις, προσφορά βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, γιορτές από εκείνες που στήνουν ένα τεράστιο τραπέζι και κάνουν όλη την Αθήνα μια παρέα, και άλλα πολλά και όμορφα.

Η ευαισθητοποίηση δήμων, ομάδων και πολιτών

…Αποδεικνύει έμπρακτα πως ο εθελοντισμός δεν είναι πια κάτι μακρινό, κοπιαστικό και πολυέξοδο. Μπορεί να χρειάζεται μόλις δύο λεπτά από τον χρόνο σου, και να συμβαίνει δίπλα σου, όπως μαρτυρούν οι τοίχοι της καλοσύνης, οι οργανώσεις που συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα για τους πρόσφυγες, οι δράσεις όπως ο καφές που περιμένει και η Σχεδία που στηρίζει τους αστέγους και την οποία διαβάζει όλη η πόλη.

Οι πεζοπορίες στην Πάρνηθα

…Μας θυμίζουν πως «εξοχή» δεν είναι απαραίτητα κάτι που απέχει ένα Σαββατοκύριακο από την Αθήνα, διοργανώνονται σχεδόν κάθε εβδομάδα από τα δύο καταφύγιά της, Μπάφι και Φλαμπούρι, και μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση από ποτέ.

Ο άλλος άνθρωπος και η κοινωνική του κουζίνα

…Μαγειρεύει και μοιράζει σταθερά εδώ και χρόνια δωρεάν φαγητό για όλους, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, αλλά και στη Μυτιλήνη και στη Θεσσαλονίκη, και κάνει τον κόσμο ένα εκατομμύριο φορές καλύτερο.

Το ΚΠΙΣΝ

…Ομορφαίνει την Αθήνα εδώ και μήνες, όχι μόνο ως ένα αριστουργηματικό πάρκο για ατελείωτες βόλτες στις όχθες του υδάτινου καναλιού και ανάμεσα στα παρτέρια των μεσογειακών του κήπων, αλλά και ως κέντρο πολιτισμού, με σούπερ ενδιαφέρουσες δράσεις, μαθήματα, εργαστήρια, δωρεάν σινεμά και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους.

Τα δωρεάν μαθήματα

…Διοργανώνονται από δήμους, φορείς όπως το Ίδρυμα Ωνάση και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, πρωτοβουλίες πολιτών και ανεξάρτητες ομάδες, συγκεντρώνονται όλα εδώ και μας μαθαίνουν… τα πάντα, από ξένες γλώσσες και τεχνικές επικοινωνίας, μέχρι ζωγραφική και πληροφορική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v