10 σούπερ ιδέες για πασχαλινές εκδρομές εντός συνόρων

Αυτές που περιμένετε (η Μονεμβασιά και η Ύδρα) και κάποιες που δεν είχατε σκεφτεί (η Πρέβεζα και η Άνδρος) μαζί με τις τιμές τους, που δεν είναι απαγορευτικές.
10 σούπερ ιδέες για πασχαλινές εκδρομές εντός συνόρων
Οι αναμενόμενες…
(ναι, είναι πασχαλινά κλισέ, κάποιος λόγος θα υπάρχει γι’ αυτό)

Στη Μονεμβασιά


Είναι έτσι κι αλλιώς υπέροχη την άνοιξη, είναι και μια από τις πρώτες εκδρομές που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε πασχαλινά τετραήμερα. Ακόμα και αν δεν έχεις ιδιαίτερη σχέση με την κατάνυξη των ημερών, πόσο συχνά θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις Πάσχα μέσα σε ένα κάστρο (και να κοιμηθείς εκεί) λες και γύρισες πίσω τον χρόνο στο Βυζάντιο;

Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να απολαύσετε την Μονεμβασιά

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 70€ για αυτό το Airbnb μέσα στο κάστρο. Τα δωμάτια στους ξενώνες μέσα στο κάστρο έχουν εξαντληθεί για το πασχαλινό τετραήμερο. Αν δεν σας πειράζει να μείνετε εκτός, ο Ξενώνας Λιθόχτιστο έχει ωραιότατα δίκλινα στα 70€ με πρωινό.

Στην Ύδρα


Ένα ανοιξιάτικο τετραήμερο πλήρως απαλλαγμένο από μηχανοκίνητους θορύβους, με μόνα μέσα μεταφοράς τα πόδια σου, τα γαϊδουράκια, άντε κι ένα θαλάσσιο ταξί για τις πιο μακρινές αποστάσεις. Ακούγεται υπέροχο; Είναι. Και έχει και μπόλικα ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα, σαν τον Επιτάφιο που μπαίνει στη θάλασσα, για τους λάτρεις της παράδοσης.

Διαβάστε περισσότερα - Ύδρα: Άνοιξη, όπως Αργοσαρωνικός

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 81€ για αυτό το ωραιότατο σπιτάκι για δύο άτομα, 249€ για αυτό το υδραίικο αρχοντικό για τέσσερις.

Στο Λεωνίδιο


Γνωστό για τα φαναράκια του, που πλημμυρίζουν φως τον ξάστερο ουρανό το βράδυ της Ανάστασης, το Λεωνίδιο είναι επίσης ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα υπέροχα χωριά του Πάρνωνα, και τα μονοπάτια που τα συνδέουν, αλλά και για να απολαύσετε τα πρώτα ουζάκια δίπλα στη θάλασσα, σε χωριουδάκια όπως τα Πούλιθρα

Διαβάστε περισσότερα - Λεωνίδιο: Ανάσταση με… αερόστατα

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 50€ το δίκλινο στον Ξενώνα Λάμπρου στον Κοσμά, στις πλαγιές του Πάρνωνα. 43€ το διαμέρισμα δύο ατόμων στον παραθαλάσσιο Τυρό, 18 χιλιόμετρα έξω από το Λεωνίδιο.

Στην Κέρκυρα


Σκεφτήκατε κανάτια που σπάνε με θόρυβο στα πλακόστρωτα σοκάκια; Δεν είστε οι μόνοι. Η Κέρκυρα, όμως, δεν τελειώνει στα πασχαλινά της έθιμα: Έχει τόσες ηλιόλουστες πλατείες, τόσα κάστρα και αξιοθέατα, και τόσες υπέροχες παραλίες με παγωμένα νερά για να επιχειρήσετε τα πρώτα σας πλατσουρίσματα –μέχρι τον αστράγαλο, κανείς ποτέ παραπάνω τον Απρίλιο– όσες δεν προλαβαίνετε να στριμώξετε σε ένα τετραήμερο.

Διαβάστε περισσότερα - Η Κέρκυρα την Άνοιξη είναι έρωτας!

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 120€ το δίκλινο στο Hotel Atlantis, στην πόλη της Κέρκυρας. 53€ για αυτό το Airbnb, σε ένα διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της παλιάς πόλης.

Στη Μύκονο


Ε ναι, θα αφήναμε τη Μύκονο έξω από τη λίστα με τα πασχαλινά κλισέ; Ό,τι και αν λέμε για την προκλητική εξτραβαγκάντζα της και την ποζεριά του διεθνούς κι εγχώριου jet set, η Μύκονος παραμένει ένα από τα ωραιότερα κυκλαδονήσια, με μια Χώρα χάρμα οφθαλμών και έναν ανοιξιάτικο αέρα που της πάει πολύ.

Διαβάστε περισσότερα - Πάσχα στη Μύκονο: Οι καλύτερες ιδέες μας

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 40€ για αυτό το συμπαθέστατο Airbnb στη Χώρα. 45€ το δίκλινο με πρωινό στο Magas Hotel, λίγο έξω από την Χώρα.

Και οι εκτός (πασχαλινής) πεπατημένης…

Στο Πήλιο


Και βουνό και θάλασσα, και ωραιότατοι οικονομικοί ξενώνες και κουζίνα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, και μονοπάτια να προϋπαντήσεις την άνοιξη, και χωριουδάκια τόσο όμορφα που μοιάζουν βγαλμένα από εικονογράφηση παραμυθιού. Το δύσκολο στο Πήλιο θα είναι να διαλέξεις σε ποιο θα πρωτοπάς.

Διαβάστε περισσότερα - Τα ωραιότερα μυστικά του Πηλίου

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: από 38€ το δίκλινο στον παραθαλάσσιο Άγιο Ιωάννη, στο Irida. 40€ το δίκλινο στο Ria Rooms, στον ορεινό Κισσό. 45€ το δίκλινο στον Ξενώνα Ρούση, στη Ζαγορά.

Στην Αίγινα


Μια ωρίτσα από το λιμάνι του Πειραιά, με πλοία να πηγαινοέρχονται σχεδόν ανά ώρα τις μέρες του Πάσχα, μπορείς να πεταχτείς και για μονοήμερη, χωρίς να προγραμματίσεις τίποτα. Εδώ θα αράξεις για ουζάκια δίπλα στη θάλασσα στο ψαροχώρι της Πέρδικας, θα στρωθείς για πικνίκ στον λουλουδιασμένο λόφο της Παλιαχώρας, και θα επισκεφθείς έναν από τους καλύτερα διατηρημένους αρχαίους ναούς, αυτόν της Αφαίας.

Διαβάστε περισσότερα - Μια γεμάτη μονοήμερη στην Αίγινα

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 40€ το δίκλινο στο Hotel Marmarinos, 60€ το δίκλινο με πρωινό στο Togias Hotel, και τα δύο στην πόλη της Αίγινας.

Στην Πύλο


Η πιο… νησιώτικη γωνιά της Πελοποννήσου, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μικρά και μεγάλα θαύματα της φύσης, όπως οι καταρράκτες της Νέδας και του Πολυλίμνιου και η υπέροχη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, αλλά και του ανθρώπου, όπως η Αρχαία Μεσσήνη, το παλάτι του Νέστορα και τα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης.

Διαβάστε περισσότερα - Πύλος: Πελοπόννησος με άρωμα νησιού

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 70€ το διαμέρισμα τεσσάρων ατόμων στο 12 Gods Resort, 65€ το δίκλινο με πρωινό στο Ξενοδοχείο Αχιλλεύς στη Μεθώνη.

Στην Πρέβεζα


Μια από τις πιο αναπάντεχες… ανακαλύψεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, η Πρέβεζα έχει ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο, τρία φαντασμαγορικά κάστρα και θέση ιδανική για ημερήσιες εκδρομές στα παράλια της Ηπείρου, στις όχθες του Αχέροντα, στην εκπληκτική Αρχαία Νικόπολη και σε ένα σωρό ακόμα υπέροχα μέρη.

Διαβάστε περισσότερα - Πρέβεζα: Στα σοκάκια μιας πόλης - έκπληξη

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 50€ το deluxe τρίκλινο με θέα στη θάλασσα στο Lydia Rooms & Studios, 60€ το δίκλινο με πρωινό στο Preveza City Hotel.

Στην Άνδρο


Ό,τι πρέπει για κυκλαδίτικη πρόβα καλοκαιριού, η Άνδρος απέχει όλες κι όλες δύο ώρες από τη Ραφήνα, και έχει μια από τις πιο όμορφες Χώρες των Κυκλάδων, «σεταρισμένη» με φανταστικά μονοπάτια για περπάτημα, υπέροχα χωριά και καταπράσινα τοπία που βγάζουν επιδεικτικά τη γλώσσα σε όποιον επιμένει να αποκαλεί τις Κυκλάδες «ξερονήσια».

Διαβάστε περισσότερα - Άνδρος: Κυκλάδες σε φόντο πράσινο

Ενδεικτικό κόστος δωματίου: 62€ το στούντιο δύο ατόμων με πρωινό στο Irene Studios, στον Άγιο Πέτρο, 45€ το δίκλινο στούντιο-διαμέρισμα στο Moscha Studios στο Μπατσί.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v